safi Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 Toto téma zatím Chronomag minulo. No a protože se v tom trochu vyznám, tak zkusím zodpovědět nějaké vaše dotazy. A naopak mě zajímá, co si o umělé inteligenci myslíte vy, zdali ji u vás v práci / ve firmě nějak využíváte, atd.. Zkusím vykopnout diskusi jedním hintem pro ChatGPT: Vy sami můžete ovlivnit, jak moc ChatGPT v odpovědích využívá fakta a jak si věci domýšlí / vymýšlí. Parametr se jmenuje "Teploměr" a má hodnotu v intervalu 0.0-1.0 (eventuelně i nad 1.0) Hodnota 1.0 znamená hodně kreativní a méně pravdivé odpovědi, hodnota 0 opak. Ring volný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 Takže výsledek výpočtu 1+1 při teploměru 0,0 je 2 a při 1.0 to bude 2,56 ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 ChatGPT matematiku moc neumí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 Umelá inteligencia nerovnasa ChatGPT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 No když jsem chtěl po ChatGPT datum svátku, po asi 10ti matoucích odpovědích jsme se shodli, že Google je na to lepší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 Před hodinou, ivan_989 napsal: Umelá inteligencia nerovnasa ChatGPT Jednoznačně. tady je malé schéma: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 ChatGPT je skvělej nástroj na psaní korporátních emailů a vytváření bullshit slide decků, v podstatě bych tím dokázal nahradit půlku firmy. Na fakta to moc není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quarantine Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 38 minutes ago, ragu said: ChatGPT je skvělej nástroj na psaní korporátních emailů a vytváření bullshit slide decků, v podstatě bych tím dokázal nahradit půlku firmy. Na fakta to moc není. Mohl bys dát příklad? Čím ChatGPT nakrmíš, aby Ti vypadl smysluplný email nebo slide deck? Ptám se proto, že bych rád tuhle technologii použil, aby za mě psala servisní zprávy. Sou to blbosti , ale hrozně na dlouho. Ale moc nechápu, jak bych provedl zadání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 před 51 minutami, ragu napsal: ChatGPT je skvělej nástroj na psaní korporátních emailů a vytváření bullshit slide decků, v podstatě bych tím dokázal nahradit půlku firmy. Na fakta to moc není. Zkusím popsat v čem mi chatGPT pomáhá zlepšit mojí práci a v čem ne. A ano, jsem ajťácká korporátní krysa, které je ale korporát už trochu malý. Velmi užitečné: Psaní SQL a Python kódu: Ideální pomocník pro funkce a postupy, které běžně nepoužíváš. Lepší než google. Často stačí kód jen lehce upravit a použít. Ale musíš přesně popsat, co řešíš, takže musíš problematice rozumět. A eventuelně jej navigovat, než dostaneš tu verzi kódu, co potřebuješ. ALE pozor - do GPT nemůžu poslat kus kódu, který obsahuje bankovní know-how .. třeba logiku výpočtu defaultujících klientů. Rychlé zorientování se v nové technologii nebo bankovní regulaci. Ano, ChatGPT mi udělá abstrakt na 2-3 stránky. Můj vedlejší projekt (uvedení nového AI produktu na trh): Velmi užitečné na abstrakty, závěry výzkumu, atd ... Středně užitečné: Můj Linkedin blog datového architekta. Texty si píšu od základu sám. ChatGPT slouží pro faktickou kontrolu textu (zdali jsem nezapomněl na nějaké důležité aspekty problematiky) a na přepis mé angličtiny do publikovatelné angličtiny. Příprava na certifikace: Hledání odpovědi na testové otázky, ověřování mých domněnek. Do určité míry je GPT užitečné, ale často si vymýšlí nebo neobsahuje aktuální verzi know-how. Takže opět musíte se v problematice vcelku slušně orientovat. Nízká užitečnost: Orientace ve světě práva a bankovní regulace: je to mizérie. Ale to je na samotný text. Psaní emailů a prezentací. 95% toho, co píšu, tak patří pod bankovní nebo firemní tajemství. Tam ChatGPT opravdu nemá co dělat. Nemůžu do něj poslat podklady nebo informace o rozpočtu nebo informace o klientovi. V korporátu je hromada hodně chytrých lidí, kteří hned prokouknou, že o dané problematice nic nevíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 před 21 minutami, Quarantine napsal: Mohl bys dát příklad? Čím ChatGPT nakrmíš, aby Ti vypadl smysluplný email nebo slide deck? Ptám se proto, že bych rád tuhle technologii použil, aby za mě psala servisní zprávy. Sou to blbosti , ale hrozně na dlouho. Ale moc nechápu, jak bych provedl zadání. Co je vstupem do servisní zprávy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quarantine Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 37 minutes ago, safi said: Co je vstupem do servisní zprávy? poznámky z pozorování a zkoušek, data z měření a spousta fotek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 Díky. A jaké informace získáváš třeba z těch fotek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 před 10 minutami, Quarantine napsal: poznámky z pozorování a zkoušek, data z měření a spousta fotek To si úplně nedovedu představit, ale houby tomu rozumím. Chtěl jsem něco podobného,ale upltnit Zk. a Nv. to neumí. Mě to vykládal známý ITmaniak (v dobrém), že jemu to šetří čas vytvořením nějakého programu, který doupraví. Snad to říkam dobře. Doporučil mi Bing a You.com, to jsem zatím nezkoušel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quarantine Odesláno 29. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2023 4 minutes ago, safi said: Díky. A jaké informace získáváš třeba z těch fotek? Fotky jsou doplněk. Napíšu Ti příklad: Vysokotlaká pumpa VTP1. Změřím kolik dává, porovnám co ukazuje budík. Zkontroluju stav, úniky. Přidám fotky, celkovou a detaily problému. Ve zprávě to vypadá takto: VT pumpa VTP1 360 bar měřeno Ok Bezpečnostní ventil teče, vyměněn Olej Ok Řemen pohonu Ok Nějaké doporučení Fotka 1 celkový pohled, Fotka 2 tekoucí ventil Takových pump je tam hromada. Pak jiné systémy. Ve zprávě je úvod, měření, závěr a doporučení. Na to mám template, kam to vpisuju. Představa je taková, že mrsknu tyto údaje a fotky a template do AI a ona mi to porovná, já to opravím a je to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 @safi problém s interním tajemstvím řeší interní verze chatbotu, který neposilaji nic ven. U nás máme.Jinak můj příspěvek byl nadsázka samozřejmě, těch smysluplných use casu se najde dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. září 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 Před hodinou, ragu napsal: @safi problém s interním tajemstvím řeší interní verze chatbotu, který neposilaji nic ven. U nás máme. Jinak můj příspěvek byl nadsázka samozřejmě, těch smysluplných use casu se najde dost. Samozrejme. Tak se resi treba vyhledavani v pracovnich postupech, kdy misto prochazeni 3-4 dolumentu ti AI vrati zkompilovanou odpoved. Ale u klientskych dat musi mit rizeni pristupu az na jednotlive klienty a jejich atribity. Takova data nedava smysl mit v chatbotovi, na tovjsou datove sklady a kompomenty nad nimi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flipik Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 Díky Safimu, že otevřel toto zajímavé téma. Já bych tuto diskuzi ještě trochu zkomplikoval tvrzením, že v reálu se s plně autonomní AI tak často nesetkáme. I výše popsané příklady využití stále vyžadují lidské zásahy (na vstupu nebo výstupu). Tam, kde je AI jakž takž autonomní a skutečně "inteligentní" jsou úzce specifikované oblasti, které běží na vytrénovaných modelech. Nicméně i tady jakkákoli neočekávaná proměnná může způsobit paralýzu. Ve škole nám opakovaně připomínali, že hype kolem AI je logický, ale stále jde jen o úsvit celého fenoménu (a ten trvá už více než 50 let). V akademických kruzích se proto spíše používá termín "Augmented Intelligence" (AI :). Pár definic z netu ... Augmented Intelligence is the use of artificial intelligence that focuses on the role AI plays in enhancing and improving human intelligence and decision making. The term is used to represent the combination of people and artificial intelligence working together to improve the way people do work, not replace it. What is the difference between AI and augmented intelligence? Artificial intelligence (AI) is a self-learning technology that can mimic and replace human cognitive functions. Simply put, the machine takes the place of human intervention and contact. On the other hand, Intelligence Augmentation supplements human intelligence with AI to augment rather than replace it. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 před 17 hodinami, Quarantine napsal: Mohl bys dát příklad? Čím ChatGPT nakrmíš, aby Ti vypadl smysluplný email nebo slide deck? Ptám se proto, že bych rád tuhle technologii použil, aby za mě psala servisní zprávy. Sou to blbosti , ale hrozně na dlouho. Ale moc nechápu, jak bych provedl zadání. Třeba teď jsem chtěl po člověku v práci nějakej seznam jmen a trvalo mu to snad tři týdny, než pochopil co chci. Zadání: "Imagine your're pissed, because you've been waiting for three weeks for a list of names from a collague at work, he sends it to you and it' still not good enough. I'm gonna post my uncensored answer below, please make it corporate approripate. Dear... Thanks for sending me the list of names that we've asked you to provide three weeks ago... The fact that it took you three weeks and it's still not good enough is simply astonishing - I believe even a hamster on crack would be able to give us the list within few days, probably less if we increase the dose of crack. You're an amazing specimen of a corporate moron who could be easily replaced by ChatGPT." Výsledek: Dear [Colleague's Name], I appreciate you taking the time to compile the list of names that we had requested approximately three weeks ago. However, I must admit that I find it somewhat surprising that it took this amount of time to receive the list, and unfortunately, the content provided still falls short of our expectations. In our current professional setting, swift and accurate information sharing is crucial, and such delays can have a significant impact on our productivity. It is important that we maintain a high standard of efficiency in our work processes. I kindly request that we revisit this list promptly to ensure that it aligns more closely with our requirements. Your prompt attention to this matter will be greatly appreciated as it will help us move forward effectively. Thank you for your understanding and cooperation. Best regards, [Your Name] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 Tak možná mu nedat výplatu je taky řešení problému, a když nepochopí, vyhazov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quarantine Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 9 minutes ago, ragu said: Třeba teď jsem chtěl po člověku v práci nějakej seznam jmen a trvalo mu to snad tři týdny, než pochopil co chci. Zadání: "Imagine your're pissed, because you've been waiting for three weeks for a list of names from a collague at work, he sends it to you and it' still not good enough. I'm gonna post my uncensored answer below, please make it corporate approripate. Dear... Thanks for sending me the list of names that we've asked you to provide three weeks ago... The fact that it took you three weeks and it's still not good enough is simply astonishing - I believe even a hamster on crack would be able to give us the list within few days, probably less if we increase the dose of crack. You're an amazing specimen of a corporate moron who could be easily replaced by ChatGPT." Výsledek: Dear [Colleague's Name], I appreciate you taking the time to compile the list of names that we had requested approximately three weeks ago. However, I must admit that I find it somewhat surprising that it took this amount of time to receive the list, and unfortunately, the content provided still falls short of our expectations. In our current professional setting, swift and accurate information sharing is crucial, and such delays can have a significant impact on our productivity. It is important that we maintain a high standard of efficiency in our work processes. I kindly request that we revisit this list promptly to ensure that it aligns more closely with our requirements. Your prompt attention to this matter will be greatly appreciated as it will help us move forward effectively. Thank you for your understanding and cooperation. Best regards, [Your Name] Wow. Ale zadani je vpodstate stejne dlouhe jako vysledek, tam si cas neusetril. Usetreny cas a trochu ulevu od stresu vidim v pouziti vlastnich slov, nesral ses s korporatne vhodnym jazykem a jeste ses pobavil? Rikam to dobre? Jestli jo povazuji to za super vysledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se