Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil

Vcera jsem byl sam doma, tak jsem si udelal lehkou veceri :-)

 

 

Kdyby ses chtěl po.... Já jsem tady o starým chlebu s margarínem.

 

 

Poněvadž jsem línej si dojít nakoupit. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...předrm před večeří(dva dny tomu nazad)

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

...večeře se peče, griluje, dusí

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

...hotovo, dobrota. Hrvatsko Peka.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dnes jsme zkusili konfitovaného králíka. Normálně porce osolit, okořenit dle vkusu každého soudruha, nechat chvíli odležet. Pak dát do hrnce a zalít olejem úplně kompletně až do naprostého potopení. Pak to dát do trouby asi 120°C teplé na takové 3 hodiny. Je to jemné, samá chuť, šťavnaté, což bývá u králíka problém že je suchý. Použitý olej není přepálený, jde to uschovat v ledničce a použít znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím přidat doporučení ohledně konfitování, a to hned dvě :)

 

Použít sádlo, chuť je výrazně lepší než při používání oleje, husí je super, ekonomičtější ke vepřové, chuťově obojí o třídu nad olejem.

 

Teplotu ideálně pod bod varu, někde okolo 85 až 95 stupňů a úměrně tomu delší doba přípravy.

Nasolení klidně až dva dny předem a nechat v lednici proležet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konfitovaného králíka jsem měl minulý týden prvně v životě, zatím nejlepší úprava toho masa, kterou jsem měl!

 

A zkuste si králičí játra na cibulce s liškama, dělané na másle. Jen trocha pepře a soli, nejlíp vybírat z talíře čerstvým pečivem :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prave jsem dodelal Chili con carne na zitra, ale uz se mi nechce fotit, tak jedna z pripravy.

 

to hovězí vypadá suprově, já jsem dnes díky virtuální hospodě kuchtil nanoc lečo a pořídil jsem i fotodokumentaci, tak se taky pochlubím :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

máš to hezký, ale takový moc sterilní, nechceš nám namluvit, že při vaření neděláš žádnej bordel.......

 

Nedelam. Dokonce moje zena a potom i nova partnerka mely pri vareni vetsi bordel nez ja. O tchyni s jejim milionem naspinenyck talirku a kastrulku ani nemluvim. :) Jsem vytrenovanej z mladi od mamy. Zezacatku jsme bydleli v jedne mistnosti, zachod a voda na chodbe spolecne. Na Zizkove.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...