Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Včera jsem se potřeboval odměnit a tak jsem skočil k řezníkovi a koupil něco málo z el Cerdo Ibérico. Na večeři jsem si udělal dvě kotlety na houbách s kaštany. Kotlety nakrojjit aby se nekroutily, na rozpálenou pánev, 3 minuty, obrátit, sůl a pepř. 3 minuty a na 5 minut šup do alobalu, nechat odpočinout. Kousek másla a houby na pánev kde byly kotlety. Šup na talíř (kaštany dokola) a sežrat.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem se potřeboval odměnit a tak jsem skočil k řezníkovi a koupil něco málo z el Cerdo Ibérico. Na večeři jsem si udělal dvě kotlety na houbách s kaštany. Kotlety nakrojjit aby se nekroutily, na rozpálenou pánev, 3 minuty, obrátit, sůl a pepř. 3 minuty a na 5 minut šup do alobalu, nechat odpočinout. Kousek másla a houby na pánev kde byly kotlety. Šup na talíř (kaštany dokola) a sežrat.

dobrá práce

Odkaz ke komentáři

Ježíšek mi nadělil obě parádní kuchařky od Romana Vaňka a tak se o víkendech pouštím do vaření. Posledně to byl králík na česneku, ježíš to byla dobrota. Včera večer mě honila mlsná a tak jsem si udělal takovou rychlou chuťovku k pivu. Morkové kosti na 15 minut na 200°C do trouby, mezitím udělat nasucho pár topinek a oloupat česnek. Kosti ven, nechat vychladnout. Morek na očesnekovanou topinku, sůl, pepř. Lahoda. Topinky fakt nasucho, poněvadž morek je fakt mastný a s mastnou topinkou už by se to nedalo.

Sorry za upatlaný talíř a celkově neestetickou fotku.

Jakožto člověk, který si nemůže vzpomenout, jestli někdy v životě vůbec jedl morek, jsem to dneska vyzkoušel - je to mazec!  :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník

Dneska jsem si zablbnul u sporáku. Kachna na zázvoru a jablkách.... Kachnu mrskni do pekáče, vycpi okrájenými a vyjádřincovanými jablky, proužky zázvoru. Upeč. Místo klasického zelí udělej jablka. Vem jabka, oloupej, nakájej na osminky. Do malého hrnce vhoď 2 lžíce cukru, zalej vodou, přidej trochu chilli a udělej karamel, do karamelu vlej skleničku bílého vína a rozpusť. Přidej  jablka. 5 minut podus a nech odpočinout. K tomu bramborový knedlík. Výsledek - kachna voní zázvorem, jablka jako čatní v sobě mají karamelovou chuť se štiplavostí chilli a lehce nakyslým tónem bílého vína. Jde to k sobě. Ten knedlík je najednou jen takový chudý vzadu. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...