Jay Doll Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Přátelé, v Primkách se nevyznám ale kamarád našel na webu jedny Primky a ptal se mne, jestli jsou to "pravé" PRIM a nebo nějaké... ehm, levé. Jsou tohle PRIMky od Eltonu a nebo od MPM či je to fejk? Děkuji za radu
Jay Doll Odesláno 5. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Díky. A jak se to pozná? Kde mám hledat ty správné?
skalis Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 Jay Doll napsal: Díky. A jak se to pozná? Kde mám hledat ty správné? Ty spravne najdes na www.prim.cz A kdyz si stranky poradne projdes, prohlidnes si kolekci, pouzivane strojky (at uz repase nebo ETA), celkove smerovani designu a nastavenou cenovou hladinu, tak se naucis rychle rozeznat Prim a MPM. Jo, mimochodem, u Strnada na Behounske v Brne maji ve vyloze vedle sebe stare quartz primky (predpokladam, ze jde jeste o kus z 90. let) a nove MPM. Oboji nesou logo Prim, takze normalni clovek (a asi ani prodavacka) nemuze poznat, ze jde o jiny produkt.
BUBÁK Odesláno 5. února 2009 Nahlásit Odesláno 5. února 2009 (upraveno) Jay Doll napsal: Díky. A jak se to pozná? Kde mám hledat ty správné? V bazarech a zastavárnách, poznáš je podle nápisu ČSSR nad 6. Soudobé firmy Elton a.s. a MPM, se pouze snaží vydělat peníze, na renomé národního podniku Elton- vyrábějícího hodinky PRIM, který zanikl začátkem 90.tých let. Upraveno 5. února 2009 uživatelem BUBÁK
Kharon Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Ale fejky Primu ještě žádný nejsou, že ne?
PhoeniX Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Kharon napsal: Ale fejky Primu ještě žádný nejsou, že ne? MPM stačí, ne?
Kharon Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 PhoeniX napsal: MPM stačí, ne? To je fejk hodinek.
Návštěvník tolja Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 (upraveno) Kharon napsal: Ale fejky Primu ještě žádný nejsou, že ne? Ale to víš, že jsou. To má ze spartaku možná ciferník, a pravděpodobně ručky, ovšem přemalované. Upraveno 6. února 2009 uživatelem tolja
skalis Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 tolja napsal: Ale to víš, že jsou. Nebo tyhle (nedavno se objevily ve vlakne o fajnovych kouscich z Aukra)
Návštěvník tolja Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 skalis napsal: Nebo tyhle (nedavno se objevily ve vlakne o fajnovych kouscich z Aukra) Těmito si nejsem jistý, že je to skládačka, ale člověk nemůže vědět vše, že? Ale jsou zde i tací
yen Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Spíš než fejky jsou to všechno skládačky, ne?
Jay Doll Odesláno 7. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2009 skalis napsal: Ty spravne najdes na www.prim.cz A kdyz si stranky poradne projdes, prohlidnes si kolekci, pouzivane strojky (at uz repase nebo ETA), celkove smerovani designu a nastavenou cenovou hladinu, tak se naucis rychle rozeznat Prim a MPM. Jo, mimochodem, u Strnada na Behounske v Brne maji ve vyloze vedle sebe stare quartz primky (predpokladam, ze jde jeste o kus z 90. let) a nove MPM. Oboji nesou logo Prim, takze normalni clovek (a asi ani prodavacka) nemuze poznat, ze jde o jiny produkt. Díky za rady. Ten web bude asi jistota, koukal jsem na to a je to tam poměrně přehledně řazeno. Do Brna bych se někdy rád mrknul, ale mám to trošku z ruky Citovat V bazarech a zastavárnách, poznáš je podle nápisu ČSSR nad 6. Myslím, že si chtěl spíš koupit nové. A u těch je to evidentně trošku hříčka najít ty pravé. Ale už jsem chytřejší Citovat Ale fejky Primu ještě žádný nejsou, že ne? No to by ještě scházelo...
Vlastimil Talanda Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 Klasiké fejky promek asi nebudou, ale spíše je problé, to, že jsou to skládačky, jak již psali jiní.
kejklik Odesláno 27. února 2009 Nahlásit Odesláno 27. února 2009 Novinka na iDnes. Nejhezčí je 150 000 CZK zisku, z čeho asi platí např. úvěry? http://ekonomika.idnes.cz/znacku-prim-si-n...3_ekonomika_abr
lolohh Odesláno 27. února 2009 Nahlásit Odesláno 27. února 2009 kejklik napsal: Novinka na iDnes. Nejhezčí je 150 000 CZK zisku, z čeho asi platí např. úvěry? http://ekonomika.idnes.cz/znacku-prim-si-n...3_ekonomika_abr Článek jsem nečetl, musím běžet, ale nemůžou být splátky úvěru zahrnuty v nákladech? Tudíž zisk 150 tisíc i po zaplacení úvěru?
bandicoot Odesláno 27. února 2009 Nahlásit Odesláno 27. února 2009 Tak on je "výnos", pak je "zisk před zdaněním", pak je "zisk po zdanění". Tenhle zisk bude ten "čistý". Takhle nízký zisk může být dán i vytvořením nějakých rezerv na rozvoj atd. Bez výsledovky a bilance je tenhle výsledek zcela nic neříkající. Mnohé firmy dosahují zisků rozpuštěním rezerv, jednorázovým výprodejem majetku atd. Naopak kreativní účetnictcví vede k nízkému zisku kvůli daňové optimalizaci, přestože firma má slušné výnosy.
Foundryman Odesláno 27. února 2009 Nahlásit Odesláno 27. února 2009 lolohh napsal: Článek jsem nečetl, musím běžet, ale nemůžou být splátky úvěru zahrnuty v nákladech? Tudíž zisk 150 tisíc i po zaplacení úvěru? Splátky jistiny úvěru nejsou nákladovou položkou. Nikdy a nikde. Daňově uznatelným nákladem je pouze úrok.
Hasňa Odesláno 27. února 2009 Nahlásit Odesláno 27. února 2009 Muze mi to prosim nekdo vysvetlit. Nejak nechapu. iDNES: ".....Firma začíná letos s podporou evropských fondů vyrábět mechanické strojky, které dodává i řadě světoznámých značek...."
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se