tombed Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 njn, zase ušetříš za lanýže, takže se ti to skoro vyrovná
filo-boxer Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Včera jsem se potřeboval odměnit a tak jsem skočil k řezníkovi a koupil něco málo z el Cerdo Ibérico. Na večeři jsem si udělal dvě kotlety na houbách s kaštany. Kotlety nakrojjit aby se nekroutily, na rozpálenou pánev, 3 minuty, obrátit, sůl a pepř. 3 minuty a na 5 minut šup do alobalu, nechat odpočinout. Kousek másla a houby na pánev kde byly kotlety. Šup na talíř (kaštany dokola) a sežrat.
Pavel FK Odesláno 25. března 2013 Nahlásit Odesláno 25. března 2013 Včera jsem se potřeboval odměnit a tak jsem skočil k řezníkovi a koupil něco málo z el Cerdo Ibérico. Na večeři jsem si udělal dvě kotlety na houbách s kaštany. Kotlety nakrojjit aby se nekroutily, na rozpálenou pánev, 3 minuty, obrátit, sůl a pepř. 3 minuty a na 5 minut šup do alobalu, nechat odpočinout. Kousek másla a houby na pánev kde byly kotlety. Šup na talíř (kaštany dokola) a sežrat.dobrá práce
filo-boxer Odesláno 26. března 2013 Nahlásit Odesláno 26. března 2013 Ano, měl jsem je prvně a moc dobré.
montemar Odesláno 27. března 2013 Nahlásit Odesláno 27. března 2013 kdysi tady nekdo delal veprove nozicky.. nemuzu to najit, nevi nekdo?
m.n. Odesláno 27. března 2013 Nahlásit Odesláno 27. března 2013 Totok? http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16900-kulinarium-chronomagicum/?p=703020
Pavel FK Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 Dneska upeču bůček s jablky a medem na rozmarýnu. To můžu
Návštěvník Kamil Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 To zní zajímavě, bude postup s fotodokumentací?
Bob Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 Vcera Indie - Kure Jalfrezi, mango chutney a domaci cesnekovy naan :-)
Filip.J Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 Ježíšek mi nadělil obě parádní kuchařky od Romana Vaňka a tak se o víkendech pouštím do vaření. Posledně to byl králík na česneku, ježíš to byla dobrota. Včera večer mě honila mlsná a tak jsem si udělal takovou rychlou chuťovku k pivu. Morkové kosti na 15 minut na 200°C do trouby, mezitím udělat nasucho pár topinek a oloupat česnek. Kosti ven, nechat vychladnout. Morek na očesnekovanou topinku, sůl, pepř. Lahoda. Topinky fakt nasucho, poněvadž morek je fakt mastný a s mastnou topinkou už by se to nedalo. Sorry za upatlaný talíř a celkově neestetickou fotku. Jakožto člověk, který si nemůže vzpomenout, jestli někdy v životě vůbec jedl morek, jsem to dneska vyzkoušel - je to mazec!
mondeo2 Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 morek je známá delikatesa, to už věděli i lovci mamutů je dobrej i na obyčejným chlebu lehce posolen
Návštěvník Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Dneska jsem si zablbnul u sporáku. Kachna na zázvoru a jablkách.... Kachnu mrskni do pekáče, vycpi okrájenými a vyjádřincovanými jablky, proužky zázvoru. Upeč. Místo klasického zelí udělej jablka. Vem jabka, oloupej, nakájej na osminky. Do malého hrnce vhoď 2 lžíce cukru, zalej vodou, přidej trochu chilli a udělej karamel, do karamelu vlej skleničku bílého vína a rozpusť. Přidej jablka. 5 minut podus a nech odpočinout. K tomu bramborový knedlík. Výsledek - kachna voní zázvorem, jablka jako čatní v sobě mají karamelovou chuť se štiplavostí chilli a lehce nakyslým tónem bílého vína. Jde to k sobě. Ten knedlík je najednou jen takový chudý vzadu.
gandalf Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Já jsem dnes dělal jehněčí na majoránce /cibule, česnek, majoránka, čerstvý zátvor/ a brambor. K tomu míchaný salát z polníčku, dubáčku a rukoly. Prej výborný.
Návštěvník Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Jak dlouho peces? A na kolik?Hlineny pekac 2,5 h. na 170 a 45 min. odkryte na 180
Bob Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Hezka barva, musim to vyzkouset uplne se mi sbihaji sliny :-)
Skalamander Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Já dnes klasickou velikonoční nádivku, pečené brambory. Dokonce i pár mladých kopřiv do nádivky se podařilo najít.
gandalf Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Jo, to jsem dělal taky, říkáme tomu "sekanina". Kopřovy, pažitka, popenec /nejsou, musel jsem nahradit/, v mléce namočená žemle, uzený, vařený vepřový, žloutky, sníh z bílků, koření .... . K tomu míchaný zelený salát
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se