Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

probíhá to? no vlastně nevím :) ale voní úžasně, finále je plánováno na 13:00 CET, zde poslední zprávy z hrnce:

post-11-075906900 1329041649.jpg

dobře Kubo, podlévat jen vínem, pak vyházet do koření a tu omáčku vyvařit do podoby řídce kašovité. Nesmí to bejt jako guláš. držím palce
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás dnes maximální jednoduchost. Mladší kluk celou noc problinkal, teď je s ním manželka na pohotovosti.....asi zas nějakej roťák, kua, už mne to sejří. Rodiče posílaj nemocné děti do školky a pak to odsíraj i ty ostatní mrňousci.

Takže....kuřecí maso se šunkou na pórku + rejže

post-1110-027099400 1329042480.jpg

Odkaz ke komentáři

No už delší dobu, a na váhu to je super, přitom se neokrádám o to, co má rád......

Já s tím mám problém logisticky - prostě nezorganizuju si to tak, abych měl nějakou zeleninu v pravej čas po ruce, ev. si ji moh nějak připravit... Pak mám hlad a žeru po hospodách všelijaký syfly. Upraveno uživatelem Princ Milis
Odkaz ke komentáři

Já s tím mám problém logisticky - prostě nezorganizuju si to tak, abych měl nějakou zeleninu v pravej čas po ruce, ev. si ji moh nějak připravit... Pak mám hlad a žeru po hospodách všelijaký syfly.

u mě stejně Princi, ráno snídaně, přes den nic, někdy debilní krokodýl sendvič na pumpě, navečer vlčí hlad, po příjezdu domů sežeru, co vidím v ledničce, pak v sedum večeře a večer se plížím s nožem po bytě podříznout nějakou klobásu. Cajthamlová by mě asi zabila. Jen o tom víkendu jím tak nějak normálně.
Odkaz ke komentáři

dobře Kubo, podlévat jen vínem, pak vyházet do koření a tu omáčku vyvařit do podoby řídce kašovité. Nesmí to bejt jako guláš. držím palce

tak nevím, zatím je omáčka poněkud bez chuti, mám podezření esli ta rulanda neměla být raději polosladká? nic, Vatel Posted Image ze mě asi nebude, ještě že se živím něčím jiným hehe
Odkaz ke komentáři

Jé lokše jsem neměl ani nepamatuji, ty bych si taky dal.Dneska plněné paprikové lusky v rajské omáčce s knedlíkem

Rajsku som kedysi nenavidel a teraz....???Mnamiky mnam,celkovo omacky-rajska,koprovka,svieckova a krenovka s platkom udeneho jazycka,alebo pajšel na smotane....:clap: .

Odkaz ke komentáři

V neděli byla k obědu kachna. Nestih jsem fotit, nicméně byla skvělá. Dal jsem jí osolenou a okmínovanou nasucho do zavřenýho pekáče prsama nahoru. Troubu nastavil na 80°C, vrazil to tam cca ve 20:00, nad ránem v cca 6:00 jsem teplotu zvednul na 120°C a stále přikrytou pek do 11:00. Pak jsem jí odklopil, slil výpek, trochu výpeku smíchal s medem a tím jsem kačenku potřel rovnoměrně. Mezi tím se mi trouba vyhřála na 180°C, dal jsem tam odklopenou kachnu a nechal dopéct do zlatova (cca 10-20minut). Doporučuju pekáč, do kterýho je vidět - sklo. podávat s knedlíkem a zelím dle chuti, my jsme dělali bramborový a bílý zelí.

Zapíjet pivem.

Naprostá lábuž, ještě jsem nejedl lepší kachnu. A recept je opakovatelnej, což je pro mě velikej přínos.

Nezkoušeli jste někdo dělat takto dlouhodobě třeba vepřové koleno, bůček, krček nebo jinou prasárnu?
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...