Micey Odesláno 2. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2012 Ta chobotnice vypadá výborně.Já si zavzpomínal o víkendu na Řecko.. Jak to se to netváří nic moc, jíst se to dá. Mimochodem, nějakej tip na dobrou řeckou restauraci v Praze? Já chodim občas do Kavaly v Dejvicích, ale poměr cena/výkon se mi poslední dobou nějak míň a míň zamlouvá.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
montemar Odesláno 2. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2012 Ta chobotnice vypadá výborně. Já si zavzpomínal o víkendu na Řecko.. Jak to se to netváří nic moc, jíst se to dá. Mimochodem, nějakej tip na dobrou řeckou restauraci v Praze? Já chodim občas do Kavaly v Dejvicích, ale poměr cena/výkon se mi poslední dobou nějak míň a míň zamlouvá.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. thessaloniki v davli
Micey Odesláno 2. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2012 Díky, to vypadá dobře, i na Scuku jsou koukám. Vyzkouším.
Gilius Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 Někde jsem viděl recept, tak jsem to zkusil ( mimochodem,Brette, včera jsem dělal ten Bigosz a bomba. Nezbylo vůbec nic ) - hovězí orestovat, vyndat. Dát restovat cibuli a žampiony, potom vrátit zpět maso. Přidat rajský protlak a tak dvě lžíce dijonské hořčice. Sůl a pepř a podlejt vývarem .... dusit tak dlouho, dokud není maso měkké. Potom mírně zahustit a je to. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Gilius Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 před časem jsem tu slíbil, že sem dám odkaz na tu Vegetu, co používám v kuchyni. Tož KLIK
montemar Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 před časem jsem tu slíbil, že sem dám odkaz na tu Vegetu, co používám v kuchyni. Tož KLIK ta vypadá dobře, ale pohlreich by tě asi nepochválil ...
marosh Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Někde jsem viděl recept, tak jsem to zkusil ( mimochodem,Brette, včera jsem dělal ten Bigosz a bomba. Nezbylo vůbec nic ) - hovězí orestovat, vyndat. Dát restovat cibuli a žampiony, potom vrátit zpět maso. Přidat rajský protlak a tak dvě lžíce dijonské hořčice. Sůl a pepř a podlejt vývarem .... dusit tak dlouho, dokud není maso měkké. Potom mírně zahustit a je to. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Brett udělal bigos, řekl bych na 100%. A Gilie, pokuď Ty tady na té fotce prezentuješ rovněž bigos, tak to má s bigosem pramálo společného. Vidím mastné nic a k tomu knedla. Tohle Poláci k bigosu rozhodně nejí, vlastně ty nemáš bigos, takže sorry. Ale jen si mě utvrdil, že jsi takový Babica chronomagu. Dobrou chuť.
Andrew_C Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 Brett udělal bigos, řekl bych na 100%. A Gilie, pokuď Ty tady na té fotce prezentuješ rovněž bigos, tak to má s bigosem pramálo společného. Vidím mastné nic a k tomu knedla. Tohle Poláci k bigosu rozhodně nejí, vlastně ty nemáš bigos, takže sorry. Ale jen si mě utvrdil, že jsi takový Babica chronomagu. Dobrou chuť. No mě přijde že na té fotce prezentuje ten recept který u té fotky má. A jinak, pokud někdo vaří pro rodinu alergiků a sám drží přísnou dietu tak mi označení babica nepřijde moc spravedlivé. Babica vaří ty svoje výtvory protože chce. Gil vaří tak jak vaří protože musí.
marosh Odesláno 4. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2012 No mě baví ta jeho zarputilost, že každý výtvor tady nahodí. Já si nemůžu pomoct, Babica.
lub Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 (upraveno) kluci, potřeboval bych prosím, pokud možno co nejdřív poradit. včera jsem koupil taliány v Davli a potřeboval bych vědět, zda už jsou tepelně zpracovaný - jestli stačí ohřát, nebo je mám vařit delší dobu? díky moc.E: tak vyřešeno.. Upraveno 5. dubna 2012 uživatelem lub
marosh Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 Tepelně opracované taliány nejsou, já jsem vařil 25 minut a good.
Ludwig Wittgenstein Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 Tepelně opracované taliány nejsou, já jsem vařil 25 minut a good. Chlape, to víš, že jsou. Například tady je to hezky vidět (cca od 5 minuty).
Viktor Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 Taliány tepelně opracovaný jsou, ale je třeba je pomalu, pomalu prohřívat v čirém vývaru, až se to střívko na nich skoro rozpustí, pak smíchat plnotučnou a kremžskou hořčici, nastrouhat hromádku křenu, ukrojit čerstvý tmavý chleba a po malých soustech vychutnávat . Nebo zajít do Lokálu, kde mají taliány z Davle a snad to tak nějak dělají.
lub Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 jen jsme je ohřáli do bodu varu a chvíli nechali. s křenem a hořčicí, je to fakt žrádlo
marosh Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 Chlape, to víš, že jsou. Například tady je to hezky vidět (cca od 5 minuty). Dobře, jsem prachobyčejný debil, může být.
kaplanj Odesláno 5. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2012 vzhledem k tomu, ze je zde na prvni strane uvedeno jako vhodne tema i recenze restauracnich zarizeni,tak muzu doporucit dnes navstivene La Marche v Brne na Zelnem trhu v Redute.Ocividne mlady kolektiv, s jednoduchou francouzskou kuchyni, obsluha rozume iniciativni znajici menu,podiskutovali jsme si i o omacce z dezerniho vina, menu je prijemne kratke.Interier slusny- v historicke budove ale moderni, trochu mne iritovaly ty lakovane cerne stoly, je na nich videt kazdy drobek.Retro lednici by ale meli vyhodit, v interieru pro 30hostu je dost slyset. Jidlo moc vydarene, polevka zeleninova vyvazene s velmi chutnou slaninou ,i prvni chod bagety s kachni pastikou rilletesokurkami a redkvickami v rustikalnim stylu. Druhy chod kachni srdicka na dezertnim vine a mohu doporucit i dezert - hruska na cervenem vine s creme fraiche. Porce primerene, mensi , ja osobne si radsi dam vic mensich chodu,nez jeden plny talir. Ceny priznive platil jsem 340,- i s lahvi vody. Moc prijemne zpestreni sluzebni cesty.
kejklik Odesláno 6. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Já si nemůžu pomoct, Babica. BIGOS (recept na tradiční provedení, úhelný kámen úspěchu je doba dušení - viz recept) Przepis klasyczny Składniki: 2 kg białej kapusty świeżej 2 kg białej kapusty kiszonej 1 kg czerwonego mięsa (wieprzowiny lub dziczyzny) 1 kg kiełbasy (zwyczajnej, myśliwskiej lub śląskiej) 0,5 kg boczku wędzonego kilka grzybów leśnych, świeżych lub suszonych pieprz czarny, niezmielony, sól, listek laurowy 0,25 kg. cebuli śliwki suszone (wędzone) Przygotowanie: Posiekaną drobno kapustę świeżą i kiszoną z pieprzem, solą, częścią grzybów i listkiem laurowym długo dusić, aż do miękkości (2-3 godziny). Boczek pokroić, stopić lekko na patelni i w tym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę, rozdrobnione mięso i kiełbasę. Mięso można obsmażyć w całości, również w całości dusić i pokroić drobno później, w trakcie dalszego przyrządzania. Jeśli w uduszonej kapuście jest nadmiar wody, można go odlać. Do kapusty dodać podsmażone mięso, boczek i kiełbasę razem z tłuszczem z patelni. Dodać śliwki suszone i całość dusić tak długo jak się da (czym dłużej, tym lepiej), najlepiej z przerwami przez kilka dni. W czasie duszenia można podlewać wytrawnym czerwonym winem. Potrawa po przyrządzeniu powinna mieć konsystencję "gęstej brei" koloru ciemnego brązu i po podaniu na talerz nie powinna z niej wyciekać woda. Powinna mieć pikantny, lekko kwaskowo-słodkawy (ale nie przesadnie) smak i mieć silną woń wędzonki, śliwek, i ew. dziczyzny. Tradycyjnie bigos je się z chlebem i popija wódką.
kejklik Odesláno 6. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Tepelně opracované taliány nejsou, já jsem vařil 25 minut a good. Pouze prohřát ve vodě cca 85°C (aby se nerozblemcaly kostičky sádla v mase) a hlavně před podáváním oloupat!
hciq Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 Tak jsem se dneska rozhodl oslavit všemocnou tvořivou sílu přírody. Trochu jinak, než pašijní flaňďáckou tradicí. Základ byla prasečí kejta a hlavně .....hromada bylinek co se už daj venku natrhat. Popenec, kopřiva, medvědí česnek, no a zbytek toho čemu se ještě musí pomoct. Příloha ...pohanka s medvědím česnekem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ludwig Wittgenstein Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 (upraveno) Tak jsem se dneska rozhodl oslavit všemocnou tvořivou sílu přírody. Trochu jinak, než pašijní flaňďáckou tradicí. Základ byla prasečí kejta a hlavně .....hromada bylinek co se už daj venku natrhat. Popenec, kopřiva, medvědí česnek, no a zbytek toho čemu se ještě musí pomoct. Příloha ...pohanka s medvědím česnekem. WOW! Medvědí česnek je sice momentálně tak trochu "trendy" , ale i tak dávám desítku za vynikající provedení. EDIT: A ještě jedna věc. Nevím, jestli to byl záměr, ale tahle fotka působí jako taková velice trefná pocta velikonočnímu beránkovi. Samozřejmě s lehkým přídomkem výtvarného dadaismu a opulentního "meatismu". Já ho tam prostě tak nějak vidím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. dubna 2012 uživatelem Ludwig Wittgenstein
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se