Milis Odesláno 11. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2011 přesně tak, smažená cibulka Ja se jen bal jestli to neni takova zesklovatela slanina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 11. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2011 po tom všem co se tady na posledních stránkách odehrává, jsem dostal nezřízenou chuť na telecí řízečky... No jestli ty náhodou taky nezačínáš tak trochu Milisovatět.....to chudáček maso je v docela velkém množstevním nepoměru k porci brambor . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 11. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2011 to je barvička, ta řepa je asi z okolí Dukovan Jakožto obyvatel okolí Dukovan se od této řepy důrazně distancuji , u nás byly včera borůvkové knedlíky, dnes to vidím na uzené se zelím, řepa roste na zahrádce, do sklizně daleko, musíme se futrovat masem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 11. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2011 (upraveno) Se zájmem i obavami očekávám oběd v závodce Aramark ,který se rozhodl pro týden mexické kuchyně a nabízí Dušený vepřový bok na rajčatech a ananasu BTW když by jste se potulovali po Domažlicku v Trhanově hospoda U Jána stojí za návštěvu, http://www.restauraceusvjana.sweb.cz Upraveno 11. července 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 11. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2011 No jestli ty náhodou taky nezačínáš tak trochu Milisovatět.....to chudáček maso je v docela velkém množstevním nepoměru k porci brambor . telecí je drahé, kde už chceš ušetřit na hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 11. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2011 TO jsem si početla, ty rohlíky v půlnoci, vošouchy na sádle.... Aby to tu nebylo jen vo sádle, hodím sem recept na červenou řepu, kterou sní i pan manžel a nekecá Řepu uvařit (cca 1 hodina), nakrájet na 0,5 cm plátky.Nastrouhat jablka nahrubo a křen jemně - poměr 1:1 pro otrlejší, 2:1 pro lidi.Vrstvit, navrch jablka a křen.Zalít vinným octem (nebo balsamikem) a svařenou vodou.Ten poměr ocet/voda je taky na vůli. Já radějivíc octa.NA tři až čtyři dny do ledničky. A pak žrat a žrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2011 Nemám fotku, všechno je sežraný, ale o recept se podělím. Jednoduché nenáročné a překvapilo mne, jak dobré ! Zeleninu pod svíčkovou (mrkev + celer) do varné misky, osolit(případně okořenit dle chuti) a zalít vodou tak, aby byla zelenina ponořená (ona ještě pustí vodu, ale to nevadí). Navrch dáme maso dle chuti(vepřové, kuřecí, krůtí....nebo třeba filé, každé tomu dá příchuť). Dáme do trouby zhruba na 45 minut (pokud tam máte hovězí, doporučuju aspoň hodinu).Než se to udělá, uvaříme si brambory. Až je to hotové, maso dáme stranou, kobzole dáme k zelenině a rozmixujem. Vznikne bezva zeleninovo-bramborová kaše, k té přidáme to masíko a ...... baštíme. Ano, zdá se to chudé, ale vážně je to ňamka!!!! V těchto vedrech je možno brambory nahradit těstovinama, kuskusem, rejží........ Já teď mohu maso pouze na vodě a vůbec, celé moje stravování terazky stojí za bobek. Ale tohle mne fakt překvapilo, jedno z mála jídel, které bych si dal i zdravej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 (upraveno) Dnešní podzimní menu pro návštěvu, která je řepomil vegetarián.... Polévka z hokkaidó dýně(Dýni nakrájet, osolit, opepřit, olivový olej... a s koží upéct. ZAlít vývarem nebo vodou, rozmixovat, trocha muškátového oříčku, smetany, dochutit....) Lasagne cuketou nadívané Náplň: cukety nahrubo strouhané, kysaná smetana, bazalkové pesto, SP....prokládat s bešamelem a strouhaným sýrem. Upraveno 21. července 2011 uživatelem Alina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 21. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Nemám fotku, všechno je sežraný, ale o recept se podělím. Jednoduché nenáročné a překvapilo mne, jak dobré ! Zeleninu pod svíčkovou (mrkev + celer) do varné misky, osolit(případně okořenit dle chuti) a zalít vodou tak, aby byla zelenina ponořená (ona ještě pustí vodu, ale to nevadí). Navrch dáme maso dle chuti(vepřové, kuřecí, krůtí....nebo třeba filé, každé tomu dá příchuť). Dáme do trouby zhruba na 45 minut (pokud tam máte hovězí, doporučuju aspoň hodinu). Než se to udělá, uvaříme si brambory. Až je to hotové, maso dáme stranou, kobzole dáme k zelenině a rozmixujem. Vznikne bezva zeleninovo-bramborová kaše, k té přidáme to masíko a ...... baštíme. Ano, zdá se to chudé, ale vážně je to ňamka!!!! V těchto vedrech je možno brambory nahradit těstovinama, kuskusem, rejží........ Já teď mohu maso pouze na vodě a vůbec, celé moje stravování terazky stojí za bobek. Ale tohle mne fakt překvapilo, jedno z mála jídel, které bych si dal i zdravej. Já ne! Mixovaná mrkev, celer, brambora s vařenou rybou, maštěné vodou.... To není schopná předepsat ani Cajthamlová . Moderátoři, takovou věc vyhodit z vlákna KULINÁRNÍHO, nebo přesunout do vlákna ...co mě právě naštvalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Nojo, já měl v Liberci naprosto perfektní hovězí líčka a přítelka měla naprosto vynikající svíčkovou... Kdepak, když pořádné české jídlo, tak jedině v Liberci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Já ne! Mixovaná mrkev, celer, brambora s vařenou rybou, maštěné vodou.... To není schopná předepsat ani Cajthamlová . Moderátoři, takovou věc vyhodit z vlákna KULINÁRNÍHO, nebo přesunout do vlákna ...co mě právě naštvalo. Hele, jednak má Gilius dietu a druhak...já si nemyslím, že by to muselo bejt špatný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 nu tak abych přidal svou zkušenot takže Restaurant - Bar Tam vedle v Dubé zatáčce směr Doksy.. můžu jen doporučit kuchyně skvělá, chování personálu, zřejmě majitelné naprosto dokonalé... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 Náhodou, to s tím celerem mám právě od Kalifxe, kdysi to tu doporučil. Přidal jsem do toho ještě mrkev, vznikne fakt dobrý pyré. To maso záleží na chuti každýho, já to dělal s rybou, ale už i s hovězím a vepříkem. Akorát na vodě a chutě se vážně pěkně prolnou ....zkus to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 když je řeč o tom prolínání chutí.. vezme se nějaké maso, v našem případě to byly nějaké odřezky vepřového které zbyly po přípravě jiného jídla a řešilo se co z toho. Dle potřeby a vkusu každého soudruha se případně nějak rozkrájí a dá se to do pekáče. Pak se na to vyklopí sklenice leča, přikryje se to a šup s tím do trouby. Za chvíli se začne linout vůně přímo vražedná, já slintám jen si na to vzpomenu. Čas přípravy se řídí podle druhu a velikosti kousků masa, no prostě až vám bude připadat že to je tak do toho šťouchněte jestli je měkký, no však to znáte. Lečo se rozdusí, zhoustne a maso je samá chuť. Příloha libovolná, stačí klidně chleba. To lečo by šlo udělat z ekohomobio surovin, pokud je někdo citlivka na polotovary, ale jak jsem tak studoval nálepku na sklenici, tak to vypadalo že to je jen sterilovaný míšuňk ze zeleniny bez zázraků vědy a techniky. Bohužel značku už nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 jojo...to jsem taky dělával. Ono je to celkem šumák, v tý směsce na lečo je stejně hlavně jen paprika a rajčata.....kua, ani jedno už nesmím Ale chuť je bomba, třeba s topinkama a sýrem ( gouda, ementál ).... *slint* Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 (upraveno) Už jsem dlouho nebyl na fóru a tohle vlákno je kromě některých hodinkových mému srdci velmi blízko, tak jedna , alespoň pro mě zásadní poznámka. Bez fotek to tu jsou plky na nic!Ať už vymýšlíte jakákoli zvěrstva, hlavně vy vegoši a dietáři, dá se i tak najít inspirace! A pak to má tu správnou hodnotu! :-) edit: jako vždy chybky :-) Upraveno 21. července 2011 uživatelem brett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 No , a nakonec jsem se zachoval stejně, tak jsem alespoň šel do ledničky vyfotit, co že se to tady chystá :-) (nic pro vegoše) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 21. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2011 No , a nakonec jsem se zachoval stejně, tak jsem alespoň šel do ledničky vyfotit, co že se to tady chystá :-) (nic pro vegoše) Za pár hodin to budou opravdu výtečné ledvinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 22. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2011 Presne moja reč. Veď jeme aj očami a ja to chcem vidieť a slintať Už jsem dlouho nebyl na fóru a tohle vlákno je kromě některých hodinkových mému srdci velmi blízko, tak jedna , alespoň pro mě zásadní poznámka. Bez fotek to tu jsou plky na nic! Ať už vymýšlíte jakákoli zvěrstva, hlavně vy vegoši a dietáři, dá se i tak najít inspirace! A pak to má tu správnou hodnotu! :-) edit: jako vždy chybky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Zdejší řepomilné osazenstvo by mohl zaujmout tento recept, video v pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko, od cca 8. minuty http://www.ceskatele...chutnava-cesko/. Používá se řepa cukrová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se