P_P Odesláno 3. října Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října (upraveno) Tak jasně, ale píše náhrada za mobil - to fakt notebook asi nebude. Ten iPad mini včetně klávesnice má 540g, rozměr super i do dámské kabelky. Ale cena je dost vysoká. Jinak - dnes už maily na telefonu nepíši, vše diktuji, rozpoznání je super a jde to dost rychle, takže možná také cesta a zcela zdarma. Přílohy řeším přes sdílení, takže jejich přidání je také rychlé. Tak na zvážení i tato možnost. Upraveno 3. října uživatelem P_P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmrzlinar Odesláno 4. října Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října Díky všem za reakce - předal jsem. Já jsem k tomu taky skeptický, že to bude blíž mobilu než počítači, ale chápu, že vláčet se s notebookem po městě (často dělá z více míst) celý den je opruz. Ani nebyl úplně levný, takže furt nějaké riziko krádeže, upadnutí při vytahování z báglu... Ty tablety s klávesnicí jsou o dost těžší a dražší. Telefon má s Androidem, takže iPad nechce. Váhá teď nad touhle kombinací, co neváží moc a ani tolik nestojí, tak kdyby pak zhodnotila, že to k ničemu není, nebyla by to taková ztráta: https://www.alza.cz/lenovo-tab-m10-3rd-4gb-64gb-storm-grey-d7655254.htm https://www.alza.cz/logitech-pebble-keyboard-2-k380s-graphite-us-intl-d7857720.htm Finálně to nechám na ní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. října Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října Přátelé, potřebuji fungující návod na smazání fcb stránky. To, co dává fcb nápověda bloudí. Prosím o pomoc, jde o to poradit někomu, kdo si zaregistroval Chronomag a chce ho dobrovolně smazat. Za rady a návody díky. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisky Odesláno 29. října Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října Zdravím a mám dotaz na ty, co používají pošťáka Thunderbird. Poslední dobou se mi stává, že asi při údržbě složek, se mi dlouho nezobrazují maily a aplikaci musím vypnout a zapnout. A postupně se mi pod účtem vytváří další složky INBOX. Na jednom účtu jich mám už šest. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října Thunderbird používám. Nevím, jak je to teď, ale co vím, tak uměl velikost souboru s maily (MBOX, evidentně jej používáš, když provádíš údržbu složek) max 4 GB, takže při překročení se vytvoří další soubory. S tím zasekáváním: Já pozoruju, že tak posledního čtvrt roku maj potíže na Widlích i jiné programy (zpomalení), mám za to, vzhledem k tomu, co je to za programy a kdy se to děje, že Microsoft "vylepšil" svuj vestavěný antivir (virový scaner) a ten obecně brzdí systém, při souborových operacích a někde se to projevuje znatelně. Taky mám za to, že kontroluje i to co dřív nekontroloval (nebo to dělal efektivněji a potichu). Takže to možná nebude Thuinderbirdem, s jistotou ale nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října (upraveno) TB používám léta na služebním NB (Win10) a nic podobného jsem nezaregistroval. Teoreticky to může být MS antivirem, jak píše geometr, což u mne odpadá, používám Eset. Samozřejmě předpokládám, že se Ti TB aktualizuje automaticky. Upraveno 30. října uživatelem Lynx12 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmrzlinar Odesláno 2. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu Ahoj, prosím o radu. Přítelkyně má notebook Asus a pro práci k němu má připojený externí monitor přes USBC-USBC kabel. Z ničeho nic monitor začal hlásit, že napájení je nedostatečné, že jej má připojit k externímu napájení. Monitor nefunguje. Pokud USBC z monitoru dá do elektriky a monitor připojí přes jeho miniHDMI do notebooku, tak monitor píše, že přes HDMI není signál Netušíte někdo, co s tím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 3. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu Zkontrolovat, že USB port na notebooku je tzv power delivery. Většinou je u toho portu namalovaný malinkatý blesk. Také určitě zkoušet když je notes napájený z adaptéru a ne jen z baterie. Dále napiš přesný typ monitoru a i toho notebooku. Napájení monitoru přes USB-C je skrz dodávaný adaptér? Nemá klasický 3 kolík? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu (upraveno) @Zmrzlinar Nepíšeš co je to za "monitor". Už frikulínská kombinace "monitor napájený po USB-C notebookem" zní pro seriózní provoz dost zvráceně (Power Delivery se používá spíš opačným směrem, tj. po připojení se z monitoru s AC napájením krmí notebook) - notabene pokud by to měl chudák noťas celé krmit z vlastní baterky - třeba v případech kdy kvůli umírajícímu zdroji nebo vyviklanému USB-C na některém konci odejde napájení, nebo se ti dva (kvůli celkovému odběru a nebo po čerstvé aktualizaci SW/FW) nedomluví na poskytovaném výkonu. Takže bych asi začal zdrojem + USB-C kabelama (včetně kontroly funkčnosti portů), pokračoval tím že se ten cirkus NTB+LCD bude napájet správným koncem (tj. z monitoru, nebo ještě lépe oba zvlášť) - a pokud to nepomůže, pořídil místo fancy tabletu normální monitor. @Perkele"Blesk" neznamená "Power Delivery" (byť v tom portu taky může být) ale Thunderbolt. Upraveno 3. listopadu uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 3. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu Máš samozřejmě pravdu, ale může to být i označení portu USB c s rychlejším nabíjením , záleží na typu toho obrázku blesku viz poslední dva v přiloženém obrázku. Laicky lze zkrátka říci, že co se týče napájení zařízení, je určitě lepší strčit to do portu s tímhle označením Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 3. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu Čus, chci druhému dědovi koupit repasovaný počítač. Pouze na internet, skype, dokumenty. Hledám něco co už bude mít Win 11, 16 GB RAM, SSD disk, kde velikost nějak nehraje roli. Počítámn, že to bude mít integrovanou grafiku a klidně už to může být taková ta malá krabičky - nevím jak se to jmenuje. Čím levněji tím líp, ale..... Samozřejmě na za cenu, aby to za rok bylo k ničemu. Ovšem vůbec si nevím rady s procesorem. Když se budeme bavit o Intelu, ktereý je skoro ve všech těchto PC, tak dá se ještě počítat s řadou i3 a třeba jen dvěma jádry? Něco takového? Děkuji https://www.gigacomputer.cz/zbozi/1500408-hp-prodesk-400-g6-sff.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmrzlinar Odesláno 3. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu před 9 hodinami, Radek124 napsal: @Zmrzlinar Nepíšeš co je to za "monitor". Už frikulínská kombinace "monitor napájený po USB-C notebookem" zní pro seriózní provoz dost zvráceně (Power Delivery se používá spíš opačným směrem, tj. po připojení se z monitoru s AC napájením krmí notebook) - notabene pokud by to měl chudák noťas celé krmit z vlastní baterky - třeba v případech kdy kvůli umírajícímu zdroji nebo vyviklanému USB-C na některém konci odejde napájení, nebo se ti dva (kvůli celkovému odběru a nebo po čerstvé aktualizaci SW/FW) nedomluví na poskytovaném výkonu. Takže bych asi začal zdrojem + USB-C kabelama (včetně kontroly funkčnosti portů), pokračoval tím že se ten cirkus NTB+LCD bude napájet správným koncem (tj. z monitoru, nebo ještě lépe oba zvlášť) - a pokud to nepomůže, pořídil místo fancy tabletu normální monitor. @Perkele"Blesk" neznamená "Power Delivery" (byť v tom portu taky může být) ale Thunderbolt. Notebook je Asus Zenbook 14 flip OLED, monitor je Asus Zenscreen Každopádně měsíce to fungovalo. Já když tím USBC kabelem připojím svůj MacBook Air, monitor okamžitě funguje. I bez toho vlastního napájení. Když jsme monitor dali do extra napájení, zas to psalo, že přes HDMI (které jsme připojili k notebooku Asus) není signál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 3. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu Asi se to tady uz probiralo, ale vyvoj jde dopredu, tak se rovnou zeptam. Jakou powerbanku na cesty? Jde o nabiti mobilu behem dne, kdy jej samozrejme vyflakam (navigace, foceni, Sportify etc). Ted taham 20000 mAh Adata. Jako poslouzi, ale asi bych pro tenhle ucel (“do kapsy”) uprednostnil neco kompaktnejsiho a hlavne lehciho a to i za cenu mensi kapacity. Hledal jsem, hledal a vychazi mi tohle: https://www.eneshop.cz/powerbanka-nitecore-nb10000-10000mah-20-w-cerna/d-10886 takze by me zajimaly a)zkusenosti > uzivatelsky pozitiva x negativa, b) pripadny alternativy. Dikes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu Tahle je ok, mám ji asi půl roku a pozitivní je hlavně ta váha a velikost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu @Prochy68 dikes. Jeste jsem jsem koukal, ze tohle je rada 2 a uz maji i 3. Tak nevim zda ma smysl priplacet (jsem uz tejden jen mobilu - srovnaval jsem to jen zbezne) ale asi ne. Nebo …? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu před 4 hodinami, warann napsal: @Prochy68 dikes. Jeste jsem jsem koukal, ze tohle je rada 2 a uz maji i 3. Tak nevim zda ma smysl priplacet (jsem uz tejden jen mobilu - srovnaval jsem to jen zbezne) ale asi ne. Nebo …? Myslim, ze ma 2x USB-C a nema USB-A, tady v rychlosti co jsem nasel The NITECORE NB10000 Gen 3 Ultra-Slim USB-C Power Bank is a noticeable improvement from Gen 2, with better ports, fast charging speed, and softer corners. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu před 19 hodinami, Zmrzlinar napsal: Notebook je Asus Zenbook 14 flip OLED, monitor je Asus Zenscreen Každopádně měsíce to fungovalo. Já když tím USBC kabelem připojím svůj MacBook Air, monitor okamžitě funguje. I bez toho vlastního napájení. Když jsme monitor dali do extra napájení, zas to psalo, že přes HDMI (které jsme připojili k notebooku Asus) není signál Máš možnost připojit k tomu notebooku jiný normální monitor skrz hdmi? (Teoreticky lze použít i TV) Také pozor že u některých notesů je nutné promačkat klavesy windows+P a vybrat patřičnou duplikaci obrazu. Pravděpodobně jsi udělal, ale pro pořádek - zkoušel jsi i ten druhý USB-C port na notebooku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu Před hodinou, Prochy68 napsal: Myslim, ze ma 2x USB-C a nema USB-A, tady v rychlosti co jsem nasel The NITECORE NB10000 Gen 3 Ultra-Slim USB-C Power Bank is a noticeable improvement from Gen 2, with better ports, fast charging speed, and softer corners. Ok. Dikes. Jeste si to projdu doma v klidu na PC. Kazdopadne to bude jeden z tehle dvou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu před 19 hodinami, warann napsal: Asi se to tady uz probiralo, ale vyvoj jde dopredu, tak se rovnou zeptam. Jakou powerbanku na cesty? Jde o nabiti mobilu behem dne, kdy jej samozrejme vyflakam (navigace, foceni, Sportify etc). Ted taham 20000 mAh Adata. Jako poslouzi, ale asi bych pro tenhle ucel (“do kapsy”) uprednostnil neco kompaktnejsiho a hlavne lehciho a to i za cenu mensi kapacity. Hledal jsem, hledal a vychazi mi tohle: https://www.eneshop.cz/powerbanka-nitecore-nb10000-10000mah-20-w-cerna/d-10886 takze by me zajimaly a)zkusenosti > uzivatelsky pozitiva x negativa, b) pripadny alternativy. Dikes. Mám dobrou zkušenost s PB Viking Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 4. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu @Lynx12 dikes. Vesmes jsou vetsi/tezsi nez hledam, ale tato vypada ok: https://www.best-power.cz/powerbanky/viking-pn-961pd-10000mah/ 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se