gandalf Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 (upraveno) Dnes jsem si vařil borčš. /vařené vepřové, uzené, červená řepa, brambor, zelí, mrkev, celer, petržel, nové koření, pepř, bobkový list, zahuštěná kysaná smetana, sůl, špetka muškátového květu a trošku jablečného octa.Takhle to dopadlo. Protože je toho kotel tak si ho budu užívat dva dny.edit.: abych nezapomněl - na talíř špetka chilli Upraveno 13. října 2011 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Nevím, jestli to patří do tohoto vlákna, nebo Co mě dnes potěšilo, nebo Na co se právě těším Potěšila mě návštěva Kněžmosta a těším se na večeři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Horhe, muzu tenhle prispevek nakopirovat do vlakna "Co me prave nastvalo"? Protoze tady se fakt neda koupit nic ani vzdalene pripominajici cokoliv na fotce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Horhe, muzu tenhle prispevek nakopirovat do vlakna "Co me prave nastvalo"? Protoze tady se fakt neda koupit nic ani vzdalene pripominajici cokoliv na fotce... Klíďo píďo, je mi to klobása Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 13. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Doplním další prodejny nechutně dobrých cholesterových tukových bomb: Řeznictví a uzenářství u Kusáků, Ostrožská Nová Ves, mistrovské klobásy, GPS 49°0'20.192"N, 17°26'5.772"E Řeznictví a uzenářství Blatnice pod Svatým Antonínkem, škvarky, tlačenka, uzené, slanina, GPS 48°56'48.424"N, 17°27'43.982"E Řeznictví a uzenářství u Krejcarů, Pěnčín, párky, tláča, špekáčky, uzené, GPS 50°35'38.963"N, 15°4'39.689"E Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zrno Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 U Kusáků doporučuju , jejich vlastní pršut , jitrničky, uzený sejry... sakra asi budu muset udělat zase vejlet na moravu za našima do UH. Hradiště :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 zrat maso, fuj, ste cunata, milisak vas vidi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 zrat maso, fuj, ste cunata, milisak vas vidi Vidim to ale nekomentuju. Mám máslo na hlavě - včera jsem měl k večeři vařenou rybu. Aspoň že jsem si ji neposolil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Vidim to ale nekomentuju. Mám máslo na hlavě - včera jsem měl k večeři vařenou rybu. Aspoň že jsem si ji neposolil. toz to si ztracenej, kurewsky ztracenej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Právě jsem dovařil sladkou chilli omáčku Evah. Je tam chilli, citrónová tráva, 2 limetky, 4 lžíce medu /vlastní vylepšení/, nějaký cukr, česnek, kousek cibule, koriandr, rybí omáčka /trochu/, galgant /poslali mi ho z Vietnamu/, zázvor. Kdo bude mít zájem, tak poskytnu recept. Ale při manipulaci s chilli, jsem si prořízl rukavici a asi mi sleze kůže. Omáčka je sladká, do kysela, aromatická. Když se sám zhodnotím, tak se mi povedla. Příště tam dám trochu koňaku. Když Jihočeši svolají sraz, tak přinesu ochutnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 zrat maso, fuj, ste cunata, milisak vas vidi Milise bych tímto rád poprosil, aby přestal žrát žrádlo pro mé žrádlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 "To být polifka, co já ubramborovala pro ta česka pakaš..." Klasická bramborajda, jíška na másle, spousta zeleniny předem oprásklé taktéž na másle, celerová nať a další tradiční náplň. Ale hlavně - dneska nasbírané houby (další várka se začíná dělat ve vepřovém guláši). Jinak gandalfe, máš to moc pěkný - kvůli tomu bych snad i na ten jižanskej sraz dorazil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 A dobrýýýýý! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Pánové dotaz: Dneska jsem si poprvý v životě koupil taliány, a jaksi nevim, jak na ně. Prvního jsem uvařil jen tak samotnýho ve vodě a snědl s rohlíkem. Nemá se to ještě nějak nakládat, péci, s čím se to podává? Vařil jsem to teda cca 1/4 hodiny a jedl bez hořčice atd... Jí se to samotný nebo s něčim? Mně to teda samotný moc chutnalo, ale nevim, jestli by to něco ještě nepozvedlo. Za případnou osvětu děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 jak tu psal Conrad...vařit půl hoďky v páře a podávat se šumavou.....+ hořčice a křen. Kdeže jsi tu dobrůtku koupil ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Taky jsem našel na netu tento "recept" k přípravě: Doporučujeme taliány ohřívat v teplé vodě asi 30 minut a podávat s čerstvým křenem a hořčicí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Horhe: osobně taliány také vařím ve vodě (minimálně 15 minut), potom klasicky křen, hořčice, feferonka, pečivo. Prý je dobré je nevařit ve vodě, ale v páře (nezkoušeno). TADY máš nějaký recept a TADY něco o taliánech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 jak tu psal Conrad...vařit půl hoďky v páře a podávat se šumavou.....+ hořčice a křen. Kdeže jsi tu dobrůtku koupil ??? Taky jsem našel na netu tento "recept" k přípravě: Doporučujeme taliány ohřívat v teplé vodě asi 30 minut a podávat s čerstvým křenem a hořčicí. Aha, to jsem nějak nezaregistroval. Díky, zejtra dám další. Dneska po cestě z Prahy jsem se stavil u Uzenáře Bejry v Kněžmostu, mezi Mladou Boleslaví a Turnovem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 (upraveno) no protože jsem neveděl co to vlastně Talián je, přidávám odkaz pro další neználky, ať to nemusí googlit: Talián tak koukám, že me Ricous už předběhl, je sakra rychlej:-) Upraveno 13. října 2011 uživatelem Rudykopalsson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2011 Aha, to jsem nějak nezaregistroval. Díky, zejtra dám další. Dneska po cestě z Prahy jsem se stavil u Uzenáře Bejry v Kněžmostu, mezi Mladou Boleslaví a Turnovem Hlavně fotku...já ten zázrak ještě ani neviděl(njn, jsem mladej cápek)...ani z rychlíku...prosímprosímprosím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se