Přejít na obsah

Doba prestupu tranzit letiste v USA

Doporučené příspěvky

Mate nekdo zkusenost s delkou prestupu / imigracnim na dalsi letadlo v USA? tzn letim z EU, priletam na nejake USA tranzitni letiste a prestupuju na let do ciloveho USA letiste. Prochazi clovek jen v ramci letiste (tzn relativne rychle a na prestup by melo stacit treba ±1h - kdyztak me opravte), nebo se to povazuje uz za vstup do USA a clovek si stoupne do treba 2h fronty na imigracni (a tim padem byt navazujici let nestihl)? Koukam na letenky a casto jsou prestupy jen kolem 1:15-1:30h.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost z roku 2014.  British Airways...

Přestup v Chicagu na let do El Pasa, 4 hodiny čas mezi příletem a odletem, a bylo to na knop.

Fronta na vtup do USA cca 3 hodiny + cca 30-40 minut přesun na odletový terminál (už si to nepamatuji přeně), ale příjemné to nebylo.

Odkaz ke komentáři

Ty transkontinentalni lety zas tak casto zpozdeni nemivaji, respektive ten let je celkem dlouhej, tak ho dozenou. Pokud ale po priletu z Evropy na transferni letiste musi clovek menit terminal, tak uz se to myslim, ze bere jako vstup do US a tim padem pasovka a imigracni atd.

Ale lety v ramci US, tak si ani nepamatuju, kdy by nebyl nejakej zpozdenej, tak na to pak bacha.

Odkaz ke komentáři

diky za reakce. takze si z toho odnasim, ze nekdy pri tranzitnim prestupu clovek muze ale taky nemusi prochazet imigracnim a dopredu v zasade nevi, jestli bude muset imigracnim projit nebo ne, takze vlastne nelze predikovat, jestli to stihne za hodinu nebo za tri..

coz mi teda pripada jako celkem bizar, kdyz to ty jedny aerolinky nabizi jako navazujici let. tzn stejna aerolinka je praha - londyn (nebo pariz) a pak stejna do USA a ta stejna i ten posledni usek uvnitr USA (i kdyz za vyuziti nejake mistni spolecnosti, jako treba Delta)..

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Sněhulák napsal:

Pokud je letiště v USA pouze transferové a nevstupuješ na půdu USA, tak je to transfer bez pasové kontroly a stačí 0,5 - 1 hod.

Druhá věc je, pokud má Tvůj první let zpoždění. 🙂 

V USA neexistuje letiště, při kterém nevstoupíš na půdu USA, tzn. že vždy jdeš přes imigrační, i když pak letíš třeba na Měsíc. Jinak za posledních pár let jsou čekací doby na imigračním na hlavních mezinárodních letištích JFK, SFO, LAX, MIA... poměrně šílený, rekord mám 3 hodiny na SFO a MIA, to třeba 10 let a dříve vůbec nebývalo běžný, nejsou lidi a bývá otevřeno málo přepážek. Mám s čím porovnávat, za 30 let mám do US přes 80 příletů:) Na konkrétní čekací doby až několik měsíců zpět se lze pro každé letiště podívat zde: https://awt.cbp.gov/ 

Odkaz ke komentáři

Moje zkušenost z cesty 2022 ze Seattlu v Paříži na Prahu čekalo  cca 1 hodinu letadlo na přestupující z našeho letu ...

Jinak imigrační v Seattlu taky legrace, protože podle nich jsem z Čečny takže cca 1 hodina vysvětlování . Dával mi i telefon kde prý Čečna language .    

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Mr. Sandman napsal:

Já jsem na JFK nestihl navazující letadlo, řada na imigračním byla fakt dlouhá. Od Delty jsem dostal poukaz na 12$ a prý ať dorazím na gate v 9 ráno. To bylo ve 4 PM ;) 

mazec.. takze holt nespolehat na to jak to nabizi aerolinka a vybrat let s extra bufferem.. coz je docela vojeb, protoze skyscanner, kiwi apod nabizi primarne lety, kde jsou ty prestupy prave kolem 1.5h, coz je evidentne ve velkem procentu pripadu zcela nedostacujici..

mate nejaky lepsi zpusob jak si najit letenky s vice prestupy a kupovat je separatne, kdyz to ty cenove srovnavace defaultne nenabizi?

Odkaz ke komentáři

Urcite vic nez 90 minut. Musis na bagagge claim, pak na imigracni, pak na connection flight. Na imigracnim muzes chytit namatkovou kontrolu atd. Samozrejme zalezi na letisti a denni dobe, ale spolehat se na to neda. Zazil jsem pruchod pres imigracni za 10 min (mel jsem jen carry-on luggage, bylo prazdny letiste a litam do USA pravidelne, tak me nikdy negrilujou), ale na stejnym letisti se mi jindy stalo, ze jen prokousat se k officirovi u okynka trvalo pres hodinu, protoze zrovna priletelo nekolik letu zaraz. Kdyz letim do USA, tak se snazim, aby prvni letiste v USA bylo zaroven moje cilovy a pripadny connection si udelam na EU pude.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

před 43 minutami, skalis napsal:

Urcite vic nez 90 minut. Musis na bagagge claim, pak na imigracni, pak na connection flight. Na imigracnim muzes chytit namatkovou kontrolu atd. Samozrejme zalezi na letisti a denni dobe, ale spolehat se na to neda. Zazil jsem pruchod pres imigracni za 10 min (mel jsem jen carry-on luggage, bylo prazdny letiste a litam do USA pravidelne, tak me nikdy negrilujou), ale na stejnym letisti se mi jindy stalo, ze jen prokousat se k officirovi u okynka trvalo pres hodinu, protoze zrovna priletelo nekolik letu zaraz. Kdyz letim do USA, tak se snazim, aby prvni letiste v USA bylo zaroven moje cilovy a pripadny connection si udelam na EU pude.

Jasny. K te posledni vete: kde teda nakupujes? Ja potrebuju do New Orleans a nic co by z EU letelo tam nevidim, resp mi to vsechno nabizi pres NY, Atlantu apod..

Odkaz ke komentáři

Doplnkovy dotaz. Schvalili mi ESTA (zaplatil jsem 21 USD za kazdou osobu) a prisel mi od nich email s nabidkou mobilni app CBP One, u ktere pisou: 

Citovat

Arriving via a Land Border?  An I-94 is required for all ESTA approved applicants visiting or transiting the U.S. Travelers will be issued an electronic I-94 during the admission process and a $6 processing fee will be charged at a land port of entry. The I-94 website and CBP One��� mobile application allow you to apply in advance, saving you time at the port of entry, by capturing your destination information and allowing you to prepay using the payment type of your choice, including credit card or your digital wallet*.

Land Border = i v pripade letu nebo je to jen pro lidi, co prijedou autem z Kanady nebo Mexika?

Tech 6 usd se plati pri vstupu do USA pres imigracni kontrolu? Nebo.. ?

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, skalis napsal:

Urcite vic nez 90 minut. Musis na bagagge claim, pak na imigracni, pak na connection flight.

Jenom upřesním, nejdříve je vždy imigrační, pak baggage claim, pak celní a případný re-check a connection flight.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, neuromancer napsal:

Jenom upřesním, nejdříve je vždy imigrační, pak baggage claim, pak celní a případný re-check a connection flight.

není to tak... resp platí to v případě že nemáš jednu ale více rezervací, což je asi spíš nějaký nouzový, nebo ekonomický řešení nevím, nezažil sem to, tam holt s každým začátkem a koncem rezervace musí cestující kufr odbavit 

Pokud má člověk cestu jako  jednu rezervaci což je dle mě ideál, tak např. té cesty do  NewOrleans - Praha, Londyn, Orlando, NewOrleans, ti kufr odbaví v Praze a vyzvedneš si ho až v NewOrleans, aerolinka si vše přeloží bez účasti. Na prvni letišti na půdě USA projdeš imigračním tj. v Orlandu a pak už tě nikdo neprudí (jsou aerolinky, který ještě dělají nějaký precheck už třeba v Praze, Amstru etc. ale to je jen pokec) Na tom imigračním můžeš zkejsnout, ja jsem asi šťastnější ale absolvuju cestu po USA několikrát do roka a posledních 10let sem nikde na první letišti nevykejsnul a 2h mě vždy stačily, jak někdo píše výše, tyhle dlouhý lety zpoždění nemívaj tak často jako lety v evropě nebo intra USA. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, neuromancer napsal:

Baggage claim je prvni, na imigracnim Ti muzou prolustrovat i zavazadlo. Kdysi se mi to stalo na ORD.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, tmoris napsal:

Doplnkovy dotaz. Schvalili mi ESTA (zaplatil jsem 21 USD za kazdou osobu) a prisel mi od nich email s nabidkou mobilni app CBP One, u ktere pisou: 

Land Border = i v pripade letu nebo je to jen pro lidi, co prijedou autem z Kanady nebo Mexika?

Tech 6 usd se plati pri vstupu do USA pres imigracni kontrolu? Nebo.. ?

Appku neznám, nepotřebuješ ji, případné výhody nedokážu vyhodnotit. Létám USA několikrát ročně a appku nemám. Cestoval jsem na ESTA i s rodinou (tehdy manželka + 2 děti). Na imigrační kontrole už nic neplatíš.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, tmoris napsal:

Jasny. K te posledni vete: kde teda nakupujes? Ja potrebuju do New Orleans a nic co by z EU letelo tam nevidim, resp mi to vsechno nabizi pres NY, Atlantu apod..

To může být. U mých destinací to naštěstí jde (většinou Portland (OR), několikrát Dallas (TX), San Francisco (CA), Los Angeles (CA)) a connection typicky přes Amsterdam nebo Frankfurt. Programově se vyhýbám Paříži/CDG, i když už jsem měl taky dvakrát tu čest.

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, skalis napsal:

To může být. U mých destinací to naštěstí jde (většinou Portland (OR), několikrát Dallas (TX), San Francisco (CA), Los Angeles (CA)) a connection typicky přes Amsterdam nebo Frankfurt. Programově se vyhýbám Paříži/CDG, i když už jsem měl taky dvakrát tu čest.

Zrovna pres Paris mi to par moznosti nabizi. Co je na ni spatneho? Nikdy jsem na jejich De Gaulle nebyl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...