Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Skúšal som aj sušené hovädzie (deň vopred naložené do gril korenia, sójovky, terijaky omáčky, sušený cesnak, drvené čierne korenie v mažiari, trochu soľ, pár kvapiek chilli domáceho oleja). Vyšlo to vynikajúco, na prvý krát a som bol naozaj spokojný. Akurát som spravil chybičku a to soľ už na budúce nebudem dávať 🙂 potom človek veľa piva či vína skonzumuje 🤣 

IMG_20201104_081135_resized_20201109_023152237.jpg

IMG_20201104_081138_resized_20201109_023151764.jpg

IMG_20201104_171905_resized_20201109_023151312.jpg

IMG_20201104_175439_resized_20201109_023150865.jpg

Upraveno uživatelem rooosta
Odesláno

@jerky

Včera jsem objednal pár věcí od kluků z Maso Here, mj. tekutý kouř a jejich basic směs.
O víkendu prubnu.

Zároveň jsem v rámci rešerže tématu objevil todle video, kde je ukázáno sušení mletého masa.
Na to se taky chystam. Zkoušeli jste to někdo?


Odesláno

My dneska po 8 dnech ochutnali fermentovaný červený zelí s jablkem, kyselost velice lehká, zakápnutí oliváčem výrazně posunulo zelí dobrým směrem

Odesláno
před 22 hodinami, Maxel napsal:

@jerky

Včera jsem objednal pár věcí od kluků z Maso Here, mj. tekutý kouř a jejich basic směs.
O víkendu prubnu.

Tak gud lak, snad se Ti jerky povede lip nez jaky MH prodavaj.. Sem kdysi experimentoval s jerky a vzal sem vod nich snad za 2tis.. Nikomu doma ani kamosum to nejelo, takze dobrejch 10 baleni letelo proslejch do kose.. Prekoreneny divny kusy masa nebo blbe narezany. Pred tim sem mel jerky vod Ususil a syn a bylo to supr. Aspon mi to ale MH zhnusili natolik, ze aspon usetrim dukat, pac na to vod ty doby nemam vubec chut :D

Odesláno
V 9. 11. 2020 v 19:48, Maxel napsal:

A abych jen nekecal, tak večeře zas indie, poslední dobou u nás hodně frčí.

Kuřecí curry s kokosovým mlékem a sekanými kešu ořechy.

e9f881249ac8807b13f6e4bd44101d72.jpg

Moc pekne, uz mi ta Indie strasne chybi. Musim neco podobneho vykouzlit. Nahodou zdroj kde muzu hledat inspiraci v jednoduchych receptech?

Odesláno

Kdo má furt vymejslet co uvařit, dneska free hand salát z beluga čočky a “zalivka” z ricoty, hrubozrnny hořčice, medu a citronu.
d521cb5b5eb3484db7665dbb5239eaa3.jpg

Odesláno

Prosimte @Tom4 nenasel by se nejaky recepis na ty skubanky? Da-li buh a povede se mi koupit nejakou tu scyplou kuru, moc by se mi k ni hodily 😃 Zatim to vazne na tom ptakovi, vsechny chlazene husy v okoli jsou sezrane...

Odesláno

Ono je to hrozivě složitý, ale určitě to dáš ;)

kilo brambor, varný typ C a 300g hrubé mouky to je celý :)

 

brambory oloupeš, uvaříš doměkka a trochu odflákneš slití vody, takže v tom hrnci tak decku necháš, prostě aby zůstalo na dně, od oka

pak to zasypeš tou moukou, trochu rozmícháš dokupy a přikryješ poklicí, necháš čtvrt hodinky ať ta mouka nabere páru a vodu, trochu to osol

potom je potřeba to rozšťouchat co nejvíc do hladka a pak vymíchat vařeckou pár minut, těsto by mělo přestat lepit, kdyžtak ještě trošku mouky a nechat zchladnout asi na pokojovou teplotu, v téhle fázi se dá i nechat v lednici když si to chystáš dopředu 

vezmeš lžíci, namočíš do oleje a uškubneš kousek těsta, který klepneš do pánve a pečeš dozlatova na sádle z oboustran, případně vezmeš dvě lžíce a vytvaruješ esteticky dokonalý trojboký noky, ale kdo by se s tím drbal když dělá škubánky ;)  

 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...