Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Přátelé,

Ježíšek ocenil mé dosavadní kuchařské výkony a nadělil mi pár potřeb do kuchyně. Kudličku i plynový hořáček uživím, nicméně sada pro parní vaření mi nic moc neříká.

Vařit bez tuku , na páře, čili zdravě je tak pro holky a nebo pro ty úplně na konci....

Nicméně, pokud máte někdo zkušenost či recept na něco , co může být stále i chutné, pak každou radu přivítám a snad se něčemu novému i přiučím :-)

Prosím - žádné teorie, pouze odzkoušené věci !!!

:-)

 

post-5108-059039100 1324918977.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé,

Ježíšek ocenil mé dosavadní kuchařské výkony a nadělil mi pár potřeb do kuchyně. Kudličku i plynový hořáček uživím, nicméně sada pro parní vaření mi nic moc neříká.

Vařit bez tuku , na páře, čili zdravě je tak pro holky a nebo pro ty úplně na konci....

Nicméně, pokud máte někdo zkušenost či recept na něco , co může být stále i chutné, pak každou radu přivítám a snad se něčemu novému i přiučím :-)

Prosím - žádné teorie, pouze odzkoušené věci !!!

:-)

 

post-5108-059039100 1324918977.jpg

 

mnoo ano tento výrobek je hitem letošních vánoc, stejně jako před čtyřmi lety, zkus rýži zeleninu, brambory, ochutnal jsem i rybu a je to takový mnoo nemastný neslaný.. ale zeleninu a rýži to umí výborně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

brett: máme parní hrnec dva roky a manželka si ho nemůže vynachválit. Hlavně při přípravě jídel pro děti: jedno patro ryba, další zelenina, třetí brambory. Vše za 20 min. hotové, bez solení a koření. Jiná chuť (hlavně u té ryby) než je člověk zvyklý, ale dá se a třeba zrovna ta zelenina je fakt dobrá. A hlavně - má to být i zdravé...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

brett: máme parní hrnec dva roky a manželka si ho nemůže vynachválit. Hlavně při přípravě jídel pro děti: jedno patro ryba, další zelenina, třetí brambory. Vše za 20 min. hotové, bez solení a koření. Jiná chuť (hlavně u té ryby) než je člověk zvyklý, ale dá se a třeba zrovna ta zelenina je fakt dobrá. A hlavně - má to být i zdravé...

 

 

Přesně těchto reakcí jsem se obával. Asi budu mít parní hrnec na prodej :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé,

Ježíšek ocenil mé dosavadní kuchařské výkony a nadělil mi pár potřeb do kuchyně. Kudličku i plynový hořáček uživím, nicméně sada pro parní vaření mi nic moc neříká.

Vařit bez tuku , na páře, čili zdravě je tak pro holky a nebo pro ty úplně na konci....

Nicméně, pokud máte někdo zkušenost či recept na něco , co může být stále i chutné, pak každou radu přivítám a snad se něčemu novému i přiučím :-)

Prosím - žádné teorie, pouze odzkoušené věci !!!

:-)

 

post-5108-059039100 1324918977.jpg

 

Ten je naprosto ideální k napařování knedlí, když ti přijede na oběd 20 lidí. Jinak jsem pro něho nenašel uplatnění, jídlo dělaný na páře je o ničem, pokud teda není hodně kořeněný. Na ty knedle ho použiju cca dvakrát do roka, jinak je ve sklepě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle měla firma na stánku v Holešovicích,dávali ochutnat a byl jsem nalomen.Druhý den jsem koupil pěknou kotletu,zašel tam,byla tam fronta somráků kteří čekali na trochu brambor A ZELENINY ZADARMO,TU JSEM VYSTÁL,POLOŽIL JSEM NA PULT KOTLETU A ŘEKL TOHLE MI UDĚLEJTE,BUDE LI TO DOBRÉ KOUPÍM TO. VYZVALI MĚ ABYCH PŘIŠEL ZA 15 MINUT DOSTAL JSEM TALIŘ BRAMBORY ZELENINU KOTLETU,LIDÉ ZA MNOU ŘVALI JAKTO,ŽE TEN PÁN DOSTAL KOTLETU A MY JEN ERTEPLE,ZAČAL JSEM JÍST,COŽ O TO BYLO TO MĚKKÉ,ZCELA BEZ CHUTI S TÍM BY ANI GANDALFOVO CHILLI NIC NESVEDLO, NAZVAL BYCH TO A ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ VLÉVÁME DO ZÁCHODU.NEPOUŽÍVEJ TO A AŽ SE BUDE NĚKDO ZE ZNÁMÝCH ŽENIT,MÁŠ SVATEBNÍ DAR,VĚTŠINA NOVOMANŽELEK STEJNĚ UMÍ JEN ČAJ PRO 6 OSOB

 

OMLOUVÁM SE ZA CAPS LOCK BLBNE MI A NECHCE SE MI TO PŘEPISOVAT

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A na co všechno se dá použít ta malá letlampa?

 

já mám podobný kapesní švajcaparát už hodně dlouho a používám to jako...kupodivu letlampu, výkonný zapalovač a podobně. Že se taková věc používá v kuchyni k něčemu jinému než k roztápění grilu jsem zjistil teprve nedávno, někde v televizi. Ale nezkoušel jsem to na ničem, čistě prakticky by to mělo fungovat když je potřeba na něčem udělat trošku kůrčičku a přitom to moc neprohřát dovnitř.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A na co všechno se dá použít ta malá letlampa?

 

Mě napadá flambování, opékání paprik, když mám v listopadu husu, tak opálit brka, možná nějakou štětinu u prasete apak už nic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...