Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dnes jsem si vařil borčš. /vařené vepřové, uzené, červená řepa, brambor, zelí, mrkev, celer, petržel, nové koření, pepř, bobkový list, zahuštěná kysaná smetana, sůl, špetka muškátového květu a trošku jablečného octa.

Takhle to dopadlo. Protože je toho kotel tak si ho budu užívat dva dny.

edit.: abych nezapomněl - na talíř špetka chilli :wheelchair:

post-277-093008100 1318501369.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplním další prodejny nechutně dobrých cholesterových tukových bomb:

 

Řeznictví a uzenářství u Kusáků, Ostrožská Nová Ves, mistrovské klobásy, GPS 49°0'20.192"N, 17°26'5.772"E

 

Řeznictví a uzenářství Blatnice pod Svatým Antonínkem, škvarky, tlačenka, uzené, slanina, GPS 48°56'48.424"N, 17°27'43.982"E

 

Řeznictví a uzenářství u Krejcarů, Pěnčín, párky, tláča, špekáčky, uzené, GPS 50°35'38.963"N, 15°4'39.689"E

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě jsem dovařil sladkou chilli omáčku Evah. Je tam chilli, citrónová tráva, 2 limetky, 4 lžíce medu /vlastní vylepšení/, nějaký cukr, česnek, kousek cibule, koriandr, rybí omáčka /trochu/, galgant /poslali mi ho z Vietnamu/, zázvor. Kdo bude mít zájem, tak poskytnu recept. Ale při manipulaci s chilli, jsem si prořízl rukavici a asi mi sleze kůže. Omáčka je sladká, do kysela, aromatická. Když se sám zhodnotím, tak se mi povedla. Příště tam dám trochu koňaku. :wheelchair:

Když Jihočeši svolají sraz, tak přinesu ochutnat.

post-277-047357400 1318522670.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"To být polifka, co já ubramborovala pro ta česka pakaš..."

 

Klasická bramborajda, jíška na másle, spousta zeleniny předem oprásklé taktéž na másle, celerová nať a další tradiční náplň. Ale hlavně - dneska nasbírané houby (další várka se začíná dělat ve vepřovém guláši).

 

Jinak gandalfe, máš to moc pěkný - kvůli tomu bych snad i na ten jižanskej sraz dorazil :D

post-3263-010788700 1318524198.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové dotaz: Dneska jsem si poprvý v životě koupil taliány, a jaksi nevim, jak na ně. Prvního jsem uvařil jen tak samotnýho ve vodě a snědl s rohlíkem. Nemá se to ještě nějak nakládat, péci, s čím se to podává? Vařil jsem to teda cca 1/4 hodiny a jedl bez hořčice atd... Jí se to samotný nebo s něčim? Mně to teda samotný moc chutnalo, ale nevim, jestli by to něco ještě nepozvedlo. Za případnou osvětu děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Horhe: osobně taliány také vařím ve vodě (minimálně 15 minut), potom klasicky křen, hořčice, feferonka, pečivo. Prý je dobré je nevařit ve vodě, ale v páře (nezkoušeno).

 

TADY máš nějaký recept a TADY něco o taliánech :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak tu psal Conrad...vařit půl hoďky v páře a podávat se šumavou.....+ hořčice a křen.

 

Kdeže jsi tu dobrůtku koupil ???

 

 

Taky jsem našel na netu tento "recept" k přípravě: Doporučujeme taliány ohřívat v teplé vodě asi 30 minut a podávat s čerstvým křenem a hořčicí.

 

Aha, to jsem nějak nezaregistroval. Díky, zejtra dám další.

Dneska po cestě z Prahy jsem se stavil u Uzenáře Bejry v Kněžmostu, mezi Mladou Boleslaví a Turnovem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no protože jsem neveděl co to vlastně Talián je, přidávám odkaz pro další neználky, ať to nemusí googlitPosted Image: Talián

 

 

tak koukám, že me Ricous už předběhl, je sakra rychlej:-)

Upraveno uživatelem Rudykopalsson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, to jsem nějak nezaregistroval. Díky, zejtra dám další.

Dneska po cestě z Prahy jsem se stavil u Uzenáře Bejry v Kněžmostu, mezi Mladou Boleslaví a Turnovem

 

Hlavně fotku...já ten zázrak ještě ani neviděl(njn, jsem mladej cápek)...ani z rychlíku...prosímprosímprosím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...