Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dajte mi nejaké návrhy prosím vás, akú prílohu spraviť ku steaku.. Rozmýšľam nad klasickým zemiakovým pyré s jarnou cibuľkou alebo pečenými zemiakmi s tymiánom. Čerstvý tymián samozrejme a hovädzí queensland steak z predstehna...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě nejlíp jen grilovanou zeleninu, jinou přílohu k tomu ani nepotřebuju. Když už to musejí být brambory, tak mám raději šťouchaný s něčím (cibulka, špek, bylinky, česnek, ...) a nebo ty opečený a k tomu ideálně omáčku - například pepřovku, nebo z hřibů, pokud jsou čerstvý k mání...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podobně jak Lamiczka. Buďto grilovaná zelenina (zakápnutá tmavou balzamikovou redukcí). Nebo zmíněné pečené brambory s tymiánem, občas tak dělám hranolky v troubě.

Nebo dělam následující salát a vždycky měl zatim úspěch - baby špenát (nakrájet na jemno), sušená rajčata (na kousky), pazmazán, trocha oleje z rajčat, sůl/pepř. Simple & delicious. K tomu max. čerstvá bageta.

Výborná je taky vařená kukuřice s máslem a solí (kupuju v Lidlu dvě v balení).

Případně něco netradičního, červená čočka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Brkaši" mám k masům hodně rád a děláme ji často, tak jsem poslední dobou vymýšlel různé variace a ke steakům se mi osvědčilo k bramborám přidat ještě něco dalšího a až pak to rozkašit. Pečená dýně, batáty, celer, mrkev - fantazii se meze nekladou a tymiánem to můžeš taky určitě doladit. Obecně mi vyhovují sladší varianty - dobře to to výrazné maso doplní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ke kvalitnímu steaku si jako přílohu dávám výhradně pečivo (chleba, bagetka) - po letech experimentování mi přijde, že konkrétně erteple (v jakékoliv formě) z toho vytáhnou všechnu zbývající chuť... Z omáček a zelenin se dá zneužít kde co - z pikantních věcí můžu (i samostatně) zelené fazolové lusky na slanině s pepřovkou :P - ale mile mě překvapila i sezónní kombinace s bílým chřestem a holandskou omáčkou  B)

 

PS: Sakra, že já sem sem zas lez, mám Pavlovův reflex jaxsviňa...  :blush02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keby som mal viac času na nákup a prípravu, určite by som tam pridal aj nejakú zeleninu... Aj ten chlebík je fajn ale to mi zase prišlo dnes príliš obyčajné a k takému dobrému steaku "oničom". Tak nakoniec klasicky spravený medium rare Queensland steak (nekoreniť, rock salt na záver, len na troche olivového oleja osmažiť, pridať maslo, čerstvý tymián a strúčik cesnaku). Zemiaky predvariť, soľ, korenie, trošku chilli a dnuka na pol hodinu, medzitým si v miske pripraviť olivový olej, tymián a strúčiky cesnaku. Po tej pol hodine ich potrieť touto zmesou, cesnaky tak isto dnu na takých 20 min. Klasika, nič zložité :) Od kedy som sa vrátil z kuchyne v UK pred 4 mesiacmi, prvý dokonalý steak! :notworthy: 

post-38180-0-03695600-1476459396_thumb.jpg

post-38180-0-64146600-1476459406_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dcera měla dneska svátek, takže jsem na večeři spáchal její oblíbený maglajz na bázi kuřecího, slaniny, žampiónů, gorgonzoly, smetany, karíčka a Lidlových "tricolore" nočků - a v rámci mentálního tréninku na víkendové školení už jsem se dokonce přemohl i k opakovanému vytažení mobilu z kapsy...  :photo:

post-18308-0-85833700-1476905752_thumb.jpg
post-18308-0-15897200-1476905770_thumb.jpg

Akorát moment mezi finálním dozdobením naloženými rajčaty s kapary a sežráním jsem opět fotograficky propásl... chili.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...