Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

před 26 minutami, busdriver napsal:

Ja se na kimchi pomalu taky chystam, jen teda nevim, kde to necham pracovat, pac je to prej docela aromaticka naloz.. Mas na to nejakou specialni kvasici nadobu? Korejci na to neco prodavaj, ale s tim postovnym bych tam nechal ledvinu, navic je to plastovy a ja bych asi radsi sklo nebo keramiku.

Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům 🙂 Já objednával odsuď:

kvašáky - zamazal.eu

... a už pár let slouží. Aromat se neboj, nechávám kimčchi i jinou zeleninu fermentovat pár dní v obejváku, než jde do chladu, a nic cítit není. Samozřejmě můžeš kvasit i v jakýkoliv utěsněný nádobě nebo třeba v uzavíratelným igeliťáku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, M.K. napsal:

Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům 🙂 Já objednával odsuď:

kvašáky - zamazal.eu

No klidne, jestli to funguje a je to vyzkouseny, vubec se tomu nebranim.. Ja sem to uz videl, ale rikal sem si, ze skrz tu diru na klacek to asi nebude moc fungovat, co do smraduvzdornosti.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě ten proces moc nesmrdí sám o sobě a netřeba extra izolovat. Navíc to probíhá pod pokličkou (doslova) a vždy pod vrstvou tekutiny - skrz ni se uvolňuje CO2 a ten nesmrdí. Ale jestli to bude krok vedle a fakt to ucejtíš, klidně ho od Tebe odkoupím - kvašáků není nikdy dost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 40 minutami, Spongebob napsal:

Miluju koprovku! Vypadá krásně ;) brambůrky žluťoučký mmmm..

Jo, byla dobrá. Já si vypěstoval velkou averzi ke koprovce díky máti, její koprovka byla totiž fakt hnusná. Moje žena mě po 30 letech ukecala, abych znovu koprovku vyzkoušel a dnes byl den D, teda spíš den K 😄   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Spongebob napsal:

Spousta lidí kolem mě od mala nesnášela/nesnáší koprovku.. já to nechápal :) asi jejich mámy neuměly vařit no.

Máma vařit umí, jen ne koprovku. Když zůstanu u omáček, tak třeba její rajská s plněnými paprikami je naprosto bezkonkurenční 🙂 

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...