Horhe Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Copak to bude zítra dobrého...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Dneska velmi stručná obrazová reportáž z přípravy oběda. Složení je triviální: bucatini (u nás dobře známé jako makaróny, olivový olej a Nduja di Spilinga. Příprava též jednoduchá: ve vodě slané jako moře jsem uvařil bucatini a hned jak jsem je slil, tak jsem do nich vmíchal nejdřív olivový olej a vzápětí Nduju. Tý Nduje stačí pro dvě porce cca větší půlka vidličky (pro informaci - to je cca 1/4 z toho plázku na fotce). Pro milovníky ostrejch jídel pak vrchovatou celou vidličku a pro opravdový drsňáky tolik, kolik snesou. .na finálním obrázku se zdá, že tam Nduja v podstatě není, ale můžete mně věřit, že i tato trocha pro rozumnou ostrost víc než stačila. V Itálii toho dávaj cca jednou tolik. Bylo to hrozně dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Úplnej food styling. Pěkný fotky. Tyhle jednoduchý těstoviny miluju. Dá se Nduja koupit někde u nás? Anžto nejedu do Itálie, musí Itálie ke mně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 (upraveno) Úplnej food styling. Pěkný fotky. Tyhle jednoduchý těstoviny miluju. Dá se Nduja koupit někde u nás? Anžto nejedu do Itálie, musí Itálie ke mně. Bandi bohužel. Taková předražená verze ve skleničce se sice dá koupit ve Winemarketu, ale silně to nedoporučuju. Ze stesku po Nduji jsem loni zakoupil a není to prostě ono. Já si dovez DOP originál vyrobenej přímo v tý vesničce Spilinga (není to daleko od Tropei, kam jezdím) a prostě jenom to má, podle mě, smysl. Možná, že v tý flašsce je taky DOP, ale před konzervací dávám přednost zamrazení čerstvě dovezený. EDIT: ještě k tý předraženosti, pro představu. Tahle sklenička má obsah 170 g a stojí bez koruny dvě stovky. Na místě se dá koupit půlkilová za cca 5 euro. Chápu ty náklady s dopravou, ale zdá se mně to moc. Upraveno 22. října 2011 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Koupil jsem steakovou pánev Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Koupil jsem steakovou pánev Gde bydlíš????? beru flašku a jedu k Tobě na večeři,vypadá nádherně ani ty kečupy bych tan nepotřeboval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 4 Kalifx - no paráda, už mi tu Tvé příspěvky chyběly. Pěkně sliním 4 Viktor - také se na ní chystám...stejky mohu i se svou dietou, nesmím moc mazat a kořenit. Ale maso se stejně moc nekoření...alespoň vynikne chuť masa, jak mi bylo vysvětleno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Koupil jsem steakovou pánev Pěkný, pěkný. Hele, to je nějakej roštěnec? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Pěkný, pěkný. Hele, to je nějakej roštěnec? Jj, Albert tomu říká Entrecote, mají to v takovým balíčku i s tím bylinkovým máslem. Byl výbornej Já měl dřív obyčejnou pánev, a na tý to bylo se stejky naprd, tahle litinová se smaltovaným povrchem je vo něčem jinym. Ale ty tvoje těstoviny s tím divným slovem bych si dal taky hned. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Jj, Albert tomu říká Entrecote, mají to v takovým balíčku i s tím bylinkovým máslem. Byl výbornej Já měl dřív obyčejnou pánev, a na tý to bylo se stejky naprd, tahle litinová se smaltovaným povrchem je vo něčem jinym. Ale ty tvoje těstoviny s tím divným slovem bych si dal taky hned. Hmmmm entrecote... Jsou momenty kdy si říkám, že mně možná právě roštěnec chutná jako stej víc než svíčková. Jinak samozřejmě nic proti ní. Stejková pánev je samozřejmě bez diskuze. Jídlo, který bylo předtím "jenom" dobrý, posune do stavu "vynikající" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 (upraveno) Teď jsem se zrovna prohraboval fotkama z Itálie, tak si sem dovolím dát nějaký místní chuťovky s komentářem. Berte to spíš jako pobídku ke gastronomické návštěvě Sicílie nebo Kalábrie. Tak hned ta první fotka, to je parádička. Jídelna typu tavola calda (rozuměj opravdu obyčejnej uliční fastfood) a v ní naprosto famózní stejk z koniny. Konina je obecně velmi často používaný typ masa v Katánii. Dvě slušné porce v balsamiku a olivovém oleji macerovaného stejku, pečivo a půl litru vino locale: 10 euro. A jako bonus ulice plná krásnejch holek. Malý moučník. Sicilská cukrářská specialita - Cannoli siciliani. Trubička z tuhého korpusu (opět jen velmi vzdáleně připomínající Štramberské uši) se šlehanou ricotou a (povětšinou) mandlovo-pistáciovou náplní. Skutečně výživná laskomina. Na třetí fotce je už osterie v kalábrijské Tropei a samozřejmě velmi jednoduché jídlo: Fileja con cipolla di Tropea. Další (vedle třeba Nduje) z vyhlášených kulinářských perel této oblasti. Vynikající tropejská cibule, kterou bych s notnou dávkou fantazie mohl přirovnat k té nejkvalitnější šalotce. Je šťavnatá a velmi aromatická. Po pouhém oloupání slupky provoněla celý apartmán. Příprava této dobroty je velmi jednoduchá: cibuli rychle zpěnit na pánvi v olivovém oleji, přidat trošku sušených rajčat a promíchat se špagetami. Dovolím si upozornit na domácí těstoviny. V tomto případě fileju. Po marných pokusech s u nás sehnatelnou průmyslovou náhražkou, jsem si začal raději dělat některé ze specifičtějších těstovin sám. To je jediná šance, jak se alespoň přiblížit k té na fotografii. A na dvou doplňkových fotografiích si nemůžu odpustit proslulý rybí trh v Katánii. Každý den mimo neděle na něm můžete od 9 do 16 hodin nakoupit čerstvé maso, vnitřnosti, uzeniny, sýry, ale především RYBY!My jsme byli každodenní nakupující a náš apartmán se pak logicky proměnil v rybí restauraci. Upraveno 22. října 2011 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Martine to je krása. Nechceš si udělat cestovku a pořádat kulinářské zájezdy? Byl bych první zájemce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 22. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2011 Martine to je krása. Nechceš si udělat cestovku a pořádat kulinářské zájezdy? Byl bych první zájemce. Richarde to bych hrozně chtěl. Stejně všude kam jezdím, jedu hlavně za jídlem. Nicméně zatím mně osud nepřeje a tak musím šmudlat v reklamce hňupiny a na ty podstatný věci nemám čas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Tak já se hlásím taky. Výlety a zájezdy vnímám totiž podobně. A na dobrý podniky s původním jídlem (většinou pajzly a stánky pro místní) mám čuch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Karlovarský knedlík, špenát, výpečky.Až na ten špenát se to velmi povedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Chlapi...vy jste tací znalci, tak mi třeba poradíte. Chtěl bych udělat špagety tak, aby je mohl i náš mladej. To znamená : nesmí tam bejt česnek, rajčata, sýr a ani ryby. Existuje vůbec něco takového ??? EDIT - ani vejce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svijanskymaz Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Chlapi...vy jste tací znalci, tak mi třeba poradíte. Chtěl bych udělat špagety tak, aby je mohl i náš mladej. To znamená : nesmí tam bejt česnek, rajčata, sýr a ani ryby. Existuje vůbec něco takového ??? EDIT - ani vejce tak mas dve moznosti....Bud na sladko,skorica,kakao atd.Alebo jednoducho v smotanovej omacke so sunkou a hraskom.To chutna kazdemu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Jestli cestovka, tak se hlásím jako stewardka, protože to, co tu fotí kalif, hraničí s mučírnou. Ten tuňák musel být, koupili jste ho, doufám taky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Gilie, jestli špagety, tak asi jen dýňovo-smetanovou omáčku. Upéct hokkaidó v troubě na olivovém oleji, pepř, hrubá sůl. Pak to celé kydnout na plotnu, na cibulce orestovat, bazalku a zalít smetanou. Provařit, rozmixovat, přidat těstoviny. VYkoulela jsme to teď z hlavy, snad to bude fungovat. No řeknu ti, klobouk dolů, vařit s takovým omezením a tak rád... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Chlapi...vy jste tací znalci, tak mi třeba poradíte. Chtěl bych udělat špagety tak, aby je mohl i náš mladej. To znamená : nesmí tam bejt česnek, rajčata, sýr a ani ryby. Existuje vůbec něco takového ??? EDIT - ani vejce Zní to možná strašidelně, chutná ovšem výborně - dáváme špagety jako přílohu ke klasickému pečenému kuřeti (nebo pečenému na houbách), nutný "sosík" aby nebyly suché. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se