Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Domácí majonéza, domácí housky, doma namleté hovězí a děláme hambáče. Fotka výsledného výrobku neni nic extra, protoze jak jsem ochutnal tak už jsem nemohl fotit a ted už není co fotit :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Perníková osada drahé polovičky...

(sám jsem si radši zakrojil uzenýho)

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Pánové, kdo má zkušenosti s ukuchtěním pstruha nebo sivena. Dneska jsme s manželkou koupili 3 pstruhy (nebo siveny) v sádkách společně s vánočním kaprem. Jak dlouho je pečete(minuty), na čem(máslo?). A vůbec, co by jste v tomto směru poradili.

Když si to dám v restauraci, tak mi to nějak víc chutná, než když si to uděláme doma. Mám to hrozně rád, ale připadá mi, že děláme nějakou chybu. Zvlášť dneska jsme s tím nějak víc zápasili. Už dlouho jsme to nezkoušeli a nějak to nebylo ono.

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu, že zítra k večeři bude na talířích skoro všude to samé (minimýlně ten br salát), tak jsem se chtěl zeptat, jaký kdo máte recept. Já jsem právě dal vařit brambory a udělám ho již dnes večer, ať je na zítra uležený, ale pouštím se do toho na Vánoce poprvé, tak budu rád za tipy :)

Odkaz ke komentáři

Já dělam víceméně klasiku, kterou jsem si postupem času lehce vytunil a takhle chutná celé rodině.

Brambory krájim na kostičky ručně, ne přes protlačovací kolečko. Cibule za syrova a hodně najemno / dá se i šalotka, ale u nás tam prostě patří klasická. Mrkev, celer, kyselá okurka, vejce. Jablko (Granny Smith) okrájené. Půl mayo, půl bílý jogurt. Hořčice medová dijonská a dávám docela dost. Podle konzistence trochu láku z okurek, případně si nechávám tak 2-3 lžíce vody, ve které se vařila zelenina. Sůl, pepř. Dělám ho zásadně den předem a na Štědrý den před podáváním ještě dochutim, protože se rozleží.

@roura: Míchaný vejce do br.salátu slyšim prvně...

Odkaz ke komentáři

saláty děláme letos dva nebo tři, máme sešlost, takže bude i verze bavorského br. salátu-

brambory na loupačku na kolečka tak 5mm tlustá

do toho salatová neloupaná okurka (nebo okurek, podle toho z které části země jste ;) nakrájená na V kráječi na kolečka tenká jako papír

do toho na stejně tenká kolečka cibule

(není nutná, je verze i bez cibule, s cibulí syrovou, s cibulí spařenou či v octu odleženou)

sůl, mletý pepř

vše při pokojové teplotě se zaleje horkým vývarem a lehce promíchá

horký vývar a škrob z brambor udělají svoje, salát je kompaktní salatová konzistence, nerozbijte brambory při michání

podává se vlažný, příjemná změna oproti klasice ledově vychlazený brsalát a horký řízek / vodní vorel

Odkaz ke komentáři

saláty děláme letos dva nebo tři, máme sešlost, takže bude i verze bavorského br. salátu-

brambory na loupačku na kolečka tak 5mm tlustá

do toho salatová neloupaná okurka (nebo okurek, podle toho z které části země jste ;) nakrájená na V kráječi na kolečka tenká jako papír

do toho na stejně tenká kolečka cibule

(není nutná, je verze i bez cibule, s cibulí syrovou, s cibulí spařenou či v octu odleženou)

sůl, mletý pepř

vše při pokojové teplotě se zaleje horkým vývarem a lehce promíchá

horký vývar a škrob z brambor udělají svoje, salát je kompaktní salatová konzistence, nerozbijte brambory při michání

podává se vlažný, příjemná změna oproti klasice ledově vychlazený brsalát a horký řízek / vodní vorel

ten děláme v průběhu roku, výborná příloha. Dáváme teda jarní cibulku, syrovou

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...