Přejít na obsah

Kam dál? Vlastně mi nic nechybí, ale...

Doporučené příspěvky

@martar @Jiří Sedlák@childe - děkuji za edukační vsuvku ohledně tourbillonu, ale tady už se bavíme opravdu o drahých kouscích mimo zadání a potřeby tohoto vlákna. Netřeba v tomto zde pokračovat dál. Každopádně myšlenka "jedna poloha je pro regulaci a přesnost naopak výhodou, ale zjevně ne" určitě stojí za samostatné vlákno. Též by mě to zajímalo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 9 minutami, Lukyn77 napsal:

Ondro, to jako že se to tu nevymyslí je ti asi jasný, na to je to zadání moc specifický ... ale jako studnice nápadů je tady bude moc pěkný 

Lukyne, přesně jak píšeš - jde mi hlavně o studnici nápadů, která mi snad pomůže s výběrem dalšího kousku. Nebo to celé dopadne úplně jinak, ale cesty chronomagora jsou nevyzpytatelné... :)

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, warann napsal:

Hele, ale tohle za mě nejsou žádný geronto hodinky. Jakeovi je sice malinko víc, ale seknou mu parádně.

Souhlas, znám i několik "vrstevníků" i mladších, co je rádi nosí a sednou jim perfektně, ale něco si musím nechat na pozdější roky chronomagorství... :) 

Odkaz ke komentáři

V 20. 2. 2024 v 16:13, martar napsal:

Locky, pokud bys uvazoval o poslední produkci Vulcainu, tsk si je pred nakupem poradne prohlidni lupou. Tuhle znacku miluju mj. kvuli tomu, ze donedavna produkovala perfektni vyrobky. Ale tahle fotka novych Cricket Classic me dost sokovala :(

Heritage-Reissues-Body-Vulcain-Macro.thumb.jpg.7d826bdbf8b87f755a592a72c5f76f13.jpg

Sorry, ale já jsem asi slepej... co konkrétně je tam tak špatně, že tě to šokovalo...? Předem díky ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj LOCKY

před 2 hodinami, Locky napsal:

BA11OD - vůbec jsem je neznal, ani jsem je nikde na živo ještě neviděl. Trochu se bojím velikosti (ve 40mm jsem našel jen barevně "dámské"), ale to je potřeba vyzkoušel naživo. Pokud je možné se na ně někde podívat, budu rád. Případně prosím o SZ.

ve velikosti 40 mm jsou k dispozici (pánské):

https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-5-t-v-d

https://ba111od.com/collections/chapter-4/products/chapter-4-3-eclipse-tourbillon-40mm

před 2 hodinami, Locky napsal:

CZAPEK - na wishlistu s microrotorem jsou dost vysoko dost jsem si s nimi hrál na SEWu, kde mě navnadili, že by letos (2024) měl vyjít nějaký nový model s jejich strojkem

Ano, bude ve velikosti 38 mm, pravděpodobně i s mimostřednou vteřinovkou na pozici 4:30.

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, Lookyn napsal:

Sorry, ale já jsem asi slepej... co konkrétně je tam tak špatně, že tě to šokovalo...? Předem díky ;)

Pak je všechno v pořádku a jdi do nich :D

Vim že Vulcain není GS, ale když se podívám na aplikované indexy, třeba na jedničku, tak mám pocit, že to  někdo lepil potmě žvejkačkou. V reálu to vidět nebude, ale v tomhle zvětšení by to ještě mělo vypadat solidně. Vadilo by mi už jen to, že o tom vím. A někdo mladší s ostřejšim zrakem by to asi viděl i holým okem.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, martar napsal:

Pak je všechno v pořádku a jdi do nich :D

Vim že Vulcain není GS, ale když se podívám na aplikované indexy, třeba na jedničku, tak mám pocit, že to  někdo lepil potmě žvejkačkou. V reálu to vidět nebude, ale v tomhle zvětšení by to ještě mělo vypadat solidně. Vadilo by mi už jen to, že o tom vím. A někdo mladší s ostřejšim zrakem by to asi viděl i holým okem.

Není to náhodou strukturální součást těch indexů? Nepřipadá mi, že by šlo totiž o lepidlo.. To nemění samozřejmě nic na tom, že minimálně index na I. hodině nevypadá nejlépe, ale může to být jen otázka jednoho špatného kousku (?) Vypadá to jako nějaký plast/kompozit s povrchově aplikovaným nátěrem superluminovy.. 

Odkaz ke komentáři

GO jsou skvělý, měl jsem je na ruce, ale popravdě mě osobně v přímým srovnání daleko víc šimraly Portugaly, se kterýma jsem do obchodu přišel, i když mají samozřejmě daleko míň komplikací. Cartier určitě super, stejne jako Czapek. Spíš se zeptám, jestli jsi neuvažoval do těch parametrů "co nemáš" zařadit třeba drahý kovy=FG/bico? Něco slušnýho by se už do 20tis dalo pořídit, jak z formálnějších kousků, tak třeba i ze sportovních... namátkou právě Portugieser FG, nebo Bluesy bico..

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Karussell napsal:

GO jsou skvělý, měl jsem je na ruce, ale popravdě mě osobně v přímým srovnání daleko víc šimraly Portugaly, se kterýma jsem do obchodu přišel, i když mají samozřejmě daleko míň komplikací. Cartier určitě super, stejne jako Czapek. Spíš se zeptám, jestli jsi neuvažoval do těch parametrů "co nemáš" zařadit třeba drahý kovy=FG/bico? Něco slušnýho by se už do 20tis dalo pořídit, jak z formálnějších kousků, tak třeba i ze sportovních... namátkou právě Portugieser FG, nebo Bluesy bico..

Drahé kovy vím, že zatím nechci. Z materiálů rád vyzkouším keramiku, carbon, tantal, atp. (ocel i titan už mám), ale jakékoliv zlato (ani ve formě bico) či platina mě nelákají...

Edit: Možná bych vyzkoušel stříbro, ale to jsem zahlédl jen u Tudor BB58 a ty mi nevyhovují proporcemi.

Upraveno uživatelem Locky
Odkaz ke komentáři

Sákryš, drahé kovy nechceš. Zrovna jsem se chystal nabidnout alternativu ke GO PanoMaticLunar - Chopard LUC Lunar Big Date s mikrorotorem. Tři požadovaný fičury v jedněch hodinkách plus budget  sedí, ale holt bilý zlato no. Ty GO mají čistší dizajn, ale zas je tam trochu moc Lange inspirace.

ChopardL.U.CLunarBigDate161969-1001detail.thumb.jpg.0a3b5042292154f8e1045680b9fe9953.jpg

ChopardL.U.CLunarBigDate161969-1001front.jpg.8574ad34cbf121a96c3b1d33f5d50d39.jpg

ChopardL.U.CLunarBigDateCalibre.jpg.deb1ed1464410153f8ef725d47398c3f.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky za navedení na Chopard, ještě jsem si vzpomněl na tuhle překrásnou XPS variantu Alpine Eagle...

https://monochrome-watches.com/chopard-alpine-eagle-41mm-monte-rosa-pink-salmon-integrated-luxury-sports-watch-298623-3001-hands-on-specs-price/

Salmon dial, nádhernej stroj s microrotorem... jen ta cena😅

chopard-alpine-eagle-41-xps.png

Odkaz ke komentáři

Jen teda pro úplnost - ten strojek je krásnej, ale když jsem po něm před časem pokukoval v souvislosti s nizoučkýma černýma CH. LUC Sport 2000, tak se na internetech psalo o jednom jeho nedostatku - cosi jako "skákající vteřinovce". Na přesnost to nemělo vliv. Už si nepamatuju o co šlo, zda o nečekaný skok po hackingu  nebo nějakou nepravidnost chodu. Třeba už to maj vychytaný...

Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, martar napsal:

Sákryš, drahé kovy nechceš. Zrovna jsem se chystal nabidnout alternativu ke GO PanoMaticLunar - Chopard LUC Lunar Big Date s mikrorotorem. Tři požadovaný fičury v jedněch hodinkách plus budget  sedí, ale holt bilý zlato no. Ty GO mají čistší dizajn, ale zas je tam trochu moc Lange inspirace.

ChopardL.U.CLunarBigDate161969-1001detail.thumb.jpg.0a3b5042292154f8e1045680b9fe9953.jpg

ChopardL.U.CLunarBigDate161969-1001front.jpg.8574ad34cbf121a96c3b1d33f5d50d39.jpg

ChopardL.U.CLunarBigDateCalibre.jpg.deb1ed1464410153f8ef725d47398c3f.jpg

Nádherný kousek, díky za něj! Bohužel bílé zlato a i to provedení big date s čísly v jednotlivých rámečcích není pro mě.

Jo, ty GO jsou hodně inspirované ALS, ale možná se tak i natajno domluvili - ALS si nechá top modely v drahých kovech a GO se postará o "budget" kousky v oceli. 🙂

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Karussell napsal:

Díky za navedení na Chopard, ještě jsem si vzpomněl na tuhle překrásnou XPS variantu Alpine Eagle...

https://monochrome-watches.com/chopard-alpine-eagle-41mm-monte-rosa-pink-salmon-integrated-luxury-sports-watch-298623-3001-hands-on-specs-price/

Salmon dial, nádhernej stroj s microrotorem... jen ta cena😅

chopard-alpine-eagle-41-xps.png

Přesně, jak psal martar, tak integrovaný tah už mám pořešený a jiný kousek už nehledám. Leda by šlo o nějaký výjimečný kousek, který by splňoval zároveň některý z dalších kritérií - big date, moonphase, keramika, skeleton, nízký chronograph, ...

Tyhle Chopardy se nevejdou ani cenou a splňují "jen" mikrorotor... Bohužel.

před 9 hodinami, martar napsal:

Locky psal, ze uz ma kategorii s integrovanym tahem fajne poresenou :)

Přesně tak.

před 5 hodinami, martar napsal:

Jen teda pro úplnost - ten strojek je krásnej, ale když jsem po něm před časem pokukoval v souvislosti s nizoučkýma černýma CH. LUC Sport 2000, tak se na internetech psalo o jednom jeho nedostatku - cosi jako "skákající vteřinovce". Na přesnost to nemělo vliv. Už si nepamatuju o co šlo, zda o nečekaný skok po hackingu  nebo nějakou nepravidnost chodu. Třeba už to maj vychytaný...

Díky za upozornění. Je to i inspirace pro zájemce o konkrétní kousek, aby si to před nákupem vyzkoušeli. Co si pamatuji, tak něco podobného řešil i Oris u svého inhouse (tuším) caliber 400, kde už to snad i vyřešili. Ale to už utíkám od téma vlákna hodně jinam...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...