Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 12 minutami, Jehlan napsal:

jen jsem chtěl ukázat, kde nakupovat 😉 (srovnání v €)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

👍 já to vítám (od někoho kdo tomu rozumí co kde dobře sehnat🙂)

• Like 1
Odesláno

Zdravím vespolek,

koukám že téma na které jsem se chtěl zeptat se tu zrovna řešilo. Říkal jsem si, že bych si rád koupil trochu fyzického stříbra, ale obchody v Česku mě cenově úplně neoslnily. Ta výše zmíněná nizozemská společnost by mohla být lepší volbou?

Nevím jestli podléhá nákup ze zahraničí nějakému specifiku, ale minimálně to DPH předpokládám není nutné řešit když jsme pořád v EU...

Díky za případné tipy na které obchody kouknout

• Like 1
Odesláno (upraveno)
V 28. 6. 2026 v 18:41, sam.svi napsal:

Zdravím vespolek,

koukám že téma na které jsem se chtěl zeptat se tu zrovna řešilo. Říkal jsem si, že bych si rád koupil trochu fyzického stříbra, ale obchody v Česku mě cenově úplně neoslnily. Ta výše zmíněná nizozemská společnost by mohla být lepší volbou?

Nevím jestli podléhá nákup ze zahraničí nějakému specifiku, ale minimálně to DPH předpokládám není nutné řešit když jsme pořád v EU...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Do I pay VAT on silver?

V Nizozemí se při nákupu !mincí! platí jen dph z "marže" obchodníka. Nákup lépe osobně. Cestovat s fakturou (Německo?). Nejčistší formu nabízí Canadian Maple Leaf a Australian Kangaroo, ražený z 99,99% stříbra. American Silver Eagle má horší čistotu kovu (99,90% Ag), ale obecně je nejprodávanější. 

Chce to se mrknout, mají dost eshopů i obchůdků. dph = máš fakturu, nazdar.

Upraveno uživatelem Jehlan
  • Díky 1
Odesláno
V 28. 6. 2026 v 18:41, sam.svi napsal:

Zdravím vespolek,

Nějakou dobu jsem si spořil u Silverum, ale nyní kupuji jednorázově, když mi přijde ok cena tady. Naposledy přišlo stříbro druhý den a vše proběhlo v pořádku. Maximální spokojenost. Maple leaf různé roky mají teď za 1 462,44 Kč, ten Holandský  eshop je za nějakých cca 1424 Kč podle kurzu.  

• Díky 1
Odesláno

Mezi hyperškálovači a poskytovateli infrastruktury umělé inteligence nadále roste zájem o platformu ARM. Společnost NVIDIA NVDA zdůraznila hlubší integraci procesorů založených na technologii Arm ve svých systémech umělé inteligence nové generace a představila platformu procesorů Vera, která má zlepšit využití a výkon v prostředích umělé inteligence. Rostoucí spolupráce společnosti NVIDIA se společností Arm posiluje rostoucí význam výpočetní techniky založené na technologii Arm v rámci rozsáhlých klastrů umělé inteligence.

Společnost Google, která je součástí skupiny Alphabet, také rozvíjí svou strategii Arm integrací vlastních procesorů Axion do budoucích systémů TPU. Společnost uvedla, že její infrastruktura TPU nové generace nahradí starší hostitelské procesory x86 procesory založenými na architektuře Arm, aby se zlepšila efektivita a ekonomika školení. Trvalý závazek společnosti Google dále posiluje důvěru v rostoucí roli společnosti Arm Holdings v budoucnosti cloudové infrastruktury umělé inteligence.

Kromě společností Google a NVIDIA nadále rozšiřují podporu pro širší ekosystém Arm i lídři v oboru, včetně společností AWS, Microsoft, Oracle, Samsung, Micron a SK Hynix. S rostoucími globálními investicemi do infrastruktury umělé inteligence se společnost Arm Holdings pozicionuje jako klíčový poskytovatel architektury pro inteligentní datová centra nové generace.

Odesláno

Společnost Nokia Oyj (HLSE:NOKIA) oznámila partnerství se společností Nvidia s cílem vyvinout platformu AI RAN 6G pro budoucí mobilní sítě. Součástí spolupráce je integrace procesorů Nvidia s umělou inteligencí do 5G zařízení společnosti Nokia. Nokia spolupracuje s telekomunikačními operátory, jako jsou T-Mobile a Orange, na případech použití sítí s umělou inteligencí. V souvislosti s touto iniciativou společnost upravila svůj výhled prodeje síťové infrastruktury.

Partnerství společnosti Nokia Oyj s Nvidií zapadá do širšího úsilí o to, aby byly její sítě připraveny na využití umělé inteligence napříč vrstvami rádiového přístupu, cloudu a dat. Je klíčové, jak úzce se tato práce na AI RAN 6G shoduje s nedávnou spoluprací společnosti Nokia se společnostmi Amazon Web Services, Google Cloud a Databricks. Tyto dohody dohromady staví Nokii nejen na pozici dodavatele zařízení 5G, ale i na poskytovatele automatizačních platforem s umělou inteligencí, které mohou být srdcem budoucích sítí operátorů. To je důležité v odvětví, kde konkurenti jako Ericsson, Huawei a Cisco předkládají telekomunikačním a cloudovým zákazníkům plány zaměřené na umělou inteligenci.

Odesláno
Před hodinou, Kotlick napsal:

XTB mi příjde dneska nějaké pomalé. Neměnili něco?

Tam pořád něco mění🤮 už jsem to psal dřív, starý dobrý devadesátkový FIO😀

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Přemýšlím vsadit nějaké drobné na krátko na Rheimetall. Je za poslední dobu celkem vyklesaný, teď dostal nějakou zakázku na munici a v Ankaře by se mohlo vesele podepisovat. 

• Like 1
Odesláno
před 36 minutami, Jeronimo napsal:

Přemýšlím vsadit nějaké drobné na krátko na Rheimetall. Je za poslední dobu celkem vyklesaný, teď dostal nějakou zakázku na munici a v Ankaře by se mohlo vesele podepisovat. 

Taky spoléhám na Ankaru, je tam nějaký side meeting zbrojařů, tak snad z toho něco kápne. Držím už dlouho, tak by se to mohlo ještě zlepšit

• Like 2
Odesláno

Dneska vstupuje SPACEX do Nasdaq 100, začne se nakupovat do ETF. Uvažuju za pár drobných na pár dní...

Odesláno
před 2 hodinami, Kotlick napsal:

Dneska vstupuje SPACEX do Nasdaq 100, začne se nakupovat do ETF. Uvažuju za pár drobných na pár dní...

no zatím indexu moc nepomáhá....a ten target od DB na 255 je úplný úlet😆

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...