geometr Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Čtu to až teď. O tomhle problému jsem se kdysi dozvěděl, když jsem taky řešil zapojení více disků (M2 v kombinaci se SATA) a to v návodu k desce. Sorry, bych Tě jinak nasměroval. Jsem tenkrát myslel, že mám nějakou rozbitou desku
papun Odesláno 28. března Nahlásit Odesláno 28. března Já jsem v první fázi myslel, že je vadný kabel. Ale pořád si říkám, že stačilo jen si vybrat jiný slot a nikdy bych se o tom nedozvěděl, protože by to jelo. Každopádně už to šlape a dnes se mi i podařila aktualizace na win 11.
Perkele Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března Jen pro info - je to způsobeno sdílením pipeline ("cesty") s řadičem SATA disků. Primární M2 slot je vždy samostatný, ostatní mohou být sdílené. Je to vždy uvedeno v manuálu k desce, bývá tam taková malá tabulka, kde je znázorněno jak jsou ty sloty propojené. Novější a dražší desky už mívají více M2 slotů nesdílených..
VS Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna Ještě bych měl dotaz k DaVinci Resolve. Program je to úžasný, ale není možné nějak změnit černé rozhraní na světlé? Černé písmo na černém pozadí se fakt blbě čte.
Klokan Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna (upraveno) Prosím o radu. Mám doma tiskárnu HP zapojenou přes domácí wifi. Z laptopu na ní tisknu bez problémů, ale iP 11 mi stále hlásí, že žádná tiskárna Air Print není k dispozici. Prostě ji nevidí. Dřív to fungovalo. Vyzkoušel jsem všechno možné, bez výsledku. Kde dělám chybu? Dá se tisknout z Iphone jinak než přes Air Print? Díky za pomoc. Upraveno 3. dubna uživatelem Klokan
papun Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna Je možnost v jabku zadat tu cestu k tiskárně ručně?
dr.spiritus Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna před 2 hodinami, Klokan napsal: Prosím o radu. Mám doma tiskárnu HP zapojenou přes domácí wifi. Z laptopu na ní tisknu bez problémů, ale iP 11 mi stále hlásí, že žádná tiskárna Air Print není k dispozici. Prostě ji nevidí. Dřív to fungovalo. Vyzkoušel jsem všechno možné, bez výsledku. Kde dělám chybu? Dá se tisknout z Iphone jinak než přes Air Print? Díky za pomoc. Používal jsem https://apps.apple.com/cz/app/hp-smart/id469284907?l=cs
Klokan Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna Díky za reakce. Možnost zadat tiskárnu ručně jsem nenašel. Tiskárna je připojená na wifi síť, z PC mohu tisknout. Stáhnul jsem HP Smart z Apple Storu, ale apka tiskárnu taky nevidí, i když wifi síť ano. Všechno co chtějí splňuju, vypadá to, že tiskárna apku nepodporuje. Ale dřív to fungovalo
dr.spiritus Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna Zkus se podívat, jestli máš mobil i tiskárnu na stejné Wi-Fi. Myslím tím frekvenci. To taky občas dokáže pozlobit.
Klokan Odesláno 3. dubna Nahlásit Odesláno 3. dubna Určitě jsou na stejné wifi. Pořád mi to nutí Airprint, nevím jak se toho zbavit. Prošel jsem nastavení a nikde jsem nenašel možnost airprint vypnout.
dr.spiritus Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Zkus se podívat se ještě na tohle: Řada tiskáren HP Laser MFP 130 Stahování softwaru a ovladačů | Podpora HP® Když sjedeš dolů, jsou tam videa.
Perkele Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Zkus jsem ještě poslat přesný typ dané tiskárny - HP + celý název, číslo atp. Zkusím taky zapátrat..
Klokan Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Díky. Tiskárna je HP LASER MFP 135 W. Na odkaz mrknu.
Radek124 Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Když pominu že HP by si dnes koupil leda masochista, mrkni jestli Ti mezi různými updaty předplatného nevypli Airprint… A jinak odpověď spíš než na hodinkovém fóru hledej logicky třeba zde.
Perkele Odesláno 4. dubna Nahlásit Odesláno 4. dubna Chtělo by to zjistit IP adresu tiskárny - v menu na tiskárně bude třeba nalézt nějakou informaci o přidělené IP adrese (buď tam bude přímo napsaná, nebo tam bude možnost vytisknout informace o nastavní sítě a tam by to mohlo být napsané). Pravděpodobně bude mít tvar 192.168.xxx.xxx či 10.0.0.x nebo tak něco. Potom bych zkusil na iphonu dát danou IP adresu do vyhledávače, stejně jako kdyby tam psal adresu třeba na seznam.cz Tzn. ne do hledání, ale přímo do adresního řádku. Výsledkem by mělo být zobrazení webového rozhraní tiskárny, kde bych hledal nastavení airprint (pravděpodobně v sekci síť/network) a zkontroloval, že je opravdu zapnuto (pro jistotu vypnout a znovu zapnoout). Pro sichr bych potom i tlačítkem restartoval tiskárnu, počkat na její připojení k wifi (testni přes notebook) a zkus znova. Ještě mě napadá, jestli bys nescreenoval tu obrazovku telefonu, když dáš sdílet a vybereš tisk - v položce tiskárna to píše, že to žádnou nenašlo?
Klokan Odesláno 5. dubna Nahlásit Odesláno 5. dubna Díky všem za pomoc. Dneska se stavil kamarád z oboru, přeinstaloval co se dalo a tiskárna fachčí jak má. Neptejte se mě jak to udělal. Sice se snažil mi to vysvětlit, ale po dvou větách jsem už nevěděl o čem mluví ...
wawrik Odesláno 26. dubna Nahlásit Odesláno 26. dubna Čo potrebujem k tomu, aby som mohol pripojiť Synology router na mobilnú sieť? V nastavení sieti som si tam všimol možnosť pripojiť na 3G/4G sieť, ale je to v konfigurácii ethernetového portu, tak to asi musí byť nejaký modem s výstupom na LAN, chápem správne? V živote som to nerobil, takže netuším, čo presne k tomu potrebujem kúpiť, za každé nakopnutie dík...
Radek124 Odesláno 26. dubna Nahlásit Odesláno 26. dubna (upraveno) @wawrik Nepíšeš co je to za router - pokud nemá něco jako slot na LTE kartu (může být i virtuální) a nebo podporu pro nějaký USB dongle, tak na označeném WAN portu nejspíš očekává vhodný modem. Tipuju že zmiňované předvolby se týkají jen situací kdy bys nechtěl spojení "vytáčet" samotným modemem (obvyklý přístup), ale příslušným AT protokolem bez překladu adres při připojováni komunikovat s operátorem rovnou přes router (viz APN - přístupové parametry připojení k síti které máš operátorem přednastavené i v mobilu a většinou se do nich nesahá). No a jestli teprve zjišťuješ co dokoupit a netušíš/neřešís co Ti router v síti vlastně dělá (konzoloví experti co vyžadují kontrolou nad každým paketem ať prosím nečtou dál), tak většina operátory prodávaných 3G/LTE/5G modemů s Ethernetem už dnes v sobě má router + WiFi AP integrovaný, takže funkci stávajícího domácího routeru dovedou kompletně převzít a "Běžný František Uživatel" nemusí krmit 2 krabičky. Upraveno 26. dubna uživatelem Radek124
wawrik Odesláno 2. května Nahlásit Odesláno 2. května @Radek124 Dík. Router bude Synology RT6600 (nemá slot), lebo sa dá slušne adminovať aj takým jelitom ako ja, a asi bude treba riešiť nejaký mesh alebo tak něco... Preto chcem niečo bez wifi, stačil by mi čisto iba modem s výstupom na ethernet. Asi. A adminovanie siete budem robiť v známom prostredí Synology Pripojenie by asi bolo 5G od Hofferu. Takže asi hľadám niečo ako toto, len pre 5G, chápem správne? Títo rakúski lowcost mobilní provajderi všetci používajú siete A1; sú nejaké nevyhnutné normy alebo štandardy, ktoré to má mať, aby to všetko fungovalo?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se