Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Tuším, že ho dovezl táta z dovolené v Toskánsku. Jistej si úplně nejsem. Hledal jsem ve sklepě něco "hutnějšího" a volba padla na tuhle flašku. Volba to byla, ale dobrá.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

To si myslím :)  mmch odkud ze Sudet (když tak SZ) ? Dle Römerstadtu (Janowitz), který jsi uváděl, jsi asi za kopcem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Po návštěvě SAPY jsem krájel jak o život směs (petržel, koriandr, řeřicha, paederia, mladá cibulka, sojové klíčky a chilli) na polévku Pho, kterou si dělám sám. Rozdělím na servírovací porce a do mrazáku. Pak bujón a nudle z Tamda Food, maso na velmi jemné plátky chvíli povařím s bujónem, přidám nudle a nechám přejít varem. Do toho mix zeleniny a je hotovo. :)

post-147-0-74336800-1445613154_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vitamíny na zimu.

 

Taky mně to čeká - jen se zeptám, nemáš problém s tou žulou ?

Mně to jednou vyplavilo zrníčka do láku, ale na chuti to nebylo naštěstí poznat a nevrzaly mezi zubama :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po návštěvě SAPY jsem krájel jak o život směs (petržel, koriandr, řeřicha, paederia, mladá cibulka, sojové klíčky a chilli) na polévku Pho, kterou si dělám sám. Rozdělím na servírovací porce a do mrazáku. Pak bujón a nudle z Tamda Food, maso na velmi jemné plátky chvíli povařím s bujónem, přidám nudle a nechám přejít varem. Do toho mix zeleniny a je hotovo. :)

Pho je úžasná záležitost, během cesty po Vietnamu jsme si to taky zamilovali a občas ji doma děláme. Jinak s tím masem jen taková zajímavost - často (ne vždy) jsme se tam setkali s tím, že maso Ti dali vybrat až když byla nabraná polívka do misky, přičemž Ti ho tam hodili syrový. Polívka byla tak horká a maso na tak tenký plátky, že sa maso udělalo takřka okažitě aniž by se muselo standardně vařit.

 

Je vonku krasne, tak daco nekomplikovane...

 

 

 

 

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

To vypadá skvěle, co tam všechno dáváš?

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mně to čeká - jen se zeptám, nemáš problém s tou žulou ?

Mně to jednou vyplavilo zrníčka do láku, ale na chuti to nebylo naštěstí poznat a nevrzaly mezi zubama :)

Žulu používám pořád a zatím drží. Nikdy z ní nic neodpadávalo.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mně to čeká - jen se zeptám, nemáš problém s tou žulou ?

Mně to jednou vyplavilo zrníčka do láku, ale na chuti to nebylo naštěstí poznat a nevrzaly mezi zubama :)

pokud ta žula není nějaká zvětralá, nemělo by z ní nic odpadávat. Ale pokud chceš mít jistotu, můžeš tu kostku zabalit do mikroténového sáčku.Jo, jistě, někteří lidi tvrdí že plast neé ale myslím si že by to uškodit nemělo. Já mám letos část zelí v igelitu, zkrátka se to do soudečku nevešlo a tak zbytek šel do pytle. Uvidíme jak to dopadne, soused to v pytli dělá běžně a funguje to. Naopak často propagované cpaní do velké sklenice se nám neosvědčilo. Často se to místo kvašení zkazilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Jinak s tím masem jen taková zajímavost - často (ne vždy) jsme se tam setkali s tím, že maso Ti dali vybrat až když byla nabraná polívka do misky, přičemž Ti ho tam hodili syrový. Polívka byla tak horká a maso na tak tenký plátky, že sa maso udělalo takřka okažitě aniž by se muselo standardně vařit.

 

Já maso taky krájím hodně tence a vařím 2-3 minuty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové poslední dobou jsem byl kuchařsky jalový. Pokazil jsem Milisovi kapra na kysaném zelí a ani další jídla nebyla špatná, ale žádná pecka. Dodneška. Doma v lednici se bál zbytek BBQ marinády Stubbs. I koupil jsem kus krkovice a napatlal na ni marinádu a nechal dva dny uležet. Dnes jsem osolil a vrazil do trouby na 180'. Teď přijde to mirakulum. Podlil jsem to půl litrem coca coly. Po 3 hodinách jsem vyjmul kouřící kus masa s lepkavou sladko pálivou omáčkou a krajel jsem ho vidličkou. Orgasmus v hubě. Vše hrálo, nebyl tam jediný falešný tón

Chilli, limeta, coke vole. Na povrchu masa takové ty připálené kousíčky.... Lepší kus vepřového jsem asi v životě nejedl. Fotky jsem nedělal, kus opečené krkovice není vizual sexy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Roman a ješče rum a máta...ledová tříšť už by byla kontraproduktivní.

Tvl. Mně to přišlo jako debilita, kdyz jsem to uslysel, než jsem ochutnal grilovaná žebra marinovaná v kole. V hospodě. Byla moc dobrá. Začal jsem se pídit po těch internetech a tam tenhle recepis byl několikrát zmíněný. Dobré to bylo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať jdou s takovým doporučením do zadele. V dnešní době vychází takové množství studií o škodlivosti čehokoliv, že by se nesmělo strčit do huby už vůbec nic. Takže ani tento článek nezmění nic na faktu, že půjdu co nevidět vyzkoušet tu krkovici s colou :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...