Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Kachna 2,5kg: 50min/200st na zatažení masa, 6h/90st pečení. Ještě jí čeká cca půlhodinka nakonec znova na 200st na kůrku.

Peču na cibuli a jablkách, podlito směsí portského/vody/lžíce cukru. K tomu klasika housk.knedlík a červené zelí s brusinkami.

post-37766-0-51490600-1478956702_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poprvé jsem dával do husy pár čtvrtek jablek do kterých jsem zapichal po kousku badyánových hvězdiček a super, nádherně to provonělo. Použil jsem cca 2 hvězdy na 4kg husu. Plus šla dovnitř cibule klasicky, jinak sůl a drcený kmín nahoru.

 

Presne to mam v planu, nekdy pred koncem chci ty jabka a cibuli vyndat a udelat na nich cervene zeli

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zbytky z pečené husy. Včera jsme se těžce přejedli martinskou husou. Přežrali, jinak se to nedá říct. Husy kus zbyl, lokše padly včera večer při takovém tom domácím dožírání. Co se zbylým ptákem, kuchaři?

 

Vem zbytek husy, pokrájej. Udělej teplý salát z červené čočky s kousky mrkve a řapíkatého celeru, kapary, jablečný ocet, pažitka. Švihni do něj výpek z husy, čočka ho vstřebá a má krásně lesklý povrch. Bokem si nakrájej cherry rajčátka na čtvrtinky. Na druhé pánvi orestuj kousky husy na husím sádle. Potom je lehce vmíchej do salátu a udélej uprostřed talíře bochánek. Udělej důlek a dej pár rajčátek, nalij si vínko a koukej na plotnu, kde se dodělává volské oko. Když je hotové, dej ho na bochánek na stranu, jak nosili francouzští malíři baret. Zakroj. Vláčný žloutek začne prosakovat do salátu. V puse máš jemnou chuť čočky a krémovitého žloutku a kousek výraznějšiho opečeného masa.

Omluvte mě, ale to byla rychlost, že jsem to nestihl vyfotit. Zlikvidoval to i náš dospívající syn, který jinak řadí luštěniny na žebříčku poživatelnosti hnad za jed na krysy a těsně před písek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zbytky z pečené husy. Včera jsme se těžce přejedli martinskou husou. Přežrali, jinak se to nedá říct. Husy kus zbyl, lokše padly včera večer při takovém tom domácím dožírání. Co se zbylým ptákem, kuchaři?

 

 

Před časem jsi tady postoval (teda tuším že ty) recept na riletky z kachny, tak jsem je prubnul ze zbylé husy. Voní to ohromně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim mlsouni,

nemate nekdo prosim v repertoaru osvedceny recept na takovej ten na velky kostky naporcovany a pak peceny marinovany bucek, co se uplne rozplyva na jazyku. Ja to jedl na jednom rautu na Italskem kulturnim institutu a od ty doby to nemuzu vyhnat z hlavy/huby :-D

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim mlsouni,

nemate nekdo prosim v repertoaru osvedceny recept na takovej ten na velky kostky naporcovany a pak peceny marinovany bucek, co se uplne rozplyva na jazyku. Ja to jedl na jednom rautu na Italskem kulturnim institutu a od ty doby to nemuzu vyhnat z hlavy/huby :-D

 

myslíš výpečky, nebo ještě něco jinýho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak já to vemu hopem včera a dnes :) Včera jsem to nevydržel a na druhej balík kuřecího skočil koupit kokosový mlíko a bambusový výhonky. Nebe a dudy, jen jsem to samozřejmně přehnal s kari pastou, takže jsem to musel zachraňovat. Naštěstí mi půl plechovky mlíka zbylo, tak jsem odebral už hotovou "omáčku" a mlíkem to doředil, aby to byla schopna pozřít i žena :) Recept stránku zpět od Maxela.
post-26116-0-39476100-1479066164_thumb.jpg
post-26116-0-15347100-1479066168_thumb.jpg

Dnes jsem se nechal navnadit těma všema husama, jen žádná nebyla zrovna po ruce, tak to byla trochu improvizace - kuře ala kachna (jen sůl, pepř, kmín a podlít), zelí dvou barev jsem konečně prubnul co jsem si dovezl z Norska ve varných sáčcích a knedlík aspoň poctivě domácí recept od koko

dc8e82faa363911490e016056ce199c8.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...