montemar Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2013 dnešní oběd. masové kuličky z mletého libového hovězího, kořeněné pouze květovou solí /mediterranes blüten zaubersalz/, v omáčce z čerstvých rajčat se žampiony, macaroni... ...a wilthener z DDR /takovej fake jägermeißter/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2013 ... Jednou byla pr.del, když jsem tátovi nalil panáka Ron zacapa XO a on ho exnul. Povídá:"dobrý". Tak jsem jen ze srandy podotkl, že právě do sebe voklopil panáka v ceně litru Božkova, kterej lemtá na zahrádce a křižoval se celou návštěvu Něco podobného mi udělal tchán. Nalil jsem mu 18. letou Dalmore single malt. Chvíli jsem ho nechal bez dozoru, zmizel v kuchyni, přelil si si to do normální sklenky, dolil dvě deci z vodovodu a kopl do sebe. Když uviděl, jak na něho koukám , prohodil ''No co, měl jsem žížeň''... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 20. ledna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2013 Ne vážně, obyčejná převařená voda by ji mohla zakalit . A destilka je blbost. Slivovice je v podstatě tvořena třemi složkami: lihem, vodou a tzv. "švestkovým aldehydem - ŠA (pro zjednodušení označení několika set organických látek). Ty tvoří až do koncentrace cca 43 - 45% lihu roztok, ŠA je v lihovodním roztoku rozpuštěn. Při stoupání koncentrace vody vypadává ŠA ve formě mikrokrystalů. které tvoří "zákal". Záleží na složení a obsahu ŠA a složení vody. Proto např. na Slovácku jsou vyhlášené studánky na tu pravou vodu pro ředění.Funguje to stejně, jako ouzo nebo pastis, které se po přilití vody zakalí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 20. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2013 zajímavý je že se zakalí i technický líh. Teda ne že by to někdo ředil na pití ale používá se to na chlazení svářeček jako nemrznoucí směs. Kdoví co do toho denaturáku míchají že se to taky srazí. Když jsem byl na vojně tak tam se denaturák chlastal celkem hodně. Tenkrát do něj nedávali tu hořčinu ale benzín a to dostatečně otrlí jedinci v pohodě zvládali. Dochutili to sirupem a pak z nich sm.děl benzín ještě třetí den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hejdik Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 (upraveno) Tak jelikož taky rád kuchtím všelico,tak přispěju s jednou rychlovkou.Myslím,že vám to bude chutnat.Co potřebujeme:- cca 3 střední brambory -cca 1 lžíce hladké,nebo polohrubé mouky-1vejce-sůl,pepř-olej na smažení Brambory nastrouháme na hrubo ,osolíme a opepříme.Pak zaprášíme moukou a důkladně zamícháme.Rozpálíme pánvičku s trochou oleje,ne tak moc jako na bramboráky,protože by to bylo moc mastný.Na rozpálený olej rozprostíme směs na cca tloušťku 0,5cm po celé pánvičce a hned uděláme uprostřed ďouru - osmažíme do zlatova.Mezitím rozklofneme 1 vajíčko do hrnku(pozor žloutek musí zůstat pohromadě.Přehodíme placku na druhou stanu a do ďoury přendáme žloutek,mě se to nejlíp dělá lžící.Dál smažíme a rychle vidličkou rozmícháme trochu posolený bílek.Ten dokola rozlejeme kolem placky a dosmažíme opět do zlatova.Pak přendáme na talíř a pustíme se do toho.Doporučuji ještě nakonec popepřit čerstvě namletým barevným pepřem.Placku si namáčíme do žloutku a baštíme.Kdo chce může dochutit troškou kečupu a nasekanou petrželkou.Výborně chutná i s vychlazeným mlékem,ale s pivem taky chybu neuděláte.Zkuste nebudete litovat.Jednoduché dobré rychlé.Dobrou chuť. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. ledna 2013 uživatelem hejdik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 - Vomytó čočku necháš namočit přes noc a pak se normálně uvaří /dostatečně osolit) - ne teda nasračku, protože to je na salát a ne na kejdakaši?- slanina se osmahne s najemno nasekanou cibulí a přihodí se k tomu mrkev na kolečka, ta mrkev by měla na povrchu jemně zkaramelizovat- čočku já osobně trochu přioctuju a dohodím výše uvedené z pánve, zamíchám, sůlpepř a sežeru ještě teplé?- neškodí to trochu přiostřit chilli a dají se na to pohodit takové ty naklíčené výhonky Tohle dělám s fazolema + co mi zrovna přijde pod ruku. Většinou přihodím kousek papriky, kukuřici, rozvařím v tom rajče, dokydnu protlak nebo sójovku... zrovna dneska jsem, soudě podle sípání ochutnávající slečny, množství chilli trefil tak akorát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Pánové, rád bych se vás zeptal, jestli nevíte o nějakém poctivém řeznictví v Praze, nejlépe Praha 8. Rád bych si občas něco upekl, či uvařil gulášek, ale nechce se mi tahat přes půlku Prahy pro DOBRÉ a POCTIVÉ maso. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Mno, není to na Praze 8, ale tady chybu rozhodně neuděláš! http://www.trms.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Mno, není to na Praze 8, ale tady chybu rozhodně neuděláš! http://www.trms.cz/to vypadá zajímavě :-)Mrknu se tam, dííky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Já mám nejradši Robertsona. Na Praze 8 sice nesídlí, ale těch poboček má po Praze dost a třeba si z nich vybereš.Produkt za zajížďku stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Pokud ti nejde o takové fancy řeznictví jako Robertson a trváš na Praze 8, tak já chodím do malého řeznictví v Karlíně na ulici Thámova. Ochotný řezník mi vždycky poradí maso přesně dle zamýšleného účelu, natřikrát namele maso na tatarák atd. Mají opravdu velký výběr včetně hovězích žeber a telecích srdcí apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fishi Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Praha 8 je širokej pojem, ale v kobylisích na metru je kuřecí ráj a kousek nad tim směrem tramvají na vozovnu kobylisy je hned příští zastávku už "komplet" řeznictví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Včera jsem dělal rizoto a zapomněl fotit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 (upraveno) Dneska jsem si udělal polévku z mušlí. Nejprve jsem si na bylinkovém másle vlastní výroby osmahnul dvě šalotky, přidal 1kg očištěných mušlí, snítky saturejky, sůl, pepř, zalil bílým vínem, pak vyndal mušle zvlášť do mísy a přecedil vývar. Vývar šel zpět do hrnce, zalil smetanou (kupuji tu oranžovou Profesionál), přidal trochu šafránu a přivedl k varu. Do talíře dal mušle a zalil polévkou. Následně jsem tu porci snědl a protože si ta moje bábovka dát nechtěla, tak jsem pak zvlášť s bagetkou dojedl zbývajících 800g mušlí... Hlavně je to cenově velmi dostupné, celkové náklady cca 150Kč a najedí se z toho v pohodě 3 lidi... Upraveno 23. ledna 2013 uživatelem m.n. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 (upraveno) Když už dáváte tipy na dobrá řeznictví v Praze, něco v Nuslích, kolem Míráku nebo Karláku by nebylo?Jinak díky všem, co reagovali na mé špagety ve vlákně "Co máte právě na ruce", už to tam nebudu plevelit - vaše rady si beru k srdci / žaludku. Upraveno 23. ledna 2013 uživatelem Filip.J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Pokud nebudu zapomínat na okurku, třeba se taky jednou stanu crew trenérem jako Jirka... Výtečná náborovka do McD http://www.youtube.com/watch?v=vdLylAvWh94 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Když už dáváte tipy na dobrá řeznictví v Praze, něco v Nuslích, kolem Míráku nebo Karláku by nebylo?Jinak díky všem, co reagovali na mé špagety ve vlákně "Co máte právě na ruce", už to tam nebudu plevelit - vaše rady si beru k srdci / žaludku. já chodím do prodejny Davelského řeznictví, je to hned u zastávky tramvaje Štěpánská tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Pokud nebudu zapomínat na okurku, třeba se taky jednou stanu crew trenérem jako Jirka... Výtečná náborovka do McD http://www.youtube.com/watch?v=vdLylAvWh94 Krása, po tom dnešním clusterfu*ku v práci bych to i bral... Pebe, díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimmyTulip Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Jsou na ní moc hodný, já bych jí za tu okurku žlutou jmenovku nedal .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mik@ Odesláno 24. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2013 Když už dáváte tipy na dobrá řeznictví v Praze, něco v Nuslích, kolem Míráku nebo Karláku by nebylo?Jinak díky všem, co reagovali na mé špagety ve vlákně "Co máte právě na ruce", už to tam nebudu plevelit - vaše rady si beru k srdci / žaludku.http://www.lidovky.cz/nejlepsi-reznictvi-kam-chodi-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se