Maxel Odesláno 11. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2021 @jamikadze Máš to pěkný Neumim se rozhodnout, jestli bylo včera lepší foie gras v teplé úpravě, nebo dnes jako paté. Dilema. Ale krásný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 11. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2021 Do háje slintám si na klávesnici. Za mě lepší teplá úprava, ale tak o 5-10%, paté je taky špica. Vůbec Ti to nezávidim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Sladká večeře dneska jsem se utrh. Buchtičky. S krémem. Ach. Boží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 … taky jsem nedávno dělal, na přání rodinné rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Taky tak, já chtěl salát . . . byl jsem přehlasován Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Ovšem největší kulinářská pecka pro mě, která půjde na zeď do rámečku je mezi starými dokumenty právě objevené vysvědčení z kuchařské školy mé prababičky, meziválečné a s vyznamenáním. Mazec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Buchtičky jsou jídlo co vyloženě nenavidím. Horší už jsou jen těstoviny s mákem a rajská z kečupu ale já nejsem na sladké. Nemáte někdo recept na naan? Nějak s tím pořád nejsem spokojený. Stejně nějakou fajn indii. Teď to celkem jedu. Jo a @Tom4tu dával kde kupuje talíře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 @Tom4 Bravo! U nás byl v oboru jen děda, za to však vyhlášený cukrář v rodném Písku — dělal léta U Volfů, pro znalé. @vojta1 Dělal jsem podle Kitchenette, a byly dobrý. Jeden naan česnekový, druhý se sýrem. https://kitchenette.cz/clanek/39-easy-naan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Tak jsem chtěl zaexperimentovat, naložil vysoký roštěnec přes noc, druhý den ho zatáhnul na pánvi, odpočinul, šťávotěsně zabalil do alobalu, a přendal do pekáčku, podlil vodou, naházel do ní bylinky, a znovu zaklopil ještě pekáček. Přihodil jsem topinambur, signature petrželovou omáčku, á la co dům dal, a taky to trochu přehnal s teplotou pečení Nicméně, maso, krásně voní po bylinkách z vody, která se odpařovala, zatímco se peklo, je fakt křehké, akorát není růžové. Chce to teplotní sondu, ale zkušenost dobrá, pokus bezezbytku snězen! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivas Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 Chlapi klobouk dolů! Je vidět,že Vás to baví. Nemáte někdo osvědčený odkaz na ty buchticky se sodo? Děti už je dlouho chtějí a co bych pro ne neudělal. Asi děláte krém poctivě z vajíček,vyplatí se to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 Ja taky moc buchticky nemusim, ale zatim jsme jedl jen kupovane s pudingem. Asi ty domaci pristi tyden testnu. Sous vide koleno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 Moc pěkný kolínko! Jinak tu mam pro vás hoši novou challenge. Ale ne na tenhle, anóbrž příští týden — abyste tomu mohli řádně přizpůsobit rodinné jídelníčky. #wkndchallenge na víkend 22.-24.října bude… HOVĚZÍ NA ČERVENÉM. Klasické beef bourguignon podle Julie Child. Líčka podle Pohlreicha. Nebo nějaký vlastní domácí/rodinný recept. Whatever. Povinné je jen hovězí a červené víno. Sem zvědav na vaše výtvory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 já se hlásím. jestli teda seženu to, co mě napadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 Dik bude vadit kdyz vymenim hovezi za srnu? Mam plny mrazak musim neco zlikvidovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 Soudce říká… srna může být. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 A to jsem chtěl žrát celý víkend jen fastfood, ale dobře, něco uvařím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 @Maxel #wkndchallenge Předčasně, ale přece, jsem se jal trénovat Hovězí květová špička, omáčka z portského vína, pošírovaná Obalené jako zvěřina, ve směsi koření, a bylinek, zatažené na pánvi, a pomalu pečené v troubě na 100°C, 1,5hod. Omáčka pod Vaňka, hruška podle zvyku. Maso dokonalé, omáčka hustá, pochvalim se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dtx Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 (upraveno) V 5. 10. 2021 v 14:07, dtx napsal: Ahoj, Mám dotaz a třeba tu někdo bude vědět. když jsem byl naposledy služebně v Moskvě, tak mě kolega zatáhl do hodně obdskurního tržiště (45minut metrem a dalších 30 minut pěšky) a tam jsem narazil na šišky nakládaný v medu. Ano, šišky ze stromů. Vzal jsem to tehdy na vyzkoušení, pochopil jsem, že se to přikusuje k čaji. A bylo to naprosto fantastické... Od té doby se po tom občas podívám, ale zatím bez úspěchu. Nevíte jak se to oficiálně jmenuje? Resp. jestli se to tady dá někde sehnat? Kolega mezitím odešel a ti co tam jezdí pravidelně, tak neví. Kdyby to někoho zajímalo... jedná se o džem z mladých šišek. Je to vyhlášená sibiřská specialita. Варенье из шишек Napadlo mě se zeptat kolegy co má přítelkyni ze sibiřských oblastí a on se přiznal, že to má zrovna domácí doma v lednici, protože mu to přivezla Tak už jen najít kde to koupit //Edit: dá se to koupit i tady, většinou to je označené jako sibirskij kedr (??), např. https://www.vaseradost.cz/sisky-v-borovicovem-sirupu--100-g Upraveno 16. října 2021 uživatelem dtx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 před 41 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: @Maxel #wkndchallenge Předčasně, ale přece, jsem se jal trénovat Hovězí květová špička, omáčka z portského vína, pošírovaná Obalené jako zvěřina, ve směsi koření, a bylinek, zatažené na pánvi, a pomalu pečené v troubě na 100°C, 1,5hod. Omáčka pod Vaňka, hruška podle zvyku. Maso dokonalé, omáčka hustá, pochvalim se No pěkně! Nasadil’s laťko slušně vysoko Jinak se chystám na hodně podobnou kombinaci masa & vína. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 16. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2021 Challenge jsem nechytil a tohle mi tusim pres soudce neprojde. Bude s domacim kysanym zelim a houskovym knedlikem. moc se mi libi jak umite prezentovat, mam co dohanet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se