Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

obalovane platky v trojobalu, tatarka, rane brambory, okurkovy salat...za tohle sel bych sveta kraj...naposled jsme to jedl jako male decko :)

Upraveno uživatelem lukis
Odesláno

Mám nadúrodu patizónů - poraďte :-)

Taky tak, nechceš nějaký poslat? :)

Jinak jakýkoliv recept na zpracování cukety a zaměnit cuketu za patizon, přece jen je těch receptů z cuket k dohledání více.

Odesláno (upraveno)

Kluci nemáte i nějakej recept na dýně? Vypadá to, že jsme prohodily počet rostlin s cuketou a budeme tím letos zavalení. Na zahradě to vypadá jak v džungli, protože se ty dýně rozlezly přes ostatní záhony a půl trávníku...

O víkendu jsem utrhl první a takových tam bude víc...

1d2598e94ab1120bdbb89ecee6f8d2c9.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno

Já si jen nejsem jist, jestli jsme trefili dobrej druh. Standardně bereme máslovky...

Takže využívat stejně?

Dělám z ní doma i curry a je to v pohodě. Jinak rizoto a polívka je klasika. Kompot ala ananas z ní dělávala máma. Nic, budem to muset všechno vyzkoušet. Za další nápady budu rád...

Odesláno

Výborný je dýňový kompot. Když si k tomu ještě přidáš oblíbené ovoce, je to fakt chuťovka...

a úplně optimální je smíchat dýňový kompot s ananasovým, to nemá chybu.

Odesláno

dynovej kompot je uzasna zalezitost.. jak to, ze vam to tak roste? ja mam sice mraky lupeni, ale dyne maximalne do prumeru 10cm.. :(

asi jsem nekde udelal chybu

Odesláno (upraveno)

Kompost...jednak v tom místě asi 2-3 roky přímo komposter stál, takže tam teď ty dýně a cukety rostou jak blbý (loni jsme měli jen dýně a všechno to rozdávali po sousedech) a druhak každou sezonu na začátku přihnojím. Původně, než jsem ten barák koupil, tak byl kompost v jednom místě na zahradě a dodnes tam roste tak hustá tráva, že mi to brutálně dusí sekačku, takže to asi funguje :)

Mám na zahradě udělaný z plastových zatravňováků box, do kterýho sypu posekanou trávu (normálně na drzo ze sekačky, což by se nemělo) a různej bordel ze zahrady a funguje to dobře. Každý jaro z toho vysypu tak troje kolečka pěkný hlíny...

Tady z těch to je, jen tuším dělávaly větší (120x80) nebo to mám z těch 60x80, musel bych to změřit...

https://www.recyklace.cz/cs/produkty/Plastova-zatravnovaci-dlazba/

Odesláno (upraveno)

Kluci a vy ty kompoty fakt jíte? Já ho měl naposled snad ve školní jídelně a dneska by mě nenapadlo si ho k čemukoliv dát.

Upraveno uživatelem Rudykopalsson
Odesláno

Teď mě napadlo, nemáte někdo dobrej recept na dynove chutney s chilli papričkama. Prostě něco dobře pikantního k masu :)

Chutney jsem ještě nedělal, tak něco pro blbce :)

Odesláno

je to luxusni. nesmi to ale bejt rozvareny/mekky, ale krupavy jak ananas

Přesně tak

Odesláno

Kdyz jsem byl malej, tak babicka delala krupavej dynovej kompot a zrali jsme ho snad furt a ke vsemu. Od te doby ho nenavidim, nedavno jsem ho zkusil. Ani nahodou

Odesláno

Vloni jsem vypěstoval takové ty klasické velké dýně, dělali jsme kompot (s ananasem),

pak taky marmeládu z dýně napůl s meruňkama a ještě variantu té marmelády s mátou,

do palačinek je to kulervoucí záležitost.

Odesláno (upraveno)

Tvaroh na slano, nove brambory, pazitka, maslo.

Drahy jak prase, narocny na pripravu, ale kdyz to milujes, tak to jednou prezijes

Sent from my iPhone using Tapatalk

Romane, jak děláš ten tvaroh na slano? Napadlo mě při dnešním obědu, že by to nemuselo být špatný jako drobná náhrada za tatarku, kterou jsem v tom vedru nechtěl riskovat...

Případně nemáte někdo recept na nějakou takovou "omáčku" na základu třeba ze zakysané smetany?

Dnes byla domácí smažená cuketa a brambory s máslem....a na sucho to prostě není ono

e10afd99306dedbf011529321ae6f30e.jpg

Odesláno

Já mám moc rád tzatziki, a občas, když je doma nedostatek správných surovin  :lol2:  nahradím jogurt mlékem nebo smetanou. Zkrátka...česnekem a okurkou nic nezkazíš. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...