Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Nezkoušeli jste někdo dělat takto dlouhodobě třeba vepřové koleno, bůček, krček nebo jinou prasárnu?

 

Jo, kupuju v Makru nějakou marinovanou krkovici. Cca 2 kila masa, 6 hodin v troubě na málo. Maso je krásně červený, šťavnatý a jen se sype.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skleněnej pekáč s víkem, trochu podlejt, první hodinu na 150, pak stáhnout na 110 a těch 5 hodin dopýct. Půl hodiny před koncem odkrejt a zvednout teplotu na 180.

 

Edit Omyl

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taková rychlá studentská večeře, koupil jsem chlazeného tolstolobika, osolil, opepřil a vykoupal ho na asi 2 hodinky ve směsi oliváče, citronové šťávy, a pak šup s ním na pánev, k tomu brambory, zapíjím vlašským ryzlinkem (máme vedle bytu celkem sympatickou vinotéku :-)

post-12657-097967800 1329426893.jpg

post-12657-045837200 1329426904.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

Toldstolobik je tučná ryba.

 

To je ale zdravej tuk. Říká se tomu omega3 nenasycený mastný kyseliny DHA to je dokosahexaenová a EPA to je Eikosapentaenová, víš...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

No, dyť nic neříkám. Rybí tuk=zdravej tuk. Jen sem říkal, že je toldstolobik tučnej, cožs teď nepřímo přiznal.

 

Nojo, přiznal jsem sem něco sem neměl? Tak to teda hned vodvolávám.... jinak tolstobík je dobrej na uzení, asi jako kapr, ale ne teda v tvý udírně
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám že na konci roku si je bude Gandalf servírovat k snídani :thumbsup_anim:

 

Dneska jsem dostal diplom od J. Kerlese za chilli pomazánku a plněné chilli papričky. Heč. Jo, kdo umí, ten umí. A to se nechlubím. Ty Trinidad Scorpion Butch T mám od loňska a zatím stačí :wheelchair:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

Dneska jsem dostal diplom od J. Kerlese za chilli pomazánku a plněné chilli papričky. Heč. Jo, kdo umí, ten umí. A to se nechlubím. Ty Trinidad Scorpion Butch T mám od loňska a zatím stačí :wheelchair:

 

kdo je J.Kerles?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledal jsem inspiraci na víkend a dostala se mi do rukou předrevoluční verze japonské kuchařky. Například příprava sushi mě rozsekala (doporučuji shlédnout seznam ingrediencí).

(možná by to mělo být spíš v humoru, ale sem to tak nějak víc sedne)

post-679-048374300 1329555435.jpg

post-679-072820100 1329555442.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem slyšel, že Angličané byli světová námořní velmoc, protože měli doma vošklivé baby, které neuměly vařit, takže radši často odplouvali na moře. Dnes je to jiné. Britská kuchyně se zcela změnila a výsledkem je, že nejčastěji podávané denní jídlo v Londýně už není fish & chips, ale chicken korma :suicide_anim: Já mám tradiční ostrovní kuchyni celkem rád. Na jaře se těším, až udělám irish stew (dušené jehněčí na pivě guinness) a moje žena mi pokaždé z cesty z Anglie doveze haggis (ovčí tlačenka v ovčím žaludku). Co se mně opravdu ekluje, je vánoční puding a porridge.

 

Včera jsem dělal shepherds pie - děti to milují( v podstatě mleté maso s brkaší :) )

 

V oleji osmažit cibuli, přidat mleté hovězí a osmažit do hněda. Osolit, opepřit, česnek, tymián a plechovka drcených rajčat. Chvíli dusit. Přidat mrkev na kolečka. Udělat vedle brkaši. Ale vymíchat, žádnej tupej mixér. Slít brambory, rozšťouchat, mrsknout tam máslo, trochu teplýho mlíka a míchat, dolít teplý mlíko a zase míchat, dokud to nebude hladký, ale trochu takový lepivý. Vymazat zapékací mísu máslem, kydnout do ní maso, rozmatlat po dně a nakydat navrch brkaši, vozdobit vlnkama, tj. vovlnkovat a zapéct na 190 stupňů necelou hodinu, až kaše zezlátne.

 

blbě se to fotí, ale chutná to božsky

 

post-1551-080703600 1329655497.jpg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...