Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

gasi, prosím tě, mohl bys tady všem zopáknout ten recept na omáčku ke stejku, co jsi říkal na srazu v pátek? Já si pamatuju akorát portské, med, citron, hořčici a víc nevím... Zítra zajedu do makra omrknout tu svíci jestli ji tam maj...

Do panvice, kde griluju stejky ( v mezicase odpocivaji v nahratem taliri pod alobalem ) naliju portske, trochu odvarim, dam kousek masla, "dizon" horcici, med ( po lzicce ) trochu stavy z limety, sul pepr, provarim a hotovka, pomer podle chuti, jinak v ol makru to maj, je to balene 1-2 kousky, byva dobre odlezene, staci vytvarovat dorticek a svazat niti :)

Odesláno (upraveno)

Do panvice, kde griluju stejky ( v mezicase odpocivaji v nahratem taliri pod alobalem ) naliju portske, trochu odvarim, dam kousek masla, "dizon" horcici, med ( po lzicce ) trochu stavy z limety, sul pepr, provarim a hotovka, pomer podle chuti, jinak v ol makru to maj, je to balene 1-2 kousky, byva dobre odlezene, staci vytvarovat dorticek a svazat niti :)

a ještě pro mě - ty styky vepřové nebo hovězí?

Edit: jinak ta omáčka zní super. Akorát to portské jsem v pátek dopil :-(

Upraveno uživatelem brett
Odesláno

Prave ze v makru se da koupit uz odlezena svickova, je to baleny po porcich, je tam vzdy stari zvirete a datum porazky, delal jsem je asi petkrat a bomba, pekne nahnedle, nitky tuku, supnu s peprem na den dva do olivace, pak necham radne chytnout pokojovou teplotu a 3+3min, delam spaliky cca 4-5 cm, nekdy svazu do "pancety", fakt pouzitelne maso

Odesláno (upraveno)

To je děs - proto taky po převratu jako jedno z prvních demokratických opatření byly /mimo jiné/ zrušeny státní normy a kontrola jakosti potravin. Toto neberte, prosím, jako politické prohlášení, ale toliko jako konstatování.

A právě jsem si připálil fazolovou polévku. Jo počítače jsou při vaření prokletí :wheelchair:

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Furt zeru svickovou, tak jsem zkusil koupit odlezenou rostenou od stejneho vyrobce. Prekvapeni se konalo, bylo to skvele a za polovicni cenu, takze si musim za do budoucna usetrene penize koupit nove hodinky :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Podle fotek je to maso z býka, relativně suché a konec roštěné. Zkus najít maso z jalovice a oválnějšího tvaru (blíž hrudí) a budeš odvařenej dvakrát tolik :D

Furt zeru svickovou, tak jsem zkusil koupit odlezenou rostenou od stejneho vyrobce. Prekvapeni se konalo, bylo to skvele a za polovicni cenu, takze si musim za do budoucna usetrene penize koupit nove hodinky :D

Odesláno

Odkud jseš gasi?

Odvarenej nejsem, bylo to super, ale neni to svickova ;) hledat nemam cas, vlezu do makra a koupim to pouzitelne co maji, obrazet rezniky je opruz.

Odesláno

Tvl, ja jsem blbej :D... Mno, olomouc je špatnej, to je fakt nejlepší to Makro :)... jen až budeš kupovat maso, koukni na etiketu a zkus koupit jalovici... Je to o něčem jiném...

Mam to pod avatarem ;) OL

Odesláno

No hele pokud půjdeš do svíčkové, tak v Makru najdeš naši - Bio - v zelenejch miskách a ta bude z jalovice... Během dvou měsíců už tam snad bude i vyzrálý maso z jinejch paritíí.

Koukam, ale nemaji, 99% mlady byk ... blbe se to tu shani, varim z toho co se jeste da jist ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...