Moty Odesláno 5. února 2024 Nahlásit Odesláno 5. února 2024 před 15 hodinami, M.K. napsal: @mAra_ Poměr "doba jebání / výsledek" je diskutabilní, ale vypadá to žratelně My jsme konfitovali pekingskou kačenu přes noc v pomalým hrnci, k tomu skořicový zelí a domácí knedle (foto před přelitím výpekem). Skořici do zelí dávám taky, zkus tam na záavěr jebnout domácí povidla, to je další level před 19 hodinami, mAra_ napsal: @mAra_ Máš tam blbě ty dírky, proto Ti to trvalo tak dlouho
M.K. Odesláno 6. února 2024 Nahlásit Odesláno 6. února 2024 @Moty Povidla jsou první volba, kdybych je měl Drcenej perník v červeným zelí taky funguje... U nás losos (vypadá přepečeně, ale uvnitř krásně růžovej).
Maxel Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Odesláno 11. února 2024 (upraveno) Do propršené neděle česká klasika. Pečené kuře, br.kaše, máslový hrášek a majda-výpekovka. Kuře (kukuřičné) přes noc v brajnu, aka solném nálevu s bylinkami a citrusy. Pečené 90min. na 200st. na mřížce. Nejdřív prsa dolu, v půlce otočka. Během toho lehce potřeno rostl.olejem. That’s it, nebe v hubě. Upraveno 11. února 2024 uživatelem Maxel
mAra_ Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Odesláno 11. února 2024 (upraveno) Já plním rajčata... Upraveno 11. února 2024 uživatelem mAra_
mAra_ Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Odesláno 11. února 2024 Tohle se nedá servírovat tak, aby to vypadalo pěkně... (Nebo já to aspoň neumím)... Ale s chlebem je to super dobré...
Moty Odesláno 12. února 2024 Nahlásit Odesláno 12. února 2024 13 hodin v troubě a jo, je to mlíko, bylo v nějakým receptu a přijde mi, že to bylo fakt dobrý, jak psali, nicméně, po 13h v trobě je kačena dycky dobrá, akorát teda pro 4 to bylo dost hraniční
krutor Odesláno 15. února 2024 Nahlásit Odesláno 15. února 2024 Kachnu jsem dneska koupil, tak bude o vikendu taky. Dneska rump steak s chipotle omackou.
Maxel Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Odesláno 16. února 2024 @Moty @krutor Fajnové borci! U nás dneska prase letělo přes asii. Ve vývaru s chilli/zázvorem vařený a na barvu dopékaný bůček, pak choi na páře, pečené grenaille a hoisin majda.
krutor Odesláno 16. února 2024 Nahlásit Odesláno 16. února 2024 @Maxel chci experimentovat delal jsi kachnu po aisijsku? Vim ze zeli je zeli ale risknu to...
Maxel Odesláno 17. února 2024 Nahlásit Odesláno 17. února 2024 @krutor Bohužel. Chtěl, ale nedělal. V rodině samá konzerva, jedl bych to sám. Ale pochlub se, třeba se nakonec vybičuju
Moty Odesláno 23. února 2024 Nahlásit Odesláno 23. února 2024 Hoši, vytáhnul sem z mrazáku na neděli 2 kolena, před lety sem viděl na https://www.instagram.com/bucheckbrno/ trhaný koleno v bulce se zakysankou s křenem a rukolou a nemůžu to najít, nějaký doporučení? Uvařit koleno v papiňáku a pak ještě píct nebo jak? @Roman I. @Maxel @krutor a další? díkes
mAra_ Odesláno 23. února 2024 Nahlásit Odesláno 23. února 2024 (upraveno) @Moty Já koleno (kupuju už uzená) vždy i vařím (tak hodinku , hodinku a půl, spolu s bylinkami= tymián a rozmarýn) a pak ho s černým pivem, pepřem a medem, prošpikované česnekem ještě dvě hodiny pomalu peču... A pak s ním jde dělat cokoliv... I trhat. A hlavně sežrat... Upraveno 23. února 2024 uživatelem mAra_
Lamiczka Odesláno 23. února 2024 Nahlásit Odesláno 23. února 2024 Já na tohle nejraději recepty z grillu, zvlášť jestli to chceš do burgeru. V ČR dělá relativně zajímavý věci pipmaster. Koleno jde jak povařit, nebo začít se syrovým masem, jen budeš muset v troubě dělat dýl... Případně se mi líbí ještě tento recept od Ramseyho, ale ještě jsem ho nezkoušel, zatím jen klasika med, pivo, cibule, česnek..
Roman I. Odesláno 24. února 2024 Nahlásit Odesláno 24. února 2024 před 17 hodinami, Moty napsal: Hoši, vytáhnul sem z mrazáku na neděli 2 kolena, před lety sem viděl na https://www.instagram.com/bucheckbrno/ trhaný koleno v bulce se zakysankou s křenem a rukolou a nemůžu to najít, nějaký doporučení? Uvařit koleno v papiňáku a pak ještě píct nebo jak? @Roman I. @Maxel @krutor a další? díkes Já bych ho povařil do poloměkkého stavu , udělal si bokem marinádu chilli, med nebo cukr, zázvor, česnek, sojovka a dopekl ho v troubě. Největší kumšt je křupavá kurka. Někdy se povede, ale většinou je to taková ta vysušená zvějkačka. Proto na dopíkání prdím a jednou za rok uvařím koleno jako ovar a sním ho s křenem, okurkou a chlebem. Teda půlku kolena. V řeznictví mi ho seknou.
Maxel Odesláno 24. února 2024 Nahlásit Odesláno 24. února 2024 Hoj borci. @Moty Koleno neni úplně moje gusto, dělal jsem ho tak 2-3x. Ale šel bych na to cca jako @Roman I. = nejdřív povařit do poloměkka. Akorát možná něco na způsob asijskýho bůčku, tj. sojovka (std, sladká), ústřicová, hoisin, zázvor, česnek, jarní cibule, apod. zalít vodou a v tom vařit. Pak bych to prdnul do trouby na dvě kila, na barvu a křupavou kůži. Potíral bych hoisinem s chilli, česnekem, kapkou medu a sezamového oleje.
krutor Odesláno 25. února 2024 Nahlásit Odesláno 25. února 2024 Asi jdu pozde... Ja posledni dobu delam kolenou hlavne sous vide a dopekam v troube. Kdybych delal trhane, hodim to do litinoveho hrnce a pecu v troube. Ale nedelal jsem jeste, trham hlavne krkovicku.
Moty Odesláno 26. února 2024 Nahlásit Odesláno 26. února 2024 (upraveno) Takže nakonec jsem to vařil 2x v hrnci tak 1,5h,s divokým kořením, pak sem to nechal přes noc v hrnci, dopo jsme to zas ohřál, abych to vytáhnul z toho silnýho rosolu (vývar jak noha od kulečníku:-)) Udělal sem mazání z medu, černýho piva a uzený a maďarský papriky a dal sem to na 120 do trouby, po cca 1,5-2hod sem to odklopil a zvýšil teplotu na 180, pak už sme to jen vytáhnul, dal bokem kuži a natrhal s přidáním šťávy, foto není načančaný, ale bylo to žraso, jak je vidět použil jsem pitu z Lidlu, polníček a zakysanou z křenem Upraveno 26. února 2024 uživatelem Moty
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se