Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Je to v podstatě hotové, dá se jíst jak to koupíš - vyuzená "Párty šunka". Maj to na začátku masného pultu, jak jsou nabalíčkovaná masa a salámy z řeznictví.

 

Dopečené nám to chutná víc, kůrčička a tak. Navíc to při tom pomazávám takovou super tajnou směsí na sladko (rozpuštěné máslo+džem+kardamon+pepř). Bašta!

Jen malé upozornění - šunka je dost, ale fakt dost slaná.

 

Nvm, kolem kterého jedeš, ale u nás v Čakovicích mají i výborně ryby a mořské potvory.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem objevil, že v brněnským Globusu dělají domácí sušený hovězí maso. Dostal jsem od obsluhujícího pána ochutnat a hned na čundr nabral 20dkg jen tak na chuť. Naprosto famózní, jak domácí a za pro mě za neuvěřitelnou cenu 48,- za 100g - indian jerky který mě tak nechutná stojí to stejný za 25g

 

Šel jsem pro čistý hovězí, že si nasuším sám a už mám hotovo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je to celkem jednoduchý, stačí na to horkovzdušná trouba a čistý hovězí - svalovina bez tuku, takže kotleta a v globusu jak jsem zjistil to dělají z plecka

V okruhu známých už několik lidí sušilo a vždy v pohodě - jak v troubě, tak sušičce

 

Chtěl jsem postupovat dle tohoto receptu http://dadala.hyperlinx.cz/hov/hovr0050.html

 

Maso:

Hodit maso na chvíli do mrazáku aby se lépe krájelo na tenké plátky

Nakrájet na tenké plátky cca 3mm tlusté, ostatní rozměry jsou asi fuk

Namíchat si směs koření - worchester, česnek, sůl, pepř, ... a maso v tom nechat uležet v lednici přes noc

Napíchat na šlejle (špízové jehly) a pověsit do trouby - věšel bych to na rošt a pod to dal plech, ať to má kam případně kapat. Teoreticky by se to mohlo rovnou pověsit na rošt, tak to asi dělají v Globusu vzhledem k výslednému tvaru...

 

Sušení:

Maso by mělo kvůli zdravotní nezávadnosti projít teplotou přes 71 stupňů celsia, takže to chce ideálně teploměr (trouba sama měří dost blbě) a na 15 minut nechat prohřát na cca 75 stupňů, ať se zničí bakterie

Pak nechat cca 8-10 hodin sušit horkým vzduchem na 55 - 60 stupňů

 

Zkušenost kamarádky, co na má trochu lepší sušičku co umí i maso, tak říkala 4-5 hodin v sušičce. Chce to vyzkoušet a kontrolovat, ať nemáte pak maso moc tvrdý

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...