Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 16 minutami, Prochy68 napsal:

Koukám, že spcx jede, tak snad to včas stihnu prodat 😆

Stejně jako Tesla je to akcie, která ekonomicky nedává smysl, ale kult Musk funguje....na krátkodobý gambling asi dobrý.

Já si počkám až ještě spadne J4V (Var Energi) a konečně budu sosat  divi👍

Upraveno uživatelem Humanzero
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Čeká nás další nesmyslnost u SPCX jako u TSLA? Valuace během relativně chvíle možná větší než NVDA ( už bude větší jak AMZN  - 4Q 25/čistý zisk 25mld$) a vydělává pár centů (nebo spíš prodělává mld$)??

Upraveno uživatelem Humanzero
Odesláno

Velmi zajímavá situace se rýsuje na zlatě. To má za sebou čtvrtý týden odlivu peněz v řadě [aktuálně -2,3 mld. USD / cca 48 mld. Kč] a odepsalo již 25 procent ze svých lednových maxim. Očekávání pro další růst [tzv. call skew] jsou dokonce nejnižší za celou poslední dekádu. Právě tento extrémní pesimismus však může signalizovat blížící se „zlatý obrat“. S vyřešením geopolitického napětí kolem Íránu by mohl nastat zvrat v sentimentu. Pro investory se tak otevírá spekulativní příležitost k nákupu aktuálně velmi levných opcí na růst zlata. Podobná situace se rýsuje kolem stříbra. (fintag)

Odesláno

Stáhne snad bitcoin akcie?

Častou otázkou investorů je, zda současné potíže kryptoměnového trhu nemohou stáhnout dolů i akciové indexy. Kryptoměny totiž zažívají masivní odliv kapitálu. Za posledních pět týdnů zmizelo z kryptofondů rekordních 6,6 miliardy dolarů [cca 825 mld. Kč]. Jenom za minulý týden to bylo v přepočtu asi 14,6 miliardy korun [0,7 mld. USD].

Přestože bitcoin od svého lokálního vrcholu v říjnu 2025 odepsal již polovinu své hodnoty a od konce roku 2024 klesl o 32 procent, pro akciové trhy nepředstavuje bezprostřední riziko. Zatímco digitální zlato padalo, index Nasdaq 100 si připsal 42 procent a S&P 500 vzrostl o 29 procent. Divergence mezi oběma světy je tak v roce 2026 naprosto zřejmá. (fintag)

Odesláno
před 32 minutami, Humanzero napsal:

Čeká nás další nesmyslnost u SPCX jako u TSLA? Valuace během relativně chvíle možná větší než NVDA ( už bude větší jak AMZN  - 4Q 25/čistý zisk 25mld$) a vydělává pár centů (nebo spíš prodělává mld$)??

Doporučuji poslechnout cca do 35min.

SpaceX IPO Takes Off — And Elon Is Now A Trillionaire

Odesláno
před 2 hodinami, Jehlan napsal:

půjde si na svých +/- 44 ?

to by ale pak určitě ořezali dividendu a to já nechci🙂 BMW vidím v Evropě jako vítěze. Jejich Neue Klasse se bude prodávat jak housky. Chce to ještě dotáhnout k umravněni čínský komanče a poletí vzhůru😄

• Haha 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
před 47 minutami, Humanzero napsal:

to by ale pak určitě ořezali dividendu a to já nechci🙂 BMW vidím v Evropě jako vítěze. Jejich Neue Klasse se bude prodávat jak housky. Chce to ještě dotáhnout k umravněni čínský komanče a poletí vzhůru😄

zrovna ctu 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 1
Odesláno

CSG včera za pade a dnes ven. O víkendu můžu pozvat ženu na pizzu.

BMW mi dává smysl. Ale kde je dno? Chtěl jsem nastoupit už na jaře za 75, ale nakonec nebyly prachy. Teď něco je, ale je 60-65 dno 🤷🤷🤷?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...