Návštěvník Zmizík Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Ja jednou delal kachnu 12 hodin na 150st. Vecer v 22.hod. sem ji soupnul do trouby. Byla jak kus bridlice ale jeste rano vonela hezky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 150st je moc. Při 12ti hodinách pečení tak 80-90st. Teda pokud to nebyla kachna velikosti mamuta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 (upraveno) Kachna 2,5kg: 50min/200st na zatažení masa, 6h/90st pečení. Ještě jí čeká cca půlhodinka nakonec znova na 200st na kůrku. Peču na cibuli a jablkách, podlito směsí portského/vody/lžíce cukru. K tomu klasika housk.knedlík a červené zelí s brusinkami. Upraveno 12. listopadu 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Krásné to máte kluci. Jste šikovní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 My se dneska koupem a pect budem zitra, vari se vyvar z krku, 3vikendy po sobe jenom prace tak dneska relax Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Poprvé jsem dával do husy pár čtvrtek jablek do kterých jsem zapichal po kousku badyánových hvězdiček a super, nádherně to provonělo. Použil jsem cca 2 hvězdy na 4kg husu. Plus šla dovnitř cibule klasicky, jinak sůl a drcený kmín nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 dan83: V čem se to koupe ten pták? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 (upraveno) To bude mléko.Normální procedura, maso je pak vice šťavnaté. Lze použít i jogurt. Bilý samozřejmě. Jde to použít na jakoukoliv drůbež. Třeba na řízky z kuřecích prsou. Ideálně přes noc. Po vytažení opláchnout. Upraveno 12. listopadu 2016 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 (upraveno) A k čemu mu to pomůže? Já vím akorát, že se v mlíku koupě kapr, aby nesmrděl... Stihl jsi to doplnit, než jsem ten svůj příspěvek dopsal Díky, zase jsem se tady něco dozvěděl. Upraveno 12. listopadu 2016 uživatelem lloffass Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Poprvé jsem dával do husy pár čtvrtek jablek do kterých jsem zapichal po kousku badyánových hvězdiček a super, nádherně to provonělo. Použil jsem cca 2 hvězdy na 4kg husu. Plus šla dovnitř cibule klasicky, jinak sůl a drcený kmín nahoru. Presne to mam v planu, nekdy pred koncem chci ty jabka a cibuli vyndat a udelat na nich cervene zeli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Zbytky z pečené husy. Včera jsme se těžce přejedli martinskou husou. Přežrali, jinak se to nedá říct. Husy kus zbyl, lokše padly včera večer při takovém tom domácím dožírání. Co se zbylým ptákem, kuchaři? Vem zbytek husy, pokrájej. Udělej teplý salát z červené čočky s kousky mrkve a řapíkatého celeru, kapary, jablečný ocet, pažitka. Švihni do něj výpek z husy, čočka ho vstřebá a má krásně lesklý povrch. Bokem si nakrájej cherry rajčátka na čtvrtinky. Na druhé pánvi orestuj kousky husy na husím sádle. Potom je lehce vmíchej do salátu a udélej uprostřed talíře bochánek. Udělej důlek a dej pár rajčátek, nalij si vínko a koukej na plotnu, kde se dodělává volské oko. Když je hotové, dej ho na bochánek na stranu, jak nosili francouzští malíři baret. Zakroj. Vláčný žloutek začne prosakovat do salátu. V puse máš jemnou chuť čočky a krémovitého žloutku a kousek výraznějšiho opečeného masa.Omluvte mě, ale to byla rychlost, že jsem to nestihl vyfotit. Zlikvidoval to i náš dospívající syn, který jinak řadí luštěniny na žebříčku poživatelnosti hnad za jed na krysy a těsně před písek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Dneska inspirace Maxelovým receptem na kachní prsa s omáčkou z portského. Navíc jsem tam přidal a portským oflamboval zkaramelizovaný jablka a dal brusinkový chutney. Černý pivo z pivovaru Jadrníček k tomu bylo úplně geniální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Zbytky z pečené husy. Včera jsme se těžce přejedli martinskou husou. Přežrali, jinak se to nedá říct. Husy kus zbyl, lokše padly včera večer při takovém tom domácím dožírání. Co se zbylým ptákem, kuchaři? Před časem jsi tady postoval (teda tuším že ty) recept na riletky z kachny, tak jsem je prubnul ze zbylé husy. Voní to ohromně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 (upraveno) Zdravim mlsouni,nemate nekdo prosim v repertoaru osvedceny recept na takovej ten na velky kostky naporcovany a pak peceny marinovany bucek, co se uplne rozplyva na jazyku. Ja to jedl na jednom rautu na Italskem kulturnim institutu a od ty doby to nemuzu vyhnat z hlavy/huby :-D Upraveno 13. listopadu 2016 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Husička Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Husička image.jpeg image.jpeg image.jpeg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Krása . Od Manaka ted svatomartinske nemam, ale Mullerka od Zurka je vynikající. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Krása . Od Manaka ted svatomartinske nemam, ale Mullerka od Zurka je vynikající. ja bral po kartonu (mix 2x rose, 2x bile, 2x cerv) od Manaka a Konecneho a stezovat si teda nebudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Zdravim mlsouni,nemate nekdo prosim v repertoaru osvedceny recept na takovej ten na velky kostky naporcovany a pak peceny marinovany bucek, co se uplne rozplyva na jazyku. Ja to jedl na jednom rautu na Italskem kulturnim institutu a od ty doby to nemuzu vyhnat z hlavy/huby :-D myslíš výpečky, nebo ještě něco jinýho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 (upraveno) Jinak já to vemu hopem včera a dnes Včera jsem to nevydržel a na druhej balík kuřecího skočil koupit kokosový mlíko a bambusový výhonky. Nebe a dudy, jen jsem to samozřejmně přehnal s kari pastou, takže jsem to musel zachraňovat. Naštěstí mi půl plechovky mlíka zbylo, tak jsem odebral už hotovou "omáčku" a mlíkem to doředil, aby to byla schopna pozřít i žena Recept stránku zpět od Maxela.Dnes jsem se nechal navnadit těma všema husama, jen žádná nebyla zrovna po ruce, tak to byla trochu improvizace - kuře ala kachna (jen sůl, pepř, kmín a podlít), zelí dvou barev jsem konečně prubnul co jsem si dovezl z Norska ve varných sáčcích a knedlík aspoň poctivě domácí recept od koko Upraveno 13. listopadu 2016 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se