Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Potřeboval bych poradit s šunkou. Vždycky, když ji uvařím, vyteče z ní asi čtvrt litru slaného rosolu. Dělám to stejně, ohřívám 2 hodiny na 80 v pomalém hrnci. Dá se tomu nějak zabránit?

Ano, výměna řezníka nebo kde kupuješ maso. To co ti prodávají je plné vody.

To co ti vyteče je dnes bohužel běžné množství.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska k obědu vepřova pečeňe s br. knedlikem a cibulovou omáčkou. Bylo to úžasné stavnaty

 

https://www.kucharkaprodceru.cz/veprova-pecene-recept/

 

d88484effe98a8d87750ba0fae69f4d2.jpg

8ee7f6b7c1219948769adf029f56b1cd.jpg

1ec463331364f5a1bf5e22468b69ccc3.jpg

111ca9dd22a0718e454b3641532fd9cb.jpg

 

Jo a špenát tentokrat nevyšel, pac mi mladej z mrazáku přinesl 2 pytliky spenatu, bohužel po uvaření sem zjistil, ze ten druhej byla bazalka, bohužel to bylo nepoužitelný, moc hořky

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nej salát z červené řepy co znám a v podstatě už nedělám žádnej jinej. Upatlá ho snad každej.

 

Ementál, šunka, vařená červená řepa (kupuju vakuovanou hotovou v Lidlu). Od každého 1/3 celkového množství. Do toho se flákne hustej bílej jogurt v množství dle uvážení a zamíchá. Toť vše.

 

ca497b4c9f4a7429a192ca2bac1fa212.jpg

Upraveno uživatelem roura74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes večer zbytek od oběda: Eintopf krkovička na slanině, zapečená s bramborama a cibulkou na víně, dozdobeno pažitkou...

post-18308-0-74313500-1477673380_thumb.jpg

...nemůžu si pomoct, ale tohle jídlo mi nejlíp chutná pomalu vychládlé, pak jen lehce přihřáté a finálně zakydané tatarkou  :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezky páni! Slušně jste se rozjeli :)

Obzvláště quiche vypadá výborně. Co nejdřív se do něj taky pustim.

 

@Radek124: Plusový body za fotku, konečně se podařilo dřív blejsknout než sežrat ; well done ;)

 

Já si dnes hrál na cukráře - medovník podle Lamiczky. Den-dva se odleží a snad bude i chutnat. Pleskačka to byla slušná!

post-37766-0-85507200-1477686550_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi-prosim Vas....mam v mrazaku balik hoveziho ( vcelku-cca5kg) a nevim,kdyz ho rozmrazim-jak dlouho mi vydrzi v lednici?

Chtel bych ho rozmrazit a nalozit,ale mam strach,ze se mi zkazi-poradite?

Diky moc ;)

Poradíme, ale s čim vlastně? :) Naložit 5kg masa neni problém, stačí v podstatě do oleje, pokud je to myšleno spíš jako konzervace. Jak dlouho vydrží - fundovaně nvm, ale dýl jak 5-6 dní bych to osobně asi neriskoval. Každopádně po rozmrazení budeš asi pár dní dlabat jen hovězí :)

 

Nebo naporcuj na steaky, nalož všechno do marinády, pozvi kamády a ztrestejte to na jednou.

 

Anebo jestli máš maso vhodné např. na roastbeef, udělej 2x 2,5kg. Dá se jíst i studené a pár dní to taky vydrží.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...