M.K. Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února V 21. 2. 2025 v 19:40, busdriver napsal: Ja se na kimchi pomalu taky chystam, jen teda nevim, kde to necham pracovat, pac je to prej docela aromaticka naloz.. Mas na to nejakou specialni kvasici nadobu? Korejci na to neco prodavaj, ale s tim postovnym bych tam nechal ledvinu, navic je to plastovy a ja bych asi radsi sklo nebo keramiku. Rozšířit Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům Já objednával odsuď: kvašáky - zamazal.eu ... a už pár let slouží. Aromat se neboj, nechávám kimčchi i jinou zeleninu fermentovat pár dní v obejváku, než jde do chladu, a nic cítit není. Samozřejmě můžeš kvasit i v jakýkoliv utěsněný nádobě nebo třeba v uzavíratelným igeliťáku...
busdriver Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února V 21. 2. 2025 v 20:10, M.K. napsal: Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům Já objednával odsuď: kvašáky - zamazal.eu Rozšířit No klidne, jestli to funguje a je to vyzkouseny, vubec se tomu nebranim.. Ja sem to uz videl, ale rikal sem si, ze skrz tu diru na klacek to asi nebude moc fungovat, co do smraduvzdornosti..
M.K. Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Podle mě ten proces moc nesmrdí sám o sobě a netřeba extra izolovat. Navíc to probíhá pod pokličkou (doslova) a vždy pod vrstvou tekutiny - skrz ni se uvolňuje CO2 a ten nesmrdí. Ale jestli to bude krok vedle a fakt to ucejtíš, klidně ho od Tebe odkoupím - kvašáků není nikdy dost...
krutor Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Ono to že startu musí dýchat, zavřeš až je hotovo. Sakra škoda že to není větší, já jsem teď dělal várku že 4 zelí.
M.K. Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února @krutor Nechci se hádat, ale co v tomhle kontextu myslíš výrazem dýchat? Jestli "vydechovat", tak souhlas, ale "nadechovat" se to nepotřebuje - chceme rozběhnout anaerobní, mléčný kvašení. Jak když si sprintér zakyselí nohy
krutor Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Ok vydechovat je lepší. Jen že se to nemá utěsnit... 1
Spongebob Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února V 22. 2. 2025 v 11:17, Vorel napsal: Dnes koprovka. Asi po 35 letech. Rozšířit Miluju koprovku! Vypadá krásně brambůrky žluťoučký mmmm..
Vorel Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února V 22. 2. 2025 v 11:20, Spongebob napsal: Miluju koprovku! Vypadá krásně brambůrky žluťoučký mmmm.. Rozšířit Jo, byla dobrá. Já si vypěstoval velkou averzi ke koprovce díky máti, její koprovka byla totiž fakt hnusná. Moje žena mě po 30 letech ukecala, abych znovu koprovku vyzkoušel a dnes byl den D, teda spíš den K
Spongebob Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února Spousta lidí kolem mě od mala nesnášela/nesnáší koprovku.. já to nechápal asi jejich mámy neuměly vařit no.
M.K. Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února Jsem slyšel, že s koprovkou je to jak s análním sexem: komu to v dětství nutili, ten to v dospělosti moc nemusí... 1 3
Vorel Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února V 22. 2. 2025 v 12:24, Spongebob napsal: Spousta lidí kolem mě od mala nesnášela/nesnáší koprovku.. já to nechápal asi jejich mámy neuměly vařit no. Rozšířit Máma vařit umí, jen ne koprovku. Když zůstanu u omáček, tak třeba její rajská s plněnými paprikami je naprosto bezkonkurenční 1
furo Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února paradajkové rizoto s burratou. vizuál žiadny zázrak ale chuť 10/10 3
the.sage Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února V 21. 2. 2025 v 20:20, busdriver napsal: No klidne, jestli to funguje a je to vyzkouseny, vubec se tomu nebranim.. Ja sem to uz videl, ale rikal sem si, ze skrz tu diru na klacek to asi nebude moc fungovat, co do smraduvzdornosti.. Rozšířit No me tento system splesnivel a tak jsem to vyhodil...pouzivam klasicky kamenak,
krutor Odesláno 23. února Nahlásit Odesláno 23. února Jak dlouho to kimchi děláš že to stihlo chytnout plíseň? U steaku slabší servis, už jse měl hlad a zajíc se opravdu vydařil 1 2
nizkotucnytvaroh Odesláno 25. února Nahlásit Odesláno 25. února Jedná rychlovka, těstovinový salát, zastřená vejce. 1
M.K. Odesláno 26. února Nahlásit Odesláno 26. února V 22. 2. 2025 v 18:50, the.sage napsal: No me tento system splesnivel a tak jsem to vyhodil...pouzivam klasicky kamenak, Rozšířit Zplesnivění jistě není vlastností tohohle systému, chyba se musela stát jinde. Takhle to u mě vypadá (ještě klacek a víko), když to dávám na pár dní kvasit v obejváku: A abych byl víc k tématu vlákna, tak tady třeba selská omeleta ze zbytků
the.sage Odesláno 26. února Nahlásit Odesláno 26. února jj Zapomel jsme na to a na tom bambusu se udelala plisen, ale mel jsem jen malicky. Normalni zavarovaci sklenice mi na kimchi vyhovuje nejvice, dobre se to cisti.
Harwey Odesláno 2. března Nahlásit Odesláno 2. března Na obcasne sous-vide je tento varic ok? https://www.lidl.sk/p/silvercrest-kitchen-tools-varic-sous-vide-ssvs-1000-b2-sosvs-1000-b2/p100381978
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se