Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Na ty topinky znam taky jeden recept. Potřebuješ ostrej nůž, kousek hovězí svíčkový, cibuli najemno, hořčici, pepř, sůl, drcenej kmín, česnek, vaječný žloutek a worcesterovou omáčku.

Nožem naškrabeš maso najemno, smícháš dle chuti s ingrediencema krom česneku, kterým potřeš topinku a dlabeš, zalejváš Plzničkou do odpadnutí a je ti hej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kupec

Na ty topinky znam taky jeden recept. Potřebuješ ostrej nůž, kousek hovězí svíčkový, cibuli najemno, hořčici, pepř, sůl, drcenej kmín, česnek, vaječný žloutek a worcesterovou omáčku.

Nožem naškrabeš maso najemno, smícháš dle chuti s ingrediencema krom česneku, kterým potřeš topinku a dlabeš, zalejváš Plzničkou do odpadnutí a je ti hej.

Tak že Tatarák......... :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to tu prolítnul a nic kloudného nenašel, proto se ptám máte tu někdo nějaký osvědčený recept pomazánky na topinky??? Mám na ně hroznou chuť k Plzničce, ale nevím co na to dát, aby byla trochu změna.

 

Za tipy předem díky!

Já dělám pomazánku z tvarůžků, dávám to od oka ale recept na odkazu asi odpovídá

http://recepty.vareni.cz/pomazanka-z-olomouckych-tvaruzku-s-pivem/

 

občas taky pomazánku  z uzený makrely s cibulkou a olivama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes zapečené kuřecí s tvarůžkama od dcerušky... bylo to kreativní, udělala mi radost.

 

post-20625-0-80648100-1374776148_thumb.jpg

 

Jelikož asi na podzim potkám jehně beránka, chtěl bych se zkušenějších zeptat, zda by neprozradili své recepty... abych to nesprasil :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Jelikož asi na podzim potkám jehně beránka, chtěl bych se zkušenějších zeptat, zda by neprozradili své recepty... abych to nesprasil :-)

Pořádně odblanit, olivový olej, yzop, tymian, saturejka, cerné olivy, , oloupaná rajčata, pancetta, bílé víno, česnek, šalotka. Na oleji orestuj cibuli, dodej mso, obhoď zeleninou, maso přikrej pancettou, podlej vínem a dus. Pro jehněčí platí. Blány z něho udělají žvejku. Vysoké teploty vysuší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

těch pomazánek by se dala prezentýrovat celá řada ale řek bych že nejlepší jsou ty nejjednodušší.

 

Tvarohová

Měkký tvaroh, do něj zamíchat rozmačkaný česnek a na drobno nasekanou cibuli. Přisolit a opepřit dle chuti. Možný je vylepšit to přimícháním kousku másla.

 

 

Škvarková

Škvarky umeleme na masovém mlýnku. Do té hmoty vhodným nástrojem rozmícháme olomoucké tvarůžky, osolíme a opepříme opět dle vkusu každého soudruha. Zas to jde vylepšit přidáním čehokoliv co přide pod ruku ale skvělý to je i jen takhle jednoduše. Na horké topince to začne pouštět vůně a je to báječně mastný.

 

 

S rybičkama jde dělat skoro cokoliv. na vojně jsme s krabičkou sovětských hnusných rybiček na chodbě hráli hokej smetákama a pak jsme do toho jen přidali cibuli a česnek :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořádně odblanit, olivový olej, yzop, tymian, saturejka, cerné olivy, , oloupaná rajčata, pancetta, bílé víno, česnek, šalotka. Na oleji orestuj cibuli, dodej mso, obhoď zeleninou, maso přikrej pancettou, podlej vínem a dus. Pro jehněčí platí. Blány z něho udělají žvejku. Vysoké teploty vysuší.

To vypadá velmi dobře, už teď se mi sbíhají sliny, jen houšť, díky

 

edit: ta písmenka

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska nadívané křepelky.

Nevidím tam červené víno, což je škoda, protože samy křepelky nejsou úplně šťavnatý.

Doporučuju do základu před pečením na pánvi osmahnout najemno nasekanou šalotku na slanině (resp. pancette), česnek i se slupkou a přelít tak dvakrát červeným vínem (nechat redukovat) a tím vínem ještě poctivě přelévat během pečení. Nesmí se to dusit - musí se to pořád vypékat. Česnek pak před dopečením rozmáčknout do šťávy vidličkou.

Je i varianta s bílým vínem, ale tam to chce minimálně tramín - prostě sladší kousky.

Jednou jsem nadíval křepelky pro 12 lidí a už dobrovolně nikdy ... :)

Upraveno uživatelem Pavlucha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevidím tam červené víno, což je škoda, protože samy křepelky nejsou úplně šťavnatý.

Doporučuju do základu před pečením na pánvi osmahnout najemno nasekanou šalotku na slanině (resp. pancette), česnek i se slupkou a přelít tak dvakrát červeným vínem (nechat redukovat) a tím vínem ještě poctivě přelévat během pečení. Nesmí se to dusit - musí se to pořád vypékat. Česnek pak před dopečením rozmáčknout do šťávy vidličkou.

Je i varianta s bílým vínem, ale tam to chce minimálně tramín - prostě sladší kousky.

Jednou jsem nadíval křepelky pro 12 lidí a už dobrovolně nikdy ... :)

Dík za rady, my to dělali dneska poprvé, tak to zkusíme příště vylepšit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konečně se mi doma povedlo připravit pizzu na úrovni pizzerie! Následoval jsem rady Gordona a nejprve pizzu upekl na pánvi (sporák na max) a poté dodělal na grilu. Sice mi nedošlo, že pečící papír tam nepatří :wallbash: , ale žádný požár se naštěstí nekonal :) Mouku jsem použil značky Billa (Mehl universal), čili nelze spolehlivě určit, jestli to náhlé zlepšení způsobila pouze vysoká teplota nebo i lepší/vhodnější mouka (má více lepku). Pizza je krásně měkká a má hodně bublinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, asi jsem se nechal unést svým výtvorem. O jakousi vzdušnost (bublinky) se pokoušel i Heston Blumenthal v

. Samotné těsto dělám již delší dobu podle něj, ale postup pečení dle Gordona jsem zkusil až dnes. Kvůli nízkým teplotám jsem dosud vyráběl spíše létající talíře/brusné kotouče, takže dnes jsem byl se svým výsledkem relativně spokojený. Thick crust jsem nikdy nezkoušel a ani nehodlám, protože bych to podle mě nedokázal propéct a nechutnalo by mi to.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, asi jsem se nechal unést svým výtvorem. O jakousi vzdušnost (bublinky) se pokoušel i Heston Blumenthal v

. Samotné těsto dělám již delší dobu podle něj, ale postup pečení dle Gordona jsem zkusil až dnes. Kvůli nízkým teplotám jsem dosud vyráběl spíše létající talíře/brusné kotouče, takže dnes jsem byl se svým výsledkem relativně spokojený. Thick crust jsem nikdy nezkoušel a ani nehodlám, protože bych to podle mě nedokázal propéct a nechutnalo by mi to.

 

hmm... ostrovan s OBE, co italii videl leda tak na mape, bude ucit jak delat spravnou pizzu? no, radsi uz koncim, nebo bych musel utrousit par emocionalne podbarvenych slov u k*rveni tradicni italske kuchyne...

 

edit: nedalo mi to, abych si nenasel nejaky jeho italisky 'recept'. nasel jsem neco, co bych nazval parodii na tiramisu (http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/tiramisu-recipe). za totok by ho v rime ukamenovali.

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...