Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

V 7. 10. 2018 v 15:48, gandalf napsal:

Po focení sis ten talíř doplnil, předpokládám :-)

Ne :(

Jsem tlustej, tak se musim krotit. Pridal jsem si pak jen jeden knedlik, maso a spenat. Ani pivo jsem si nedal. To az k veceri, kdyz jsem to mel znova a zasel do knajpy, co mam tak 150 m od baraku na jedno maly na traveni, aby me v noci netlacil zaludek. Ja tohle jidlo miluju a jedl bych to klidne tri dny v kuse :)

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

třeba v Praze v Mozzarellartu ti udělají "na počkání" čerstvou Burrata Mozzarellu a i když je čestvá, tak doma rozkrojíš a vypadá to podobně. Vyteče trocha smetany (nebocotoje) a zbydou taková podobná vlákna...

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

takhle nějak si představuju rozkrojenou mozzarellu, vždyť se to formuje zahřátý rukama

párkrát jsem ji dělal, ale z normálního mlíka a vždy jsem ji měl tužší

na buffalo jsem zvyklej, nicméně spíše konzistence viz moje foto, s tím že čím starší tím je více se rozpadající

tak jedině že by ji měl kolega jako echt fresh a málo zahřátou při výrobě?

Odkaz ke komentáři

tohle je klasicka mozzarella, jsou ale dalsi druhy...

kupuju zde,http://www.mozzarellart.com/ italove v praze, rucni vyroba - mozarella je jeden druh sýra, straciatella druhej a pak jeste burrata - to je vrsek mozarella a uvnitr staracciatela, tzv srdce mozzarelly, taky to delaj z kravskyho mlika, obcas buvoliho...

chut neskutecne jemna, cerstvost absolutni doporucujuu

Upraveno uživatelem tikzot
Odkaz ke komentáři

V 9. 10. 2018 v 18:50, pebe napsal:

třeba v Praze v Mozzarellartu ti udělají "na počkání" čerstvou Burrata Mozzarellu a i když je čestvá, tak doma rozkrojíš a vypadá to podobně. Vyteče trocha smetany (nebocotoje) a zbydou taková podobná vlákna...

no na počkani už to nestihaj, ale porad to maj oka:-) ona taky cerstva mozzarella je slana, to jsm nevedel a cim je starsi, tak vypousti tu sul do toho nalevu a to je blby, mela by prave zustat trochu slana, ceerstva, proto ty klasik mozzarelly v supermarketech nemaj vicemene chut... vse to dava logiku, když se tim clovek trochu projí:-)

Odkaz ke komentáři

V 9. 10. 2018 v 19:19, tikzot napsal:

no na počkani už to nestihaj, ale porad to maj oka:-) ona taky cerstva mozzarella je slana, to jsm nevedel a cim je starsi, tak vypousti tu sul do toho nalevu a to je blby, mela by prave zustat trochu slana, ceerstva, proto ty klasik mozzarelly v supermarketech nemaj vicemene chut... vse to dava logiku, když se tim clovek trochu projí:-)

to je náhodou super podívaná, jak to tam dělaj vedle. A pan majitel/prodavač je super, i se dá pokecat. Tam jsem chodil moc rád, teď už jsem daleko :(

Odkaz ke komentáři

V 7. 10. 2018 v 17:19, Tom4 napsal:

No tak jistě že vánočka rules, to mám rád. Asi si za pár dní udělám novou z vánočky. Jinak doporučím vánočku značky ölz (mají i v Kauflandu verzi s a bez rozinek), jsou to rakušáci a na to že se jedná o balený výrobek, tak tato s velkým přehledem strčí do kapsy produkty místního velkouzenáře a pekaře.

Já kupuju bezrozinkovou v Globusu a je taky dobrá.

Odkaz ke komentáři

Naopak, chobotnice je nazivo krasny tvor. Kdyz mas to stesti a vidis ji na volnem prostoru. Uzasne se vlni, meni barvu, nafukuje se a roztahuje kdyz se priblizis. Scypla je takova divna, nevabna...ale sezral bych ju, to zas jako jo :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...