Přejít na obsah

Víno je lék

eloga

Doporučené příspěvky

V únoru budem lahvovat, tak pak dám vědět. 

Obecně mě spíš mrzí, jak lidi kupují vína z Afriky, Chile a tak. Nikdy jim nebudem cenově konkurovat, protože vyrábí za hodně jiný náklady a ještě to jede lodí přes půl světa. Tím nechci říkat, že jsou špatný. Ale když budem všechno dovážet, nikdo tady nepřežijem🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pošli mi do SZ nebo klidně i sem odkaz na tvoje vinařství, pošlu objednávku na pár kartonů na ochutnání.

Ale mezi náma, neznám moc vinařů, který by si stěžovali. Loni vás trochu zaseklo zrušení daňové uznatelnosti tichých vín, dobře, sám jsem upravil poměr nákupu, když to jde z repre, ale stále jsem většinu peněz utratil u našich vinařů.

Za 50 korun merlot pro Penny neuděláš, ale veltln, rulandské, tramín uděláš velmi slušnej a prodáš ho za víc přes svůj eshop nebo vinotéky. 

Navíc se i běžná populace vzhlédla k vinařské turistice, takže přes sezonu se na Moravě prodá násobek toho, co před lety.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Lou napsal:

V únoru budem lahvovat, tak pak dám vědět. 

Obecně mě spíš mrzí, jak lidi kupují vína z Afriky, Chile a tak. Nikdy jim nebudem cenově konkurovat, protože vyrábí za hodně jiný náklady a ještě to jede lodí přes půl světa. Tím nechci říkat, že jsou špatný. Ale když budem všechno dovážet, nikdo tady nepřežijem🙃

Morava a její vina se dostala tam kde jsou, jen díky lidem, kteří je vyrabi…je to smutný, ale ta generace musí zmizet, aby ti kdo to delaj srdcem byli videt.

za mě nejhorší věc na Moravě je sada malého chemika, kterou tam snad vymysleli…

obcas něco překvapí, ale proč to zkoušet, když Wachau je jistota?! Ano lahev z Wachau začíná na 20e, ale proč riskovat? Život je kratkej…

Upraveno uživatelem vwtyp11
Odkaz ke komentáři

V 14. 1. 2025 v 9:37, vwtyp11 napsal:

Morava a její vina se dostala tam kde jsou, jen díky lidem, kteří je vyrabi…je to smutný, ale ta generace musí zmizet, aby ti kdo to delaj srdcem byli videt.

za mě nejhorší věc na Moravě je sada malého chemika, kterou tam snad vymysleli…

obcas něco překvapí, ale proč to zkoušet, když Wachau je jistota?! Ano lahev z Wachau začíná na 20e, ale proč riskovat? Život je kratkej…

ja sice miluju Wachau, ale zrovna jsi vybral nejvice chemickou vinarskou oblast Rakouska, kde maleho chemika maji skoro vischni :)

...a lahev vina z Wachau nezacina na 20EUR, ve Wachau teda (a beru to tak, ze vzhledem ke vzdalenosti a tomu, ze je tam krasne nema nikdo duvod si tam pro vino nezajet)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...