Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Operation finale.

Nemohl jsem se rozhodnout, jestli k tomu provensálskou majdu nebo s listovym spinačem.
Tak sem spáchal vobje.
Hrany jako dycky předvařené, dopečené v troubě.

Na to, že se mi tentokrát nepovedla dokonale smotat, snad poprvý se nic z náplně neevakuovalo mimo roládu. Najs.

6a1e581c29bb679094d797959d6d9e27.jpg

29467af3844898e5b4dc2b4f1dd68ced.jpg

Odesláno
Krasny. Ale tech devet hranolek:)


Budeš se divit, ale normálně těch 9 stačilo a byl sem najedenej
Většinou si k photo-porci přidávam, tady to s masem a hutnou vomajdou nebylo třeba.
Takže, win-win.
Odesláno
V 6. 11. 2020 v 10:54, Roman I. napsal:

ahoj, v návodech píšou 4-6 týdnů. Já bych to tam tak dlouho nenechával.  Tak dva týdny a pak do lednice. Je to imho velká alchymie. Co fermentuješ, jak je to nakrájené a hlavně při jaké teplotě. Nahrubo to nemáš.

Teď jsem v tom dělal kimchci. při teplotě cca 15 stupňů tak týden a pak do lednice. Je to taková ta počínající ponožka, chuťově moc dobrá, ale zabarvila mi to trocha sojovky, co jsem tam dal, takže ne focení to moc není. 

 

Já rád pročítám tento bloq. https://www.zkvaseno.cz/

Já nechal kimčchi 24 hodin při pokojový teplotě a pak vrazil do ledničky (před třemi dny), tak jsem zvědav... Jo a ten web stojí za čtení.

Odesláno

Na večeři si rodinná rada přála něco sladkého, tak tedy lívance s borůvkovým coulis a javorovým sirupem.
Pokrm z škatule “chodící sacharid”, naštěstí si to všichni můžou dovolit; já ne.

40012e8fb657a031238b7072a24cf79b.jpg

Odesláno

Kousek přes noc noc pečené drůbeže se zelím a na sádle pečenými škubánky :)

20201108_124300.thumb.jpg.63d4a7f3b3d1fb8e008a04cd76f32f4b.jpg

Odpo jdu rýt záhonky :lol:

A pak si udělám zbytek těch škubánků s cukrem, mákem a povidly :)

Odesláno

Dnešní oběd:
- dýňový krém s kari a chilli
- pro mě husí prsa
- zbytek famílie požadoval paličky a křídla
- jako příloha nádivka, nějaký saláty a tak.

Funím na gauči... ;)

7F95BC63-2E13-4518-B6CF-3206BF8563B2.jpeg

Odesláno

Já měl budík ana 4:30 a do 12 sem konfitoval husu, letos měla jen 3,5kg, takže byla dost mala, zbyla půlka prsa

Odesláno
před 48 minutami, Moty napsal:

Já měl budík ana 4:30 a do 12 sem konfitoval husu, letos měla jen 3,5kg, takže byla dost mala, zbyla půlka prsa

Ahoj konfitoval si v kachnim sádle nebo oleji?

Odesláno
před 3 hodinami, hator napsal:

Ahoj konfitoval si v kachnim sádle nebo oleji?

AHoj, kachní ani husí  sem neshaněl, už loni jsme to dělal ve vepřovém sádle a bylo to super, použil jsem celkem 2kg sádla, ale stačilo by třeba 1,7kg

Odesláno
před 14 minutami, Moty napsal:

AHoj, kachní ani husí  sem neshaněl, už loni jsme to dělal ve vepřovém sádle a bylo to super, použil jsem celkem 2kg sádla, ale stačilo by třeba 1,7kg

Díky chystám se na to příští víkend a přemýšlel jsem jaké sádlo použít nebo olej jsem někde viděla v receptu. Ale olej mně docela zvláštní   

Odesláno

Viděl jsem v nějakým receptu to dát na 12-24hodin do 20% solnýho roztoku

příště zkusím

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...