Maxel Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Hmmm, panna na pepři vypadá sqvjele! Díky za inspi, v týdnu asi prubnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 (upraveno) Dnešní večeře dělaná na kameni + placky tamtéž. Jo a poslední Hokaido :-)edit.: doplnění Upraveno 19. června 2016 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Rychlá nedělní večeře. Grilovaný losos a treska, batáty, cuketa, salátek a aioli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Pánové kde berete doma tolik ingrediencí..to bych musel objet půlku města, abych něco z toho sehnal a měl doma..já jsem většinou rád, že něco večer stihnu. Posledně to doporučení na šunku bylo ideální, ale ta šunka z Lidlu je pro jednoho docela dost...ale díky za recept. Teď jsem dostal žebra z čerstvě poraženého býka - máte někdo doporučení co z toho vymyslet? Pepřová omáčka - domácí výroba nebo kupované? Pokud domácí, byl by recept? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cherokee Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Grilované jehně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 tak to je dobrý materiál :-) Jehně na rožni, optimálně namarinované...respekt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Je, to bych si dal, mnam . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Pánové kde berete doma tolik ingrediencí..to bych musel objet půlku města, abych něco z toho sehnal a měl doma..já jsem většinou rád, že něco večer stihnu. Posledně to doporučení na šunku bylo ideální, ale ta šunka z Lidlu je pro jednoho docela dost...ale díky za recept. Teď jsem dostal žebra z čerstvě poraženého býka - máte někdo doporučení co z toho vymyslet? Pepřová omáčka - domácí výroba nebo kupované? Pokud domácí, byl by recept?@žebra: Pokud máš rád sladko-pálivé, tohle je moje několikrát vyzkouśená BBQ marináda: - rajský protlak (1 střední konzervu)- kečup (1 hrnek)- med (4 lžíce)- třtinový cukr (2 lžíce)- česnek (4 stroužky, prolisovat)- pomerančový/jablečný džus (1 dcl)- chilli (co kdo snese, já dávám cca 1/3 lžičky pasty z Morugy)- sojovka (2 lžičky)- Jack Daniels BBQ (2-3 lžíce) Vše do rendlíku a pomalu nechat bublat. Množství v závorce je orientační, ani se ho sám pokaždé nedržím - prostě přidávám, ochutnávám a postupně redukuju na hustší konzistenci. Džusu na začátek spíš méně, dycky jde přilejt a lehce to naředit. Dá se taky nahradit pivem, nejlépe černým. Jakmile je hotovo, nechat zchladit, půlku nalejt na maso a to nechat marinovat přes noc. Druhou půlku druhý den trochu naředím kečupem nebo džusem a přidám 2-3 lžíce medu nebo cukru. Musí to být lehce tekutější, než marináda a v průběhu pečení 3-4x maso z obou stran potřu. Odzkoušeno na kuřecích/krůtích křídlech, žebrech a bůčku. Vždy mělo úspěch. @šunka: O víkendu jsem na oslavu pekl zas Globus Párty šunku. Oproti té z Lidlu levnější a chuťově o dost lepší. Zkusil jsem vzít i uzenou krkovičku a upéct stejným způsobem. Oboje zmizlo jako první. @pepřovka: Dělám tak, že do výpeku co zbyde v pánvi po mase naleju smetanu (alespoň 33%), podle chuti nakládaného pepře (Franz Josef), nechám provařit a lehce zredukovat. Pak to vypnu a hodím do pánve kousek másla na zjemnění, dosolím a dopepřím a fertig. Upraveno 20. června 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Naordinoval jsem si prodloužený víkend, tak jsem se ještě votočil u plotny. Holanďáky s bylinkovou br.kaší, okurkový salát. Žádná věda, ale měli jsme boule za ušima. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 No vrazit tam smetanu do těch vokurek a nemá to chybu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Smetanu do vokurek??? To slyšim prvně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Nastrouhat okurku, sůl, pepř, jarní cibulku nakrájet a dát zakysanou smetanu, mňam! Edit: lze i s rajčaty, ředkví i ředkvičkami... Upraveno 20. června 2016 uživatelem Andrew Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Aha. Takže místo láku z vody, cukru a vocta je tam zakyska a cibulka. Zajímavé. Upraveno 20. června 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 no jasně :-) Pokud někomu nevoní stará dobrá úprava okurkového salátu (voda a ocet, nejlépe ten lihovokvasný humus, sůl, cukr, pepř), tak varianta se smetanou je brutus Osobně místo jarní cibulky doporučuji zkusit mátu a pořádně vychladit - na léto pocuc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Maxel: mas najaky spesl recept na holandaky nebo jedes klasiku? ad okurkovy salat: my davame bud slehacku nebo bily jogurt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Úplně top do okurkovýho salátu je kefír. Upraveno 20. června 2016 uživatelem roura74 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 To záleží na preferencích daného soudruha - je fakt, že smetana to dělá zbytečně těžké, ale jsou tací, co si to rádi udělají trochu lenivé :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cherokee Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 no jasně :-) Pokud někomu nevoní stará dobrá úprava okurkového salátu (voda a ocet, nejlépe ten lihovokvasný humus, sůl, cukr, pepř), tak varianta se smetanou je brutus Osobně místo jarní cibulky doporučuji zkusit mátu a pořádně vychladit - na léto pocuc.Máta, tak to by mě nenapadlo. Dík to musím vyzkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 nebo si rovnou na to pocucávání udělejte vokurkovou polívku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Maxel: mas najaky spesl recept na holandaky nebo jedes klasiku? ...Asi klasiku, řekl bych. Takovou spíš léty dotuněnou klasiku Tyhly byly z krůtího mletého, půl kila. Dávam sýr (3/4 gouda 45% nebo čedar, 1/4 grana padano), resp. hodně sýra - skoro bych nepotřeboval maso. Dál trochu najemno rozmixovaného světlého tousťáku (2-3 plátky, bez kůrky), jedno vejce, 1dcl smetany 33%, bylinky podle chuti (vobral a nasekal sem dvě větvičky tymiánu a jednu rozmarýnu), sůl a pepř. Před smažením placky vobalim ve zbytku drtiny z tousťáku, místo klasické strouhanky. Jo a dělam fakt placky, hodně tenký, nemam rád bochánky, bo je problém je propéct ve středu a kraje nemít nauhel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se