Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Česnek tam je celej a je pod hladinou, mělo by se to rozpadnout na prvocinitele, a výsledek by měl byt něco jako bolonsky králík, na závěr do toho nastrouhas cedar nebo parmasan a jako přílohu těstoviny, dam další foto až to bude

 

 

Bite my shiny metal ass with Tapa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tady máte chlapci recept na Boloňského králíka

 

 

? 3 plátky uzené prorostlé slaniny, nahrubo nakrájené

? 2 čerstvé bobkové listy (dal jsem sušené)

? 2 větývky rozmarýnu

? 1 celý králík, bez kůže, klidně i s játry, ledvinky a tak

? 1 celý česnek, jen očistit vnější slupku

? 2 pórky, nakrájet

? 2 mrkve, nakrájet

? 2 stonky řap. celer, nakrájet

? 2 červené cibule, nechat šlupku, omýt, nekrájet

? 20 g sušené hříbky - maj v kaufalndu

? 2 x 400 g plechovky s krájenými rajčaty

? 1 x 500 ml - použil jsem ALE od Bernarda nebo tak něco, ne ležák

? 2 lžíce rajského protlaku

? 1 celý muškátový oříšek, nastrouhat

? nastrouhaná kůra z ? citronu

? parmezán nebo čedar sýr, na strouhání

? Několik snítek tymiánu

 

 

1. Předehřej troubu na 110 ° C / plyn ?. Dej si největší hrnec (s poklicí půjde do trouby) na mírný oheň a přidej olivový olej a slaninu. Až slanina zezlátne, přidej bobkový list a rozmarýn a přidej králíka v kuse a vnitřnosti polož na něj.

2. přidej celý česnek spolu s pórkem, mrkev, celer a cibuli, přidej hříbky, konzervovaná rajčata, pivo, rajčatový protlak a jen tolik vody, aby jsi to přelil(cca 1 l). Přiveď k varu a dochut hodně solí a pepřem, nastrouhej celý mušk. oříšek, zakryj poklicí dej do trouby a nech vařit po dobu 12 hodin. Občas promíchej.

3. Po uvaření nech směs trochu vychladnout pak si vezmi další hrnec/pánev. Přebírej směr rukama a odstraň všechny kosti, zbytky koření a šlupky od cibule, česneku a tak. Mezi prsty rozmělni vše aby vznikla konzistentní směs s kousky všeho. Nezkoušel jsem mixovat, ale maso je tak rozpadlé, že by asi nešlo snadno ze směsi vyndat a po rozmixování vrátit.

4. Přidej zbylou šťávu ke směsi a znovu překontrolujte, že tam nejsou již žádné kosti. V případě potřeby dochuť. Přidej citronovou kůru a několik větývek tymiánu.

5. Buď rozděl do pytlíků a zamraz na později nebo nastrouhej řádnou porci parmezánu, důkladně promíchej a přidej uvařené těstoviny i s trochou vody z nich

6. Před servírováním ještě postrouhej sýrem, zakápni oliv olejem a odob. čerstvým tymiánem.

 

P.S: Ač se to má ještě více jak 4 hodiny vařit tak jsem už nevydržel nátlak manželky a kus jí nandal, olízla všech 20:-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přítelkyně dnes udělala k rýži a masu ještě celerové hranolky.. nakrájela celer na hranolky, dala na plech, chilli, sůl, pepř, pokapala oliváčem a nechala grilovat. Luxusní záležitost, ani jsem nestihl vyfotit, hned byly pryč.

 

Nevěřil bych, ale fakt pecka! Dneska jsme je udělali jako přílohu k obědu, k tomu "tatarku" z bílého jogurtu (povánoční linie  :whistling: ), hořčice, sůl, pepř, okurek a v mimibazar slengu jsem to hodnotil na "manža si čvachtá". 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevěřil bych, ale fakt pecka! Dneska jsme je udělali jako přílohu k obědu, k tomu "tatarku" z bílého jogurtu (povánoční linie :whistling: ), hořčice, sůl, pepř, okurek a v mimibazar slengu jsem to hodnotil na "manža si čvachtá".

Hehe taky jsme k tomu měli stejnou pseudotatarku. Holt jsem se přes vánoce, s dovolením, vyžral jak to prase.. Tak teď musí sádlo zase pryč.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, tu miluju, už se na ní chystám dlouho, ale rozbil se mi jako na potvoru tyčovej mixer

to hnědý navrchu je dýňový olej?

 

Já se pustil do dýňové polévky a měl jsem prudkou chuť na řízky s br. kaší /ty jsem nefotil/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...