Eddie35 Odesláno 13. října 2024 Nahlásit Odesláno 13. října 2024 Mám rád sea food, takže jsem nemohl odolat nabídce v Lidlu - slávky. S dobrou pastou a proseccem jsou super. V Lidlu mívají i ústřice, nemáte někdo zkušenost?
Juraj11 Odesláno 15. října 2024 Nahlásit Odesláno 15. října 2024 Dnes poprvé naloženo do vakua,tak jsem zvědav Sent from my iPhone using Tapatalk
Bert Odesláno 15. října 2024 Nahlásit Odesláno 15. října 2024 Nemusíš být zvědavej, zkrátka to bude líp naložený
Eddie35 Odesláno 15. října 2024 Nahlásit Odesláno 15. října 2024 před 4 hodinami, Juraj11 napsal: Dnes poprvé naloženo do vakua,tak jsem zvědav Sent from my iPhone using Tapatalk Moje zkušenost s naložením, následným vakuováním a zamražením je taková, že při následné tepelné úpravě (já vždy sous vide) stačí nižší teplota na potřebný stupeň propečení. Třeba steaky dělám namísto obvyklých 56st na 54st (po vyndání z mrazáku) a jsou tak, jak bych očekával při zmíněných 56st když by byly pouze chlazené. Vakuování je super zkracovač celkové přípravy.
Moty Odesláno 17. října 2024 Nahlásit Odesláno 17. října 2024 V 15. 10. 2024 v 21:13, Eddie35 napsal: Moje zkušenost s naložením, následným vakuováním a zamražením je taková, že při následné tepelné úpravě (já vždy sous vide) stačí nižší teplota na potřebný stupeň propečení. Třeba steaky dělám namísto obvyklých 56st na 54st (po vyndání z mrazáku) a jsou tak, jak bych očekával při zmíněných 56st když by byly pouze chlazené. Vakuování je super zkracovač celkové přípravy. Sous vide nemám, ale chápu to správně, že když zavakuuju s kořením dám to pak zamarazit se to pak rychlejc upeče?
Jone Odesláno 20. října 2024 Nahlásit Odesláno 20. října 2024 ...špagáty a homemade mrkvové pesto; když už Rohlík vozí tu mrkev i s natí, přeci to nevyhodím? P.s. Blbě to jenom vypadá, ale blbý to není... 1
Roman I. Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Odesláno 21. října 2024 Si tak podzimně blbnu kvašená rajčata se povedla, nasušil jsem asi tunu hub, udělal si zapečené houby s domácím uzeným sýrem, pro který si jezdím do jedné chalupy kousek od hranic do Polska, václavky jsem naložil do kvasu a když byla vytažená sušička, tak jsem spáchal jerky (svanská sůl, med, sojovky, jablečný ocet, chilli vločky) 2 2
Jone Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Odesláno 21. října 2024 @RomanI …protože zelených rajčat mám fakt spoustu (a zjevně už nedozrajou), tak mě zaujalo to kvašení: normálně klasika slanej nálev a spontánní kvašení nebo je tam v receptu nějaká vychytávka? Dík za radu…
Roman I. Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Odesláno 21. října 2024 Zelená rajčata: především chtějí nakrájet. Malá na půlky, větší čtvrtinky nebo osminky, někde píšou, že je stačí propíchat špejlí, ale podle mě to málo kvasí. Ona jsou celkem dost hnusná, když tam neprojedou pořádně tou kvasnou procedurou. Do sklenice jsem naskládal bobkový list, vinný list, hořčičné semínko bílé, nové koření, pepř, kopr a trochu chilli. Převařil jsem slanou vodu, nechal vychladnout. Jeden figl tam je. Aby se ti rozjelo mléčné kvašení, koupil jsem v lékárně laktobacily. Chtějí takzvané živé. Do 3 litrové láhve jsem dal jeden nebo dva, Přesně si nepamatuju. Rozlomit želatinovou kapsli a nasypat mezi rajčata.Slanost asi jako když dělám kvašáky. Naplnit sklenici co nejvíc k okraji, aby tam nebyl vzduch a zároveň rajčata zatížit, aby nevylukovala. Důležitý je ten vinný po případně Višňový list. Zabraňuje křísu. Bílému povlaku navrchu. No a necháš v pokojové teplotě, nedával bych to moc na sluníčko aby se nerozjely. 4. den začneš ochutnávat, a když ti chutnají, vrazíš do lednice. Já je kvasil asi týden. Samozřejmostí je co největší čistota, nikdy tam třeba nestrkat vidličku, kterou jsi měl předtím v puse nebo cokoliv jiného, co by tam mohlo donést cizí bakterie. Ať se podaří. Chuťově jsou bezva.
Jone Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 Díky @Roman I. hlavně za ten hack s lékárenskými bacily. Já doposud dával jako startovač slitou vodu z jogurtů, ale Tvoje cesta je nesporně elegantnější A vinný list proti křísu jsem taky neznal; snad nějaký vhodný najdu, už mi pomalu žloutnou (višně už jsou down)
bohus76 Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 Do kvašáků dáváme vinný list nahoru.
Maxel Odesláno 26. října 2024 Nahlásit Odesláno 26. října 2024 Lívance s jahodovo-vanilkovým coulis a zmrzlinou. 3
Hellé Odesláno 27. října 2024 Nahlásit Odesláno 27. října 2024 Posirovana hruska vo vine s mascarpone 3
Zeeberdee Odesláno 28. října 2024 Nahlásit Odesláno 28. října 2024 (upraveno) Dneska husa, ani se mi do husaku nevesla Upraveno 28. října 2024 uživatelem Zeeberdee 2
Moty Odesláno 29. října 2024 Nahlásit Odesláno 29. října 2024 Sorry, ale na první dobrou sem si říkal, woe, pečenej netopejr
Moty Odesláno 29. října 2024 Nahlásit Odesláno 29. října 2024 Záměrně píšu do extra postu, ať se to nemíchá se žrádlem, Máte někdo japonskou mandolínu? Furt to na mě vyskakuje a vidím hned 2 řešení, který nožen nenakrájím a to gratinovaný brambory a Gâteau Invisible https://www.seriouseats.com/gateau-invisible Třeba tahle https://www.gastrofans.cz/samurai-japonska-mandolina--hendi--395x165x-h-115mm/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SA%3A PMAX Ostatní&utm_id=20824921579&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw7Py4BhCbARIsAMMx-_LG1OC-3r-A89hcZsWzGgvQHPk8Jq-0Hiz47Jvth_CbPtIkQ4AbC0saAruDEALw_wcB
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se