Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sakra chlapi, já kvůli vám budu mít játra ve stavu foie gras

Čoveče. Já čuměl, jak to je jednoduchy a zaber na tucnost maly. Kýta, sul, praganda, med, voda.

Odesláno

Zdravim,

potřeboval bych malou  radu. Dostala se ke mě jelení kýta a hřbet. A zaboha nevim jak jednotlivý kousky udělat. Se zvěřinou moc zkušeností nemam...

Nějakej super tip?

Díky ;)

Odesláno

Zdravim,

potřeboval bych malou  radu. Dostala se ke mě jelení kýta a hřbet. A zaboha nevim jak jednotlivý kousky udělat. Se zvěřinou moc zkušeností nemam...

Nějakej super tip?

Díky ;)

Hřbet je nejkvalitnější část, z mladého kusu medailonky a a další minutkové úpravy,

ze staršího kusu na pečení, vhodné k tomu jsou vždy houby, slanina, brusinky a podobné potraviny.

Kýta je druhá nejkvalitnější část, na guláš je jí samozřejmě škoda, ideální je na dušení

nebo na pečení.

Odesláno

Pokus o slanej štrůdl. Poučení pro příště: špenát musí být víc osolený, dochucený, a vysušený, než když se dělá jako příloha. A takový ten záhyb těsta ve špenátu taky není dobrý nápad, těsto tam zůstalo nedopečené a moučnaté. Příště matroš jen t?stem zavřu jako kapsy..

post-30813-0-92056700-1487427561.jpg

post-30813-0-97744600-1487427572.jpg

Odesláno

Zdravim,

Nějakej super tip?

Díky ;)

Jak píšou kolegové, hřbet na minutku. Kýtu bych dneska naložil a zítra k obědu by byla vynikající svíčková, nebo třeba šípková. K tomu domácí knedlík dělaný na páře. Delikatesa maximální...

Odesláno

A k večeři krém z červené řepy s nočkem kozího sýra a knackenbrot - nemám nic zelenýho na ozdobu ( lístek bazalky?)

f101f1db417466f858cd5f39f2c76656.jpg

Odesláno

Perfektně by se k tomu hodil chleba s hořčicí a uzeným.

to se ale právě v receptu stalo několik chyb... :-)

Odesláno

asi se pustím do domácí výroby šunky

vrátil se mi ze servisu nářezák, už ho na těch pár týdnů do provozu nepustím a půjde se mnou domů, udělám si cenu :) spolehlivej Beckers 300mm nůž, po pěti letech jak nový, "lázně" mu udělaly dobře

a to teda bude šunka na plátky jako

Odesláno

..........

vrátil se mi ze servisu nářezák,...........  :) spolehlivej Beckers 300mm nůž, po pěti letech jak nový, "lázně" mu udělaly dobře

.......

......

Beckersy jsou slusne, pomer vykon/cena solidni. Ma sice nektera slabsi mista, ale pro "domaci" pouziti super.

Jooo, zavan "starych" casu... :crying_anim:

Odesláno

Sakra, 6 let sem ty masiny opravoval. Tedy hlavne automaty, konvektomaty, balicky, linky,..., Beckers, Berkel, Deko, S.A.M., Bizerba, Scharfen, Manconi, Eloma, Rational, Retigo,....nostalgie.

No nic, diky, du na jedno to zapit...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...