Ondrej71 Odesláno 16. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2016 Kachnicka se dvěma druhy zelí a domácím knedlíkem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Jez si to jak chceš a do majonezy si posekej vajíčka natvrdo. Jeden nikdy neví ty Magdalene Dobromile. Romane I., pro příště by místo zbytečného napadání a přivlastňování si vlákna možná neškodilo nakouknout do lednice, v jakém skupenství se ona "vajíčka" v komerčních tatarkách/majonézách vyskytují - a proč můžou zůstat bezpečné i hodiny mimo chladící pult: Na rozdíl od Tebe se s kolegou maxelem i jeho paní znám osobně a na rozdíl od vyhlášených anglických šéfkuchařů (Londýn, York - už je to pár let a fakt na to nevzpomínám v dobrém) mi z jeho "klasických" dobrot zatím blbě nebylo. Proto mé veřejné pochvalné komentáře stran publikovaného kačeního poprsí patřily výhradně jemu. To čím se krmíš sám Ti nikdo nebere. Co se Magdaleny Dobromily Rettigové týče, tatík měl kdysi od kolegy půjčený originální, přes 150 let starý výtisk - a i když by asi některé kousky dnešním předposraným anglofilům mohly znít morbidně ("Malé ptáčky dobře ober, uřež jim zobáčky,..."), jsem přesvědčen že s řadou jejích receptů by dnes televizní kuchtíci mohli prosperovat stejně dobře, jako když se co chvíli inspirují porevoluční francouzskou kuchyní z oné doby. Dost možná že "Exmoderátorům s náladou pod YPO" by pak jako obrozenecký vyprošťovák doporučili tuhle krizovou polívku: "Pro šest osob nasbírej čtvrt kila chroustů, po namočení ve studené vodě z nich odtrhej hlavy, nožky a krovky. Zbývající hrudě pak hoď do vroucí vody, přidej kořínkové zeleniny, kmínu, soli a jemně sekané petržele. Vývar po hodině zceď, zalej jím zásmažku a nechej krátce povařiti. Maso samotné pak chutná po mandlích" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Vaše předvánoční pošťuchování mě nechává klidným, ale ta vyfocená tatarka, to je kuwa bordel chemicko falešnej.Fuj. Pro ilustraci, majonéza je olej a žloutky, vyšleháme dohromady. V domácím mixéru za 30 vteřin.Majolka se promění v tatarku tím, že se do ní přidají jasně definované ingredience, tedysterilované okurky a cibule (nakrájet na velmi jemno nebo nastrouhat),kapka bílého vína (nebo ocet, kdo to má furt dopíjet když má kuchař raději červené?)sůl, pepř, worcester, hořčice. Tak jak to, že je v obchodě výše vyfocený hnus, který má tak 50% vody? Proč do toho cpou malé množstvívěcí jako jsou švestky, jablka a a rajčatový prášek mi hlava nebere. Zato tam ingredience které patří do tatarky vůbec nejsou. Hlavně že se vedou bouřlivé diskuze zda nekuřák dobrovolně lezoucí do kuřárnysvé zdraví poškodí kouřem, ale kamiony těchto sraček prochází bez povšimnutí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Když už jsme u to složení, tak nevím kam to jinde dát, ještě mě napadlo vlákno humor, ale vybíral jsem nějaké konzervy pro psa a v takové podobě kdyby byla konzerva pro člověka tak stojí snad 150 a je to prohlášeno jako superfoods atd. Maso z jelena (Min. 62%), dýně (min 4%), sladké brambory, sušená zvěřina, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, minerály, rajčata, mrkev, Immutop? (topinambur koncentrát), mořské řasy, jehněčí tuk, fenykl, špenát, pampeliška, ženšen, hloh, lněné semínko, šípek, spirulina, kopřivy, červená řepa, taurin, brusinky, extrakt z juky, glukosamin, chondroitin, anýz, pískavice řecké seno A nebo pak jenom masové:Hovězí maso 42%, hovězí srdce 20%, hovězí plíce 15%, hovězí játra 10%, vývar 8%, hovězí hltan 5%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Tak se nehádejte, každý to má jíst jak mu to chutná, i když u těch kachních prsou souhlasím s Romanem...A když už jste exhumovali tu Magdalenu Dobromilu, tak jsem otevřel knihovnu a jelikož je to aktuální, dám vám sem pro inspiraci (a změnu atmosféry) pár receptů na tradiční vánoční rybu "100x jinak" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Romane I., pro příště by místo zbytečného napadání a přivlastňování si vlákna možná neškodilo nakouknout do lednice, v jakém skupenství se ona "vajíčka" v komerčních tatarkách/majonézách vyskytují - a proč můžou zůstat bezpečné i hodiny mimo chladící pult:IMG_1566.jpg Na rozdíl od Tebe se s kolegou maxelem i jeho paní znám osobně a na rozdíl od vyhlášených anglických šéfkuchařů (Londýn, York - už je to pár let a fakt na to nevzpomínám v dobrém) mi z jeho "klasických" dobrot zatím blbě nebylo. Proto mé veřejné pochvalné komentáře stran publikovaného kačeního poprsí patřily výhradně jemu. To čím se krmíš sám Ti nikdo nebere. Radku124, vlákno si nepřivlastňuji a do lednice se koukám. Domácí majonéza se dělá z vajíček a oleje, o ničem jiném jsem nepsal. Nevím, jakou náladu mají ostatní exmoderátoři náladu, já dobrou, ale přesto děkuji za doporučení. Co se týká napadání. Ano, zajel jsem do Tebe. Tvoje dle mého arogantní vedení diskuze v různých vláknech mi vadí, takže jsem necítil potřebu být vůči Tobě korektní. Tvůj poslední post mi můj dojem ještě umocňuje. Tady jsi ovšem vytáhl ještě nový prvek, kterého jsem si zatím nevšiml. Reaguješ jen na to, co se Ti hodí do krámu, a podsouváš fakta. I Tobě přeji krásný víkend a mnoho kulinářských úspěchů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Hoši sejte na to Na světě je stejně krásně, tak proč si to kazit, no ni? Budou Vánoce, on se prostor pro flame najde i jinde, než u žrádla.Soráč za dobrosera, sem se o víkendu probudil překvapivě už v 7:30 a s dobrou náladou ; což obyčejně nejsou dva dobře slučitelné údaje. Jinak ta výše uvedená hmota je co se týče složení pěknej kekel, o co víc ale když k tomu připočtete výplod marketingového střeva, tzn. název POCTIVÁ... !!! Pak pošli manželku něco koupit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 (upraveno) Hoši sejte na to Na světě je stejně krásně, tak proč si to kazit, no ni? Budou Vánoce, on se prostor pro flame najde i jinde, než u žrádla.Soráč za dobrosera, sem se o víkendu probudil překvapivě už v 7:30 a s dobrou náladou ; což obyčejně nejsou dva dobře slučitelné údaje. Jinak ta výše uvedená hmota je co se týče složení pěknej kekel, o co víc ale když k tomu připočtete výplod marketingového střeva, tzn. název POCTIVÁ... !!! Pak pošli manželku něco koupit... Ty upaluj k plotně . Co budeš vařit ? Upraveno 17. prosince 2016 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 (upraveno) Roger that ! Mam tu od středy naložené švejžužu, bude už tak akorát. Takže asi to, buď s rýží nebo s chlebem / včera jsem koupil v M&S kváskový a je skvělej. Večer se chystam na krevety na bílém víně s česnekem a šalotkou, no a taky konečně na ten jablečný koláč co postoval výše Ondrej71. Včera jsem spíchnul dlabanec z kategorie dobře a rychle - bagel sendvič se šunkou, jarní cibulkou, leďákem, volským okem, parmazánem, domácí mayo a hořčičným dresingem. Upraveno 17. prosince 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Jo a ta domácí mayo je fakt otázka pár minut a výsledek stojí za to. Takhle připravená dobrota, ze které lze kdykoliv snadno udělat tatarku (viz. tommas4 výše), navíc vydrží v lednici několik týdnů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Hele teď se u nás v hospodě zastavil ZP na kafe a že jen projíždí a frčel dál, chápete to? Kachny se touhle dobou zrovna dopékaji, borůvkové knedlíky se napařují,já bych rozhodně neodcházel . . . každej strůjcem svého oběda no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Hele teď se u nás v hospodě zastavil ZP na kafe a že jen projíždí a frčel dál,chápete to? Kachny se touhle dobou zrovna dopékaji, borůvkové knedlíky se napařují,já bych rozhodně neodcházel . . . každej strůjcem svého oběda no Zdenda nezvládl timing, stane se, no... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Švejžužu po jihočesku, opečený kváskový chleba. Dobrota jaxviňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 radek ma pravdu. kureci by melo mit uvnitr minimalne 75-80 st, a to ty doruzova upeceny nemaj.. taky jsem nedavno delal drubezi takto rare, ale uz to nebudu opakovat. riziko salmonely je pomerne vysoky.motas Kure, Kachni prsa a treba Pstrosa dohromady (1. propeceny, zbytek Rare) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 Hele teď se u nás v hospodě zastavil ZP na kafe a že jen projíždí a frčel dál, chápete to? Kachny se touhle dobou zrovna dopékaji, borůvkové knedlíky se napařují,já bych rozhodně neodcházel . . . každej strůjcem svého oběda no Neví, o co se připravil - na ty vaše borůvkový knedle se těšim snad víc, jak na kapra a salát! Posledně jsem udělal chybu a chtěl si je dát až nakonec, což prostě nešlo. Tentokrát budou jako předkrm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 motas Kure, Kachni prsa a treba Pstrosa dohromady (1. propeceny, zbytek Rare)i kachni prsa maj svy rizikahttp://www.bezpecnostpotravin.cz/campylobacter-v-nedovarenem-kachnim-mase.aspx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 To bys nemohl jist nic :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2016 (upraveno) Jablečný koláč podle doporučení Ondrej71 s pár změnami. Použita menší pánev, tak jsem dal méně jablek (4), s těstem se mi nechtělo patlat, dal jsem listové a místo hruškovice (nemam) tam šel velkej panák 7yo Legendaria. Jablka jsem neskládal, ale chvilku poválel v horkém sladkém sirupu, proto vzhledově takové rustiko. Taky nakonec tolik nevyběhl, ale chuťově skvělý! Ke koláči jsem dal zakysku s trochou limetové šťávy a kapkou medu. Tímto děkuji Ondrovi za super tip! Upraveno 17. prosince 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 18. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2016 po dlouhé době-móc dobré Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 18. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2016 (upraveno) Bramborový salát podle Nigelly Lawson, schnitzel z panenky obalený v spešl strouhance. Br.salát. Dal jsem navíc jedno jablko, trochu jarní cibulky a petržele, místo cukru lžičku medu. http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/3953/smetanovy-bramborovy-salat-podle-nigelly-lawson.html Strouhanka by Maxel, všechno rozmixovat na jemno:- čerstvej světlej tousťák bez kůrky (Penam)- 5dkg Grana Padano- nastrouhaná kůra jednoho citrónu- obrané dvě snítky rozmarýnu Upraveno 18. prosince 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se