Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík

Zmizíku, jak můžeš bůček zk...it?

Trouba na 190 a do zlatova.. Česnek a cibulka je lahůdka navíc. Hlavně nesmíš dělat tenké plátky. Centimetr minimálně.

V remosce ho vzdycky nejak zkurvim. Asi maly kousky nebo co teda a pripalim to vzdycky trochu asi. Nejhorsi, ze se nevytvori ani takovy to sadlo, jak je tak dobry zastudena.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli ho děláš v remosce, udělej tedy tlustší plátky a první hodinu zakrej alobalem, ať se vypeče. Pak už odkrytý do zlatova.

Ale dle mne je lepší v troubě. Na první půlhoďku do rozpálený trouby, zatáhnout na 200st, zakrýt a pomalu na 190 hoďku a pak do zlatova odkrytý.

Jestli pod nej dáš nahrubo česnek a cibulku ( doporučuji ), podlej trochou černeho piva. Sůl, pepŕ. Snad trochu kmínu. To nejde neudělat !!! :-)

Odkaz ke komentáři

Zmiziku zkus "Momofuku" bucek, naloz ho do smesi soli a cukru, o trochu vic cukru, rekneme 6 lzic cukr a 4 lzice sul.

Naloz ho v celku bez kuze, je dulezity aby nahore zustala vrstva tuku, prekrej fresh folii a nech v lednici lezet 6-24 h

Pak slej uvolnenou vodu, hrube rukou setri prebytky soli a cukru

Prendej do pecici misky kam se jen tak tak vejde, pec na 220 hodinu (prelevej vypekem po cca 15 min) lehce cernejch mist se neboj, kdyz se zacne vic palit sundej teplotu, kazda trouba pece jinak, kdyz bude vypek mizet podlej trochu vodou.

Pece se to vcelku

Po hodine dej troubu na 100 a nech dalsi hodinu

je treba poradnej kus, alepson 2 kg

Pak nakrajej na tenky platky

post-22496-0-31708800-1482880970_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Bob
Odkaz ke komentáři

Milisi, prave jsme bucek dojedli. Po navratu z Sem vzal dopolko bucek, korenovou zeleninu, cesnek, kmin. Z lidlu kysany zeli. Do smaltovaneho pekacku petrzel, mrkev, cesnek, celer na dno. Bok promnut soli a zasypan kminem. V 11:00 na 150. Prikryt a trapit 6 hodin. Pani na lyze nesla, hlidala. Ten bok je pak takovej uz bez vrstev tlusty-libovy-tlusty. Vsechno se prolne dokupy. Finale ctvrthodku pod gril plnej ceres kvuli kurce. Pak ten bok vyndas, natrhas vidlickou (nuz nepotrebujes), ostrym nozem krupnes tu kuzi pro toho, kdo ji rad. Nastouchas brambory se syrovym nalozenym zelim. Nalejes sklenku cerveneho. No a ted cela familie lezi, davaji pana Voka na Prime a koukám, vsichni chrapou

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

Žena uvařila luxusní zelovku /kyselicu/ s uzeným,ještě teď mám mastnů hubu :-) 

Na zelnici, jak se tady říká, mám už dlouho zálusk. Já jsem dnes vařil čočkovou ála Indie, tedy se zeleninou, zázvorem, chilli.... Večer jsem zpracoval zbytky z krůty a upekl sekanou s brusinkami ....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...