Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 21. 2. 2025 v 19:40, busdriver napsal:

Ja se na kimchi pomalu taky chystam, jen teda nevim, kde to necham pracovat, pac je to prej docela aromaticka naloz.. Mas na to nejakou specialni kvasici nadobu? Korejci na to neco prodavaj, ale s tim postovnym bych tam nechal ledvinu, navic je to plastovy a ja bych asi radsi sklo nebo keramiku.

Rozšířit  

Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům 🙂 Já objednával odsuď:

kvašáky - zamazal.eu

... a už pár let slouží. Aromat se neboj, nechávám kimčchi i jinou zeleninu fermentovat pár dní v obejváku, než jde do chladu, a nic cítit není. Samozřejmě můžeš kvasit i v jakýkoliv utěsněný nádobě nebo třeba v uzavíratelným igeliťáku...

Odesláno
  V 21. 2. 2025 v 20:10, M.K. napsal:

Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům 🙂 Já objednával odsuď:

kvašáky - zamazal.eu

Rozšířit  

No klidne, jestli to funguje a je to vyzkouseny, vubec se tomu nebranim.. Ja sem to uz videl, ale rikal sem si, ze skrz tu diru na klacek to asi nebude moc fungovat, co do smraduvzdornosti.. 

Odesláno

Podle mě ten proces moc nesmrdí sám o sobě a netřeba extra izolovat. Navíc to probíhá pod pokličkou (doslova) a vždy pod vrstvou tekutiny - skrz ni se uvolňuje CO2 a ten nesmrdí. Ale jestli to bude krok vedle a fakt to ucejtíš, klidně ho od Tebe odkoupím - kvašáků není nikdy dost...

Odesláno

Ono to že startu musí dýchat, zavřeš až je hotovo. 

Sakra škoda že to není větší, já jsem teď dělal várku že 4 zelí. 😀

Odesláno

@krutor Nechci se hádat, ale co v tomhle kontextu myslíš výrazem dýchat? Jestli "vydechovat", tak souhlas, ale "nadechovat" se to nepotřebuje - chceme rozběhnout anaerobní, mléčný kvašení. Jak když si sprintér zakyselí nohy 🙂

Odesláno
  V 22. 2. 2025 v 11:20, Spongebob napsal:

Miluju koprovku! Vypadá krásně ;) brambůrky žluťoučký mmmm..

Rozšířit  

Jo, byla dobrá. Já si vypěstoval velkou averzi ke koprovce díky máti, její koprovka byla totiž fakt hnusná. Moje žena mě po 30 letech ukecala, abych znovu koprovku vyzkoušel a dnes byl den D, teda spíš den K 😄   

Odesláno

Jsem slyšel, že s koprovkou je to jak s análním sexem: komu to v dětství nutili, ten to v dospělosti moc nemusí...

  • Like 1
  • Haha 3
Odesláno
  V 22. 2. 2025 v 12:24, Spongebob napsal:

Spousta lidí kolem mě od mala nesnášela/nesnáší koprovku.. já to nechápal :) asi jejich mámy neuměly vařit no.

Rozšířit  

Máma vařit umí, jen ne koprovku. Když zůstanu u omáček, tak třeba její rajská s plněnými paprikami je naprosto bezkonkurenční 🙂 

  • Dát hlas 1
Odesláno
  V 21. 2. 2025 v 20:20, busdriver napsal:

No klidne, jestli to funguje a je to vyzkouseny, vubec se tomu nebranim.. Ja sem to uz videl, ale rikal sem si, ze skrz tu diru na klacek to asi nebude moc fungovat, co do smraduvzdornosti.. 

Rozšířit  

No me tento system splesnivel a tak jsem to vyhodil...pouzivam klasicky kamenak,

Odesláno

Jak dlouho to kimchi děláš že to stihlo chytnout plíseň?😀 

U steaku slabší servis, už jse měl hlad a zajíc se opravdu vydařil 🙂

IMG_2180.jpeg

462CC368-30EF-4FA3-8896-F6870FFCDB7B.jpeg

  • Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Jedná rychlovka, těstovinový salát, zastřená vejce.

IMG_20250224_014300.jpg

  • Dát hlas 1
Odesláno
  V 22. 2. 2025 v 18:50, the.sage napsal:

No me tento system splesnivel a tak jsem to vyhodil...pouzivam klasicky kamenak,

Rozšířit  

Zplesnivění jistě není vlastností tohohle systému, chyba se musela stát jinde. Takhle to u mě vypadá (ještě klacek a víko), když to dávám na pár dní kvasit v obejváku:

kimchi.jpg.41298f76ea0c5665dad7b102fecf325c.jpg

 

A abych byl víc k tématu vlákna, tak tady třeba selská omeleta ze zbytků 🙂

omeleta.jpg.42f3228d00308e73cf3893613b38762d.jpg

Odesláno

jj Zapomel jsme na to a na tom bambusu se udelala plisen, ale mel jsem jen malicky. Normalni zavarovaci sklenice mi na kimchi vyhovuje nejvice, dobre se to cisti. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...