busdriver Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Zrovna se na jerky v sušičce chystám. Mám nějakou obyč. a hrdinně o sobě prohlašuje, že je schopná dosáhnout 70ti stupňů. Nicméně o víkendu jsem dělal test při sušení chilli a 70 si udrží jen dole v prvním patře, další patro už bylo cca 63. Takže doufám, že když po pár hodinách budu prohazovat patra, tak by to nějakej rozumnej výsledek přinést snad mohlo. Až se k tomu dostanu, napíšu, jak to dopadlo, ale dřív jak o víkendu to nevidim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Vydatná večeře. Pečené krůtí stehno, karamelizovaná cibulka, pikatní majo a kys. okurky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 roura74: tak tomu rikam hambac!! Vypada skvele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Rouro, woe, já se tu snažim jak cyp a ty sem pak dycky mrskneš jakože nic takový žraso! Well done my cooking friend Ani se mi to sem nechce dávat, ale když už jsem to zvěčnil... Marinovaná vepřová kotleta (jen byliny, chilli a oliváč), na pánvi zatáhnutá a potom zapečená se zeleninovým ragú (cibule, jarní cibulka, paprika, česnek, sladká sojovka a ústřicovka), redukovaná masová šťáva a k tomu kváskový chleba (Tesco). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Maxeli na tvoje luxusní výtvory se budu muset ještě hóóódně dlouho učit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petik16 Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 roura74: tak tomu rikam hambac!! Vypada skvele.išiel som napísať akurát že chutiť určite musel perfektne, v tom som zbadal tvoj koment aaa sorry ale, na pohľad vyzerá príšerne.. Domáci burger je ale hlavne o tom pocite pri jedení, že som si to spravil podľa seba a viem čo tam je, ono vlasne ako pri každom domácom jedle Maxel a to tvoje vyzerá zase naozaj úžasne...! Okrem jedla aj pekný tanier Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Maxeli ani nevíš, jak mě se..... že se nedostanu na setkání chaty .................to je prostě luxus !!!!. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Díky moc, páni! Rouro, woe! v 9 z 10 jsme na tom kvalitativně podobně, desátej je většinou Tvůj houmran! Period@petik16: Talíř je z nějaký sady ala Jamie Oliver, za body co mi otec nasbíral v Albertu před pár lety. Power of simplicity @mondeo2: Škoda, že nemůžeš. Myslim, že i krom žrádla to bude super akce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Ježiši Maxeli už zas - jen tak zatáhnutá zapečená, zredukovaná - to mám kurník v 10 večer zase přepadnout a znásilnit ledničku? Doufám že na to "školení" někdo berete i přívěsnej vozejk, aby mě bylo jak odvízt až si nacpu nácka a prasknu jak můj avatar... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Ajtý čífe, velký sory a do Jeseníků bude připraven adekvátní kolec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 Žádné litování! Dneska jsem měl "den blbec" a i přes obligátní remcání pro mě byla návštěva "kulinária" jedním z mála světlých okamžiků Teď už jen dohledat Tvůj "Quick Start Guide" na obzvlášť vypečenou Lidlšunku - po zkušenosti s tím jak se po ní minule zaprášilo jsem tentokrát do košíku hodil rovnou dvě, tak snad mi ani tentokrát při grilování neexploduje kůrčička Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 (upraveno) Rouro, woe, já se tu snažim jak cyp a ty sem pak dycky mrskneš jakože nic takový žraso! Well done my cooking friend Ani se mi to sem nechce dávat, ale když už jsem to zvěčnil... Marinovaná vepřová kotleta (jen byliny, chilli a oliváč), na pánvi zatáhnutá a potom zapečená se zeleninovým ragú (cibule, jarní cibulka, paprika, česnek, sladká sojovka a ústřicovka), redukovaná masová šťáva a k tomu kváskový chleba (Tesco). Že já sem lezu, když mám hlad... Dělám něco podobnýho, jen místo ragů dávám na nudličky nakrájenou mrkev a celer (ty předtím lehce osmahnu na másle s tím, co zbylo na pánvi z masa) a společně to pak frknu do trouby a peču pod alobalem. Vzniklo to jednou spíš jako experiment, ale už jsem to několikrát s úspěchem opakoval, hlavně ten celer s mrkví je pecka k tomu masu a žena to od té doby dělává i samotný... Upraveno 10. října 2016 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2016 (upraveno) @Radek124: Díky, to potěší, zejméma to mé aktuálně zádumčivé korporátně-znuděné srdce Jinak o ten šunka-quideline si nedávno psal jeden člen, tak jsem Ti to cucnul ze zpráv. Dělal jsem dvě - první šunku z Globusu, druhou pražskou šunku z Lidlu. V prvním případě jsem pekl tak kilo-kilodvacet velkou cca 1,5h na 150st. a pak půl až hodinu na kůrku na 200st.Druhou jsem pekl cca stejně, ale byla tužší a tak bych jí tam nechal na 150st. o slabou hodinku déle. V každém případě určitě namřížkovat kůži a během pečení dva-třikrát potřít rostlinným olejem, bude pak hezky křupavá. Dřív jsem to pekl až dokonce s kůží, ale teď naposled jsem to zkusil takto: dopéct na kůrku vše společně (viz postup hore), pak kůži ořezat (tzv. ostříhat ježka - tím vzniknou skvělý škvarky), a pak ještě pod gril samotnou "oholenou" šunku a dopéct na barvu. Líp se to potom krájí na tenké plátky a kdo nechce (třeba jako moje žena), kůži pak nemusíš ořezávat. Můžeš péct buď klasicky jen podlité vodou, nebo jsem zkoušel péct a potírat směsí černého piva a medu, a taky dobrý. Ale klasika je asi stejně best, vynikne pak prostá chuť masa. @Lamiczka: Taky dobrej tip. Příště zkusim, díky! Upraveno 10. října 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 11. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2016 Zdravim Vas kolegove, chtel bych Vas pozadat, nemate nekdo osvedceny recept na utopence. Nejake zajimave vylepseni treba?Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 11. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2016 Koukni sem: http://www.azbestus.cz/co-me-bavi/zradylko/nakladani-marinovani-zavarovani-dzemy/beanova-utopencovo-hermelinova-kucharka/ Z receptu Rychlí utopenci budu dělat jeden kbelík k Tomášovi na ČHS. Ty dělá kámoš a jsou skvělí. Pak ještě kbelík klasiky, navíc s Ajvarem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 11. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2016 roura74:dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Tak já dnes takovou standardní středeční večeři... Kachní prsa s omáčkou z granátového jablka a pomeranče... Kluci to bylo něco... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Slušná večeře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 (upraveno) U nás dnes večer konečně došla řada na Lidlovu přihřátou šunku ala Maxel ...škvarkového ježka jsem chtěl původně zachovat, ale než jsem zaregistroval že se přes dvoje dveře (a kolem tancující a na nic si nestěžující dcery) od grilu valí dým, byl "křupavější" víc než by bylo zdrávo. Text následného výchovného kázání s ohledem na zdejí cimprlíny radši zveřejňovat nebudu (než jsem ty zuhelnatělé vršky nedestruktivně ošmikal, tak kolem prosvištělo hezkých pár pracovnic a orgánů), ať u mě zítra ráno nezvoní sociálka... Upraveno 12. října 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Zas se ti to líp krájelo Tohle je prostě hooodně muziky za pár peněz. Vypadá to skvěle, well done! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se