Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

U nás se jako poslední vrstva dává smíchaný zbytek jablek a tvarohu, by ty horní housky nebyly jako topinky.

 

však to tam všechno je :-)
p?t vrstev housek proložených dv?ma vrstvama tvarohu a dv?ma vrstvama jablek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal jsem od Maroshe a Tombeda lehkýho čouda, že nevařím, respektive nepostuju ty nezdravý žrádla. Tak hoši gastronomický porno speciál jen pro vás :evil:

 

Najdi v mrazáku půlku husy. Čum na ni a přemýšlej, kam s ní? Rozhodni se pro experiment. Čapni hus, ořež sádlo, stáhni kůži, odlož. Vykosti zbytek. Skelet vnoř do vody, dodejj cibuli, sůl a pepř, vytvoř vývar. Trochu ho budeš potřebovat k vařbě hned, zbytek zmraz. Maso nakrájej na kostičky. Udělej marinádu na husí ragú. Červené víno, mrkef, celer, bobkový list, tymián, česnek, pepř, jalovec. Smis a nech marinovat tak 2 hodinky. Na porno scénu přichází ingredience nejhorší - sádlo. Nakrájej na kostičky, kůži nakrájej na čtverečky. Vměť do litinového hrnce, podlej vodou, dus, Po hodině sundej poklici, a odpař vodu, kůže se před tvýma očima mění v škvarky. Občas potřes, aby se propekly všechny kousky. Zezlátly. Nastává vyvrcholení. Vlej trochu méka. sádlo začne prudce bublat a škvarky se mění v křupavý orgasmus. Přiklej poklicí. Lehce vychladlé přelej do rustikálního hrníčku. zrnité, lehce vláčné vypečené husí sádlo a uvnitř škvarky. V chmurném dni pomaž chleba, osol, pažitku nebo šalotku a trochu vína.

Gastronomický porno herec nekončí jedním číslem. V hrnci po vyškvařeném sádle ti zbylo trochu omastku a přípečky. Rozfajruj pod tím, vhoď cibuli. Vyber z marinády maso a orestuj, Podlej červeným vínem s kořením a dus. Po hodině a půl odeber poklici a šťávu zredukuj. Ozdob petrželkou. Uvař rýži. Podávej s frankovkou, která tě doprovázela při vaření.

 

Fotit se mi nechtělo, omáčka vypadá jako omáčka, ale něco pro oko jsem přeci jen blejsknul

 

post-1551-0-48371300-1367168759_thumb.jpg

 

post-1551-0-14968600-1367168775_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedělali jste někdo domácí kimchi?

 

Publikováno 17.říjen.2012 - 13:47

Já dělávám takto a má veliký úspěch...

Kamarád si dovezl recept z Koree a udělal to, naprostá lahůdka pro toho, kdo se nebojí experimentů.

Je to snadné a hlavně výborné. Tam to prý jedí imrvére, prý je to zdravé a dodává to sílu... já to jím tedy jen proto, že mi to chutná.

Se svolením kamarád dávám recept na vyzkoušení a foto pro inspiraci.

? 1 čínské zeli rozkrojit podélně na osminky

? prosolit všechny listy ? hrnkem soli (já používám 2 dcl hrnek) 

? nechat to stát 1 až 1,5 hodiny (pusti vodu) pak vymačkat vodu z listí

? ve zvlášť misce smíchej ?omáčku? 

? ? hrnku sójove omáčky

? 4 stroužky prolisovaného česneku

? 3 ? 5 čajových lžiček palivé papriky (nebo nakombinovat s chilli)

? hrnek na tenké nudličky nakrájené bíle ředkve

? hrst/pul sáčku vařené vidličkou rozmačkané rýze

? po 1 ? 1,5 hodině vymačkat ze zelí vodu

? zeli promazat připravenou omáčkou

? takto promazané zeli dat do pokojové teploty na 3 ? 5 dnu 

? po této době dát do lednicky a vydrží to kliďo i měsíc 

 

Ještě foto a dobrou chuť.

Přiložený obrázek (y)
  • post-10202-040333700%201350474402.jpg
  •  
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...