tombed Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2010 tož gratulace nebo co, na hezký dárek se ti složily přítelkyně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 2. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Dámy a pánové, nejedete někdo náhodou do Kalábrie? Došla poslední nduja, nevím co budu do pozdního jara dělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 nduja ... co to je? Respektive z ceho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Dámy a pánové, nejedete někdo náhodou do Kalábrie? Došla poslední nduja, nevím co budu do pozdního jara dělat. Vobjednej si ji na ýbeji. http://shop.ebay.it/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=nduja&_sacat=See-All-Categories Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 2. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 nduja ... co to je? Respektive z ceho? Jemně našmelcované tučné vepřové (odřezky z přípravy šunky, plec, krkovice), sůl, kvantum sladké a ultrapálivé kalabrijské papriky. Je to v tlustým střevu. Mouchy na to nejdou, bo jim paprika upálí sosáky. Požívá se buď přímo na chleba nebo jako základ na omáčku na těstoviny. Stačí plná polévková lžíce pro dvě osoby... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Maj to ve sklenici ve Wine and Food Marketu v Praze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 (upraveno) Dámy a pánové, nejedete někdo náhodou do Kalábrie? Došla poslední nduja, nevím co budu do pozdního jara dělat. To chápu. Mně poslední kousek dovezenej z Tropei letos v dubnu došel před třemi měsíci... Vobjednej si ji na ýbeji. http://shop.ebay.it/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=nduja&_sacat=See-All-Categories V tom případě ale doporučuju u Itala ověřit, jestli je ochotnej to poslat k nám. My jsme takto s kamarádem kontaktovali asi 3 italský eshopy a přes info na stránkách, že zasílají "worldwide", nechtěli do Čech poslat nic. Dokonce selhal i kontakt (osobní) na sympatickou slečnu z Paoly, majitelku krámku s regionalle, která sice nejdřív napsala, že OK, ale poštovné za 8 kg balík (chtěli jsme i jiný věci jako sopressatu, fileiu atd. ) bude 65 euro. A když jsme se s tím smířili, tak přestala komunikovat. Maj to ve sklenici ve Wine and Food Marketu v Praze. Nebrat. Chuťově se to ani zdaleka neblíží klasické variantě. Ze zoufalství ověřeno. Upraveno 2. prosince 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 2. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 V tom případě ale doporučuju u Itala ověřit, jestli je ochotnej to poslat k nám. A je to jasné: zasílání do Evropy reprezentuje úplně všechny italské provincie, dokonce i ostrovy. Tak nduja bude až někdy v květnu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 http://www.sapori-del-sud.at A co tady? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 (upraveno) A je to jasné: zasílání do Evropy reprezentuje úplně všechny italské provincie, dokonce i ostrovy. Tak nduja bude až někdy v květnu... Zkus se zeptat ve Valdštejnský v tom krámku naproti parku, jestli nemaj, nebo nebyli schopný to dovýzt. Má to ten samej týpek co to řeznictví na rohu. Eventuelně ti můžu ušetřit cestu a zeptat se až půjdu z práce, jelikož to mám vedle baráku Upraveno 2. prosince 2010 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Ta nduja vypadá neskutečně chutně. Akorát si na to,když jsem si přečetl složení,nechám zajít chuť. Hubu mám sice azbestovou,ale od doby,co si píchám injekce,moje zažívání takovéhle dobroty nesnáší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Zkus se zeptat ve Valdštejnský v tom krámku naproti parku, jestli nemaj, nebo nebyli schopný to dovýzt. Má to ten samej týpek co to řeznictví na rohu. Eventuelně ti můžu ušetřit cestu a zeptat se až půjdu z práce, jelikož to mám vedle baráku Tak ve Valdštejnský nduju nemaj (neznaj). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Tak ve Valdštejnský nduju nemaj (neznaj). Nduju nemaj a neznaj v podstatě nikde... To se na mě snažil dělat frajera nějakej týpek od Sváčka a nutil mně blbosti, který jsem nechtěl, že jako všechno zná a ví a má. Tak jsem řekl: dobrá, přineste mně pěknou, půlkilovou nduju. Nevěděl o čem mluvím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 (upraveno) Nduju nemaj a neznaj v podstatě nikde... To se na mě snažil dělat frajera nějakej týpek od Sváčka a nutil mně blbosti, který jsem nechtěl, že jako všechno zná a ví a má. Tak jsem řekl: dobrá, přineste mně pěknou, půlkilovou nduju. Nevěděl o čem mluvím. No vidiš, já měl problém to i vyslovit a paní se mi dokonce dvakrát omluvila, že to opravdu nezná. Já sice ty pálivý věci nemůžu, ale stejně mě to zajímá. Jak je to upravený? To je sušený, vařený...nebo jaký? Jaká je trvanlivost? Je tam i nějaký jiný koření než paprika? Upraveno 2. prosince 2010 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 (upraveno) No vidiš, já měl problém to i vyslovit a paní se mi dokonce dvakrát omluvila, že to opravdu nezná. Já sice ty pálivý věci nemůžu, ale stejně mě to zajímá. Jak je to upravený? To je sušený, vařený...nebo jaký? Jaká je trvanlivost? Je tam i nějaký jiný koření než paprika? Pokud si dobře pamatuju, tak zjednodušeně jde o směs masa z vepřový hlavy (mimo masa z líček - ty se používají na jiný, specifický jídlo) a krku, pečených kalábrijskejch papriček (obrovskýho množství), sádla, červenýho vína, česneku a koření. Ten divnej název tuším pochází překvapivě z francouzštiny, páč jde údajně o levnější verzi Andouille... Ale ta spojitost je podle mě chuťově velmi okrajová. Edit: už jsem našel to jiný jídlo, na který se používají líčka: guanciale. Edit 2: Tady je odkaz na Wiki. Upraveno 2. prosince 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 (upraveno) Něco podobného ale španělského jsem kupoval na Mallorce, také v tlustém střevě, ale už se nepamatuju jak to nazývaj . Viděl jsem to i ve free shopu na letišti. Upraveno 2. prosince 2010 uživatelem HonzaX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Jojo řepáci, dneska večír to vypadá na Schweinskopf Sülze. Ještě že je německo tak blízko. Tři druhy tohoto sulcu mají v Lídlu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Tři druhy tohoto sulcu mají v Lídlu . No vida, do lídlu nechodim, tak nevim. Do Žitavy jezdim pravidelně.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Dnešní kulinářský počin. Není to žádná vyšší kuchařina, ale chci vyzdvihnout hlavně dvě věci. Zaprvé, bramborové noky nevařit, ale restovat! Zadruhé, běžná kuřecí prsa jsou na dvě věci, nicméně vykoštěná stehna jsou celkem dost slušná! 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 kua ty noky s kecupem a ceska obloha ... to je masakr, ctverka s kormidelnikem Ty budes vdecny stravnik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se