Peto86 Odesláno 12. října Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října Marmite? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. října Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října Asi se nedozvíme co to bylo .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eddie35 Odesláno 13. října Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října Mám rád sea food, takže jsem nemohl odolat nabídce v Lidlu - slávky. S dobrou pastou a proseccem jsou super. V Lidlu mívají i ústřice, nemáte někdo zkušenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října Dnes poprvé naloženo do vakua,tak jsem zvědav Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října Nemusíš být zvědavej, zkrátka to bude líp naložený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eddie35 Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října před 4 hodinami, Juraj11 napsal: Dnes poprvé naloženo do vakua,tak jsem zvědav Sent from my iPhone using Tapatalk Moje zkušenost s naložením, následným vakuováním a zamražením je taková, že při následné tepelné úpravě (já vždy sous vide) stačí nižší teplota na potřebný stupeň propečení. Třeba steaky dělám namísto obvyklých 56st na 54st (po vyndání z mrazáku) a jsou tak, jak bych očekával při zmíněných 56st když by byly pouze chlazené. Vakuování je super zkracovač celkové přípravy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října V 15. 10. 2024 v 21:13, Eddie35 napsal: Moje zkušenost s naložením, následným vakuováním a zamražením je taková, že při následné tepelné úpravě (já vždy sous vide) stačí nižší teplota na potřebný stupeň propečení. Třeba steaky dělám namísto obvyklých 56st na 54st (po vyndání z mrazáku) a jsou tak, jak bych očekával při zmíněných 56st když by byly pouze chlazené. Vakuování je super zkracovač celkové přípravy. Sous vide nemám, ale chápu to správně, že když zavakuuju s kořením dám to pak zamarazit se to pak rychlejc upeče? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 20. října Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října ...špagáty a homemade mrkvové pesto; když už Rohlík vozí tu mrkev i s natí, přeci to nevyhodím? P.s. Blbě to jenom vypadá, ale blbý to není... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 21. října Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října Si tak podzimně blbnu kvašená rajčata se povedla, nasušil jsem asi tunu hub, udělal si zapečené houby s domácím uzeným sýrem, pro který si jezdím do jedné chalupy kousek od hranic do Polska, václavky jsem naložil do kvasu a když byla vytažená sušička, tak jsem spáchal jerky (svanská sůl, med, sojovky, jablečný ocet, chilli vločky) 2 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 21. října Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října @RomanI …protože zelených rajčat mám fakt spoustu (a zjevně už nedozrajou), tak mě zaujalo to kvašení: normálně klasika slanej nálev a spontánní kvašení nebo je tam v receptu nějaká vychytávka? Dík za radu… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 21. října Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října Zelená rajčata: především chtějí nakrájet. Malá na půlky, větší čtvrtinky nebo osminky, někde píšou, že je stačí propíchat špejlí, ale podle mě to málo kvasí. Ona jsou celkem dost hnusná, když tam neprojedou pořádně tou kvasnou procedurou. Do sklenice jsem naskládal bobkový list, vinný list, hořčičné semínko bílé, nové koření, pepř, kopr a trochu chilli. Převařil jsem slanou vodu, nechal vychladnout. Jeden figl tam je. Aby se ti rozjelo mléčné kvašení, koupil jsem v lékárně laktobacily. Chtějí takzvané živé. Do 3 litrové láhve jsem dal jeden nebo dva, Přesně si nepamatuju. Rozlomit želatinovou kapsli a nasypat mezi rajčata.Slanost asi jako když dělám kvašáky. Naplnit sklenici co nejvíc k okraji, aby tam nebyl vzduch a zároveň rajčata zatížit, aby nevylukovala. Důležitý je ten vinný po případně Višňový list. Zabraňuje křísu. Bílému povlaku navrchu. No a necháš v pokojové teplotě, nedával bych to moc na sluníčko aby se nerozjely. 4. den začneš ochutnávat, a když ti chutnají, vrazíš do lednice. Já je kvasil asi týden. Samozřejmostí je co největší čistota, nikdy tam třeba nestrkat vidličku, kterou jsi měl předtím v puse nebo cokoliv jiného, co by tam mohlo donést cizí bakterie. Ať se podaří. Chuťově jsou bezva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 22. října Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října Díky @Roman I. hlavně za ten hack s lékárenskými bacily. Já doposud dával jako startovač slitou vodu z jogurtů, ale Tvoje cesta je nesporně elegantnější A vinný list proti křísu jsem taky neznal; snad nějaký vhodný najdu, už mi pomalu žloutnou (višně už jsou down) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 22. října Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října Do kvašáků dáváme vinný list nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 22. října Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října Kachní polévka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 26. října Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října Lívance s jahodovo-vanilkovým coulis a zmrzlinou. 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hellé Odesláno 27. října Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října Posirovana hruska vo vine s mascarpone 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polifka Odesláno 28. října Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října Ku-prsa, křidýlka, krkovice = 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeeberdee Odesláno 28. října Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října (upraveno) Dneska husa, ani se mi do husaku nevesla Upraveno 28. října uživatelem Zeeberdee 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 29. října Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října Sorry, ale na první dobrou sem si říkal, woe, pečenej netopejr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 29. října Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října Záměrně píšu do extra postu, ať se to nemíchá se žrádlem, Máte někdo japonskou mandolínu? Furt to na mě vyskakuje a vidím hned 2 řešení, který nožen nenakrájím a to gratinovaný brambory a Gâteau Invisible https://www.seriouseats.com/gateau-invisible Třeba tahle https://www.gastrofans.cz/samurai-japonska-mandolina--hendi--395x165x-h-115mm/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SA%3A PMAX Ostatní&utm_id=20824921579&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw7Py4BhCbARIsAMMx-_LG1OC-3r-A89hcZsWzGgvQHPk8Jq-0Hiz47Jvth_CbPtIkQ4AbC0saAruDEALw_wcB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se