Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Tady je to ráj kuchtíků, tak si říkam, že tady by můj dotaz mohl být zodpovězen...sháním panvičku cca 28cm na indukci. Univerzalni pouziti maso, omacky atd.

Všechny ty tefalove Tescomy a Tefaly stoji za vylizprdel....po tydnu uz nejsou rovne, po pul roce spalene. Co byste mi doporucili do cca 2tisic at to vydrzi krapet dyl?

Titan, nerez, litina ?

Ja pouzivam titan BAF. Nemuzu si stezovat. asi stoji vic nez 2k, ale maji 10 let zaruku na rovnost dna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No . . . no . . . jak to říct . . .

 

vem to takhle, jseš-li vášnivý cyklista, máš horský kolo veterána s 26 kolama, pak novější s 29,

pak na doplnění silničku a starou silničku jako zimáka a uvažuješ nad koloběžkou

 

jseš-li chronomagor = podívej se do hodinkovnice pokud zrovna neprocházíš přechodným one watch guy obdobím

 

jsi-li zapálený kuchtík, není nic nenormálního mít pět šest druhů pánviček :D
pořád je to nejlevnější koníček na tomhle fóru 

teda dokud nezačneš potřebovat nože a tak :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup si toto, jsou nafurt. Používám doma i v hospodě ve velké kuchyni, poměr cena / výkon je neskutečný.

https://www.kulina.cz/ocelova-panev-mineral-b-element-o-28-cm-de-buyer/d-76627/

 

Akorát je těžká, což pro domácí použití neva (nemáš to v ruce tři hodiny v kuse myšleno), dá se strčit do trouby.

tahle panev je super.. akorat silenej opruz ji cistit.. ja uz ji pouzivam jen na stejky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tahle panev je super.. akorat silenej opruz ji cistit.. ja uz ji pouzivam jen na stejky..

Stejky, volske oka, opekane brambory - super. A co za opruz pri cisteni mas na mysli? Ja ji po jidle oplachnu co nejteplejsi vodou z kohoutku, seskrabnu zbytky, utru papirem, par kapek oleje a rozetru. Fertig. 

 

Mi se teda ta ocelova be Buyer hodne pozdava... ale obavam se toho ze az bude varit pritulka tak ji jednou sjede houbickou s Jarem, par dratenkou s Cifem a pak uz ji muzu taky vyhodit :)

Ono to neni zas takova katastrofa, kdyz se nekdo splete a umyje ji jarem a dratenkou. Urcite se pak ta panev nemusi vyhazovat, jen je v cudu ta pracne vytvorena patina, ta protipripekaci vrstva. Ale ta se casem sama zase vytvori.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu odbočim a ulevim si tady, sem se to hodí...

 

Včera jsem měl suveréně nejhorší jídlo za poslední dobu. Kuřecí kousky se sezamem v TGI Fridays. Jakože mám kombinaci sladko-slaného docela rád, ta tlamolep-BBQ omáčka ve které se masou koupalo, to bylo něco odporného. Kuchař je na ten cukrovej výtvor asi náležitě pyšnej, jinak se neumim vysvětlit, že mi stejnej blivajz dal na talíř ještě v takový malý misce ; asi kdybych měl málo. Fujtajbl!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejky, volske oka, opekane brambory - super. A co za opruz pri cisteni mas na mysli? Ja ji po jidle oplachnu co nejteplejsi vodou z kohoutku, seskrabnu zbytky, utru papirem, par kapek oleje a rozetru. Fertig. 

 

horka voda sice vetsinu vezme, ale mastnota, hlavne zvenku zustava.. ja na to vzdycky vyplacam pul role kuchynskych uterek.. no a pak mi vadil ten oder masa, kdyz jsem na tom chtel treba delat palacinky.. takze jeste par minut zahrivam vrstvu hrubozrnne soli.. zase uterky.. pak naolejovat.. stejk delam 5-10 min a nejmene stejny cas pak zabere ocista.. chapu, ze v profikuchyni se s tim takhle nemazou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

horka voda sice vetsinu vezme, ale mastnota, hlavne zvenku zustava.. ja na to vzdycky vyplacam pul role kuchynskych uterek.. no a pak mi vadil ten oder masa, kdyz jsem na tom chtel treba delat palacinky.. takze jeste par minut zahrivam vrstvu hrubozrnne soli.. zase uterky.. pak naolejovat.. stejk delam 5-10 min a nejmene stejny cas pak zabere ocista.. chapu, ze v profikuchyni se s tim takhle nemazou

 

Ehm, mažeme to trochu jinak.

Tedy pánev na ryby je pánev výhradně na ryby.

Na maso je výhradně na maso.

Na palačinky máme jinou pánev :)

Ten bordel zvenku - nejhorší jsou usazeniny od plynového hořáku - na to je potřeba spešl čistič, ale na běžnou mastnostu

stačí běžný odmašťovací prostředek co najdeš v obchodě.

 

edit - jo a pánev má mít patinu, to nejsou hodinky :)

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám kamaráda kováře a on mi železnej wok prohnal výhní. Nejdřív aby spálil ty bordelózní oleje a pak ho namaatil a repete. I když na něm dělám maso se škrobem, a to se chytá jako blázen, pak otřu a nazdar. Minimální údržba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

montemar: sakra chci zase léto, vypadá to parádně

 

Já jsem dneska dělal na rychlovku medaile z vepřové svíčkové ve slanině se sušenými rajčaty a podlité cointreau, jen s bagetou, hrnce na brambory mi už odvezli stěhováci :lol2:

post-36157-0-23563800-1480447227_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi vrtá hlavou ta ocelová pánev. Jestli se tedy fakt za půl roku dno neprohne, to by mě mohlo bavit. Nemám indukci, tu jsem nechtěl, ale klasickou sklo-keramickou desku, ale to by vadit nemělo. Jen váhám jakou velikost, většinou si maso dělám jen pro sebe, tak asi tu 24mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...