Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 10 hodinami, Maxel napsal:

Slaninovej džem. Takovej trochu rustikal, s kouskama “ovoce”. 

Já dělal nedávno a jedno espresso jsem si neodpustil - po kafi to určitě nechutná, ale síla parádní, takže příště taky nevynechám...

Odesláno
V 20. 12. 2020 v 8:16, Tom4 napsal:

Yes, to je on :) Po letech náročných výzkumů jsem to vyladil :D Říkám tomu ultimátní vaječňák strýčka Toma

20201210_153636.jpg

Diky za recep chutove paradni, ale aby to melo trosku volty dal jsem 0,5l rumu. To uz, ale udelalo likerek lehce ridci. Nejaka rada ceho pridat abych udrzel hustsi konzistenci?

Odesláno

Jedině část mléka nahradit kondenzovaným neslazeným mlékem. Rozumná konzistence je do 3,5 dcl rumu, takže na půl litru bych dal mléko a kondenzované mléko půl na půl :)

Odesláno

Taky možnost, dolít tam dvě deci později.

Konzistence by měla být dejmemtomu jako hustý olej, takový ten tlamolep co po vyndání z lednice neteče z láhve by to být neměl :)

Odesláno

Než se rozjedu po Praze, což fuckt nechci, zeptam se — náhodou nemáte někdo doma 6 flašek ~0.3l, viz. obrázek?

Objednal jsem před 2 týdny na Gastromanii, mělo to dorazit dnes, ale už to nevypadá.
Ikea má jen 0.5l a větší. Tescoma má 0.33l na eshopu, ale nikde skladem na prodejně.

Praha a okolí nejlépe.

460788c8fb3965d020794cd6b1c4a597.jpg

Odesláno

Tvl, nikdy by mě nenapadlo co je za kumšt koupit utěrku na nádobí, která saje, nepouští chlupy a není po pár vypráni jak papír... Nějaké tipy??

Jo a myčku nee... Dík

Odesláno
před 11 minutami, Tom4 napsal:

Neexistuje. Prošly mi rukama všechny. 

Škoda, zrovna na tebe sem se zkušenostma v gastru sázel. Já právě už taky nevím kam...

Abych nebyl off, tak dnes krevety... Česnek, chilli, citron, máslo, sůl... Na zobačku

IMG_20201223_172722_copy_600x800.jpg

Odesláno

V hospodách jsou na nádobí myčky se sušením, tam nic, za barem se na leštění skleniček a pulírováni příborů používají vyřazené bavlněné ubrusy. To ale pro domácí použití nejde, moc velký a tenký.

Klasickou bavlněnou utěrku nahradily "bavlněné" utěrky. Myslím že to je rozmachem chemie na polích s bavlnou za posledních cca 15 let. V podstatě čínský kapitál se dostal k pěstitelům a s tím tlak na efektivitu a nástup chemikálií. Přírodní materiál je pak doje.aný dřív než se sklidí. Bacha na chyták v podobě "bio bavlny", jednak její existence nepřímo dokazuje tu doj.banou chemickou, ale podle platné legislativy je jako výrobek z bio bavlny možno označit výrobek který obsahuje 5% a více bio bavlny :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...