Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Poprvé jsem vlezl do tohoto vlákna. Corona mě naučila spoustě nových věcí. Kromě toho, že jsem přestal kupovat chleba a peču ho sám a pěstuju si kvásek (rodina odmítá jíst cokoliv jiného), vycizeloval jsem po radách od kluků z “Naše maso” svůj guláš, naučil jsem se spoustu z české klasiky, ale vyzkoušel i třeba kohouta na víně atd., začal jsem taky po domácku sušit maso. Nakoukal jsem videa od “maso here” a začal zkoušet. Není to nic těžkého, výsledek byl zatím vždy k jídlu a nabízí to nekonečné možnosti zkoušení. 

C09B3EF5-20BF-463B-A67A-862811A0FAFD.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo takto, tak já bláhový kupoval nerez, izolovanou a dole je šuplík se spirálou a nad ní je přihrádka na piliny, ty se musí pořád udržovat vlhké, jinak zahoří, opálí maso a raketově vystřelí teplotu. Nejvíc mě na tom rozčilovalo že tohle bych vlastně mohl dělat v troubě starého sporáku vytaženeho před barák  (nadsázka ). Strašně dlouho trvalo po vložení masa než oschlo při topení spirálou, celkově jsem spíš běhal celý den okolo udírny než abych klasicky přihodil občas polínko, až jsem se po roce naštval a předělal, viz. výše. Je to Kaiser 125cm vysoká udírna asi na 20kg masa max.
Našel jsem nějaké foto, jinými slovy udělat díru zespodu a zavést tam kouř jde kdykoliv když člověku nebude vyhovovat spirála jsem chtěl říct Tak jako tak, uzení zdar, natrefil jsem dneska na hrudí tak jdu naložit pastrami :cheers:
 
20201211_113233_copy_756x1008.thumb.jpg.a4c4967f3c9a0846b3633477232e13cf.jpg
20201218_121328_copy_756x1058.thumb.jpg.f101bed1ec0cc8603183fee4153aee57.jpg
20201211_112315_copy_756x1008.thumb.jpg.4914f09561b2507549e2b9144e0c30ff.jpg
Na ty Kaisery jsem koukal a ten systém s pilinama se mi nelíbil. Naopak ty generátory/dymboxy se mi líbí. Co pár hodin dosypeš štěpky a teplotu hlídáš el. spirálou s termostatem. Navíc ten dymbox má odkapávač na dehet, což taky není na škodu. No a nakonec by to mohlo umět udit studeným kouřem.
Díru na kouřovod z topeniště tam můžu vyříznout vždy, když by to nefungovalo. Tak jako ty.

Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kuřecí vývar s celestynskými nudlemi s bylinkama a špenátem. 

20210105_132016_copy_1209x1556.thumb.jpg.99c82e539d8c0cf4c2ea849f52a315bf.jpg

20210105_131851_copy_1209x1575.thumb.jpg.15c68df441439a142fac388181e253ff.jpg

No a když jsme u toho uzení tak druhý chod budou bramborové knedlíky plněné uzeným :)

20210105_132638_copy_1191x1221.thumb.jpg.562165d251be1ce9fcfde07e93fdd07a.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Utěrky dnes dorazily. Potvrzuju, že 180g bude asi akorát, ta 210 je fakt mohutnější, ale po pár vypráních se poddá si myslím.

Matroš příjemnej, akorát nechápu teda proč v popisu všude inzerujou Česko, výroba včetně plátna a na utěrce má visačku jenom nějakej Erwin M. z Německa. 

IMG_20210106_162238~2_copy_600x800.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 31. 12. 2020 v 15:50, Zz0iD napsal:

To sem zvedavej kolik z nas je tu bude bezpodminecne potrebovat :))) me zatim svrbi prsty, ale odolovam... objednat uterky tak uz me zena ma za regulerniho blazna :))

Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk
 

Jako vždycky, Chmag hype a je vyprodáno, ci fix!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, Americkej napsal:

Jako vždycky, Chmag hype a je vyprodáno, ci fix!

Vždyť mají stovky kusů skladem, aktuální screen eshopu? 

Screenshot_2021-01-06-18-01-12.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...