Návštěvník Tada Odesláno 7. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2011 Můžeš brambor, nebo vídeňský knedlík. Podle chuti. Člověče já měl za to, že právě honec "zachrání" co nejvíce zvěřiny pro sebe. Ale holt jiná doba a tím pádem i jiný nemrav. Když ona je taková moc poctivá, jakoby nestačilo, že musela dorážet ty postřelené Na knedlík si netroufám, udělám domácí bramborové noky/vídeňský knedlík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 bažant je vážně těžkej... moje babička ho uměla, ale mě se povede vždycky strašně suchej... proto si radši koupím kilo tuňáka sashimi v makru, ten se nedá zkazit /půlku sním syrovou :-)/ a zbytek pecu par minut na krbovych kamnech jen s vulkanickou solí a obyčejným čerstvě mletým pepřem... k tomu tymiánový chleba... jednoduchost.. krása.. Pořádně prošpikuj můžeš i omotat aglickou slaninou a ve finale oříšek másla nemá to chybu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Pořádně prošpikuj můžeš i omotat aglickou slaninou a ve finale oříšek másla nemá to chybu Orisek muskatovy, liskovy ci vlassky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Orisek muskatovy, liskovy ci vlassky? Kokosový Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Mate nejakou radu na recept s ananasemjak udelat nejake pyre,nebo kasi?pritelka si nakoupila ananas pomalu na tyden,ale ted nemuze kousat,protoze ji rezali v puse a ma tam stehy tak pry musi pard dni jen kasovitou stravu.Tak sem stim pokud mate nejake osvedcene vychytavky.DIKY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Ananas nakrájíš na kousky, přidáš med a citrónovou šťávu a rozmixuješ - výsledkem je docela slušná vitamínová bomba /můžeš doplnit ovocem, který doma najdeš/. Nebo ty kousky zalij alkoholem - ten z léčebných důvodů vypije přítelkyně a na tebe zbude ananas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 OT:nějak mi ten ananas a přítelkyně připomněly takovej krátkej ruskej fór ??? ??? - a ?? ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Taky se říkalo - tatínek si koupil salám a_ na_nás se vy..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Taky se říkalo - tatínek si koupil salám a_ na_nás se vy..... já to znám s učitelkou a hospodou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ludwig Wittgenstein Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2011 (upraveno) Dneska jsem pozval pár přátel domů a udělali jsme se takovou tématickou, italsky laděnou záležitost ve stylu La Grande Bouffe. Nejdřív jsme připravili dva základní chody jídel (bucattini con salsicia a Pasta ala norma), + nezbytný předkrm. A kamarádovi se podařilo vytvořit asi třičtvrtě kila naprosto autentický Fileji (dělal ji celej včerejší večer - za použití italské mouky) a díky tomu, že se mně ve Winemarketu (v jejich tržišti) podařil husarský kousek a koupil tam DOP Cipollu di Tropea, tak jsme mohli, jako zlatý hřeb dne, servírovat Fileja con Cipolla di Tropea e Nduja. Viz foto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Navíc jsme, díky nově otevřenýmu pokusu o italský Supermercato v Holešovicích, mohli provést srovnávací test originální Nduje di Spilinga (námi dovezenou z podzimního tripu) se zde nabízenou variantou ve skleničce. Sice (a podle očekávání) vyhrál dovezenej vzorek, ale i tak jsme ve zde dostupný verzi shledali důstojnýho zástupce pro případ nouze. K jídlu jsme pili alternativu ke klasickému vino di casa (vino locale), zakoupenou v M&S (Sicilia Bianco 2010 - cena za láhev 99 Kč). A opět šlo o pozitivní pokus. Víno bylo lehké, suché a v rámci kategorie domácích vín i velmi dobré. Prostě - den se náležitě vydařil. EDIT: ještě info k podávanému předkrmu. Šlo o talíř, složený z dvoumléčné Ribioly od dozrávače sýru Luigiho Guffanti a vynikající klasiku, kozí sýr Gran Pascolo Pezzetta. Sýry byly doplněny dvacetiměsíční šunkou Ghirardi a především vynikající Bresaolou, kterou považuju za skoro to nejlepší z masných produktů italské provenience. Upraveno 10. prosince 2011 uživatelem Ludwig Wittgenstein Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2011 Sice jsem nerozuměl ani slovo z toho, co píšeš, ale vypadá to, jak nudle s kečupem. Hlavně, že chutnalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ludwig Wittgenstein Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2011 Sice jsem nerozuměl ani slovo z toho, co píšeš, ale vypadá to, jak nudle s kečupem. Hlavně, že chutnalo. Tím se to také vysvětluje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2011 Sice jsem nerozuměl ani slovo z toho, co píšeš, ale vypadá to, jak nudle s kečupem. Hlavně, že chutnalo. Dlouho jsem se tak nezasmál, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) Přátelé, moc sem mezi Vás v poslední době nedostanu.Zaskočil jsem pro inspiraci, neboť mi na stole leží krůtí prsa a drůbeží játra.... A teď babo raď co s tím Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem brett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Brette, mám osobně vyzkoušeno tohle, akorát kečup jsem nahradil povařenými rajčaty ( mohou být i z plechovky....já vím, já vím....ale leckdy jsou konzervovaná lepší a chutnější než ta, co dnes pod názvem "rajčata" prodávají v kdejakém hypermarketu )......když tomu věnuješ péči, je to vážně dobré ! EDIT - 4 Lub - ta paštika je NÁDHERNÁ!!!!! 4 Kalifx ( na Ludvíka Ti peču ) - taky moc chválím, úplně mi ta fotka a vůbec, celý to psaní, vehnalo sliny do úst. Závist obrovská, dal bych si taky, ale nemohu jo...já dnes zakoupil sušenou šunku, celou kýtu...pro tátu pod stromeček ( všechno , co potřebuje a chce, si koupí sám, vybírat pro něj dárky je za trest .... jídlo rozhodně neurazí,kór takováhle ňamka ) - vyfotím, až mi manželka vrátí foťák . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 TO brett (případně ostatní mlsouni) : posílám recept na PAŠTIKU, kterou u nás "žerou" všichni. Dokonce i francouz !!! 400g jater drůbežích jater mléko (dost na ponoření jater) 110g máslo + 50g na konec 100ml smetany ke šlehání pepř, sůl a to nejlepší na konec - trochu alkoholu (whisky, calvados - ten dává moje manželka) A teď s chtí do toho. Játra omyješ, očistíš dáš do misky a zaleješ mlékem alespoň na 30min.. Tím z nich vytáhneš hořkost. Pak důkladně osišíš. Dvě třetiny z první části másla si prav do mixéru nebo robota. Zbytek hoď na pánev pořádně rozpálenou a osmaž játra. Bacha, nepodusit, ale OSMAŽIT !!! Tak 2-3 minuty by měly stačit. Osmažená játra i s máslem slej do mixéru či robotu, přidej sůl, pepř, smetanu a trošku toho alkoholu (jednak na chuť, druhak jako konzervant) a rozmixuj. Vzniklé pyré přepasíruj přes sítko (jestli jsi pohodlný, tak nemusíš). Nalij to do keramické nádoby ideálně s pokličkou. Dej chladit do lednice. Tak za půl hoˇky to přelij rozpuštěným (ne moc horkým) máslem. To Ti ochrání paštiku před oschnutím. Pak nech pár hodin vychladit (cca 4). Za dva dny bys to pak měl zdlábnout. ( pro jistotu, aby se to nezkazilo) DOBROU CHUŤ . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Challpi, díky za rady!Nicméně před nějakou chvílí jsem se pustil do díla dle své vlastní fantazie..Nazval bych to jako "Pohnutí brettovy mysli v neděli dopoledne" nebo taky roláda z krůtích prsou na víně plněná okořeněnou nádivkou z kuřecích jater podlitá omáčkou z kuřecích jater. Jako příloha bude rýže. Navrhoval jsem opékačky, ale votroci odmítli oškrábat brambory.Zatím na tom stále pracuji, ale pár foto z procesu: Na drobno pokrájená játra na cibulku a šup na pánev.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. pak ještě vejce do nich a spoutu koření Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. co s tím masiskem? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. nejlépe nakrojit jako plát Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. na to tu super nádivku - málem jsem ji sežral jen tak :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. převázat? ne stačí pjen nějak překlopit .... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 (upraveno) kontrola .... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. jo, a taky ta omáčka je už hotová Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. prosince 2011 uživatelem brett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Hotovo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ...a... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. sežráno :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 no paráda !!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se