papun Odesláno 2. května Nahlásit Odesláno 2. května Čus, dotaz k tiskárně. Mám laser Brother a je připojedna přes WiFi k PC. Vše funguje dobře až na jednu komplikaci. Když je tiskárna vypnutá a já si ve Wordu edituju dokument a potřebuju upravit okraje, tak to zamrzne - ono se to totiž asi chce ptát tiskárny co ještě je OK. Protože když je tiskárna zaplnutá, tak to běží vše hladce. Nemáte prosím nějakou radu? Děkuji
Radek124 Odesláno 2. května Nahlásit Odesláno 2. května @papun Tahle koncepční bota v nesmyslném dotazování na aktuální parametry nedostupných síťových tiskáren v Oppicích pro Windows straší přes 30 let a stejně za ten kepl dál platíte Klasické řešení bylo nainstalovat a nastavit si jako výchozí virtuální PS/PDF tiskárnu (dnes už by cosi mělo být i v instalaci Office) a na reálnou tiskárnu pak posílat až PDF z příslušné složky+prohlížeče. Výhoda je že na rozdíl od Wordu v tom PDF náhledu jeden reálně vidí co z toho doopravdy poleze; nevýhoda je v krocích navíc, kvůli kterým to není vhodné například do kanclů kde se na tu tiskárnu hrne jeden dokument za druhým.
papun Odesláno 4. května Nahlásit Odesláno 4. května Takže chápu to tak, že Win má v sobě zakořeněno, že chce tady tyto informace získat z tiskárny. Já neplatím, já to koupil za tři kila na Aukro:). S tím tiskem do PDF rozumím, ale to je takové další zbytečné klikání. Ale jestli to nejde jinak, tak to stejně asi jinka nepůjde. Každopádně díky.
brownwld Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Kámoš se na mě obrátil s dotazem, tak se zkusím zeptat tady... Tuší někdo jak do šablon v programu POHODA (které se používají pro tvorbu rozpočtu) zkopírovat data z excelu (viz obrázek). Jde to nějakým způsobem? Kopírovat to ručně je poněkud zdlouhavé... Díky.
Prochy68 Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Tohle by nepomohlo? https://www.stormware.cz/podpora/faq/pohoda/337/Jak-do-ucetni-jednotky-importovat-data-z-formatu-XLSX/?id=3239
papun Odesláno 16. května Nahlásit Odesláno 16. května Čus mám toto PC. Funguje slušně až na jednu věc. Často upravuji fotky v LR a při AI úpravách a především Denoise dostává čočku grafika. Chtěl bych tedy koupit nějakou lepší, ideálně tak kolem 8 tis., když to bude stát za to tak 9 tis. bych dal. Doufám, že se dá lovit v těchto vodách, tak aby to mělo smysl. Hry nehraju. Občas Fusion 360 hobby (3d tisk), kancl a z náročnějších aplikací ten LR. Nevzynám se v tom vůbec, takže netuším na co si dát pozot. Proto prosím o nějaký TIP. Děkuji. Procesor AMD RYZEN 5 3600 ARCTIC Freezer 34 eSport DUO Základní deska MSI B450 TOMAHAWK MAX Operační paměť HyperX 2x16GB KIT DDR4 3000MHz CL15 Predator Series ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB Grafická karta SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 ITX 8GD5 Počítačový zdroj Corsair RM650x (2018) DVD mechanika ASUS DRW-24D5MT černá bulk Počítačová skříň SilentiumPC Regnum RG4 černá
Josef01 Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května Zajímalo mě, co doporučí AI Pro dosažení trojnásobného výkonu oproti vaší stávající grafické kartě SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 ITX 8GB doporučuji zvážit následující možnosti: Doporučené grafické karty 1. AMD Radeon RX 6700 XT Výkon: Přibližně 3,5× vyšší než RX 570. VRAM: 12 GB GDDR6. Výhody: Vynikající poměr cena/výkon pro hraní ve 1440p a základní ray tracing. Kompatibilita: Vaše základní deska MSI B450 TOMAHAWK MAX a zdroj Corsair RM650x (650 W) jsou s touto kartou plně kompatibilní.pacifiko.com+1System Requirements Lab+1 2. NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Výkon: Přibližně 3× vyšší než RX 570. VRAM: 8 GB GDDR6. Výhody: Podpora DLSS 3 a pokročilého ray tracingu. Kompatibilita: Vaše sestava je s touto kartou kompatibilní, avšak ověřte si rozměry karty vzhledem k velikosti skříně SilentiumPC Regnum RG4.WePC | Let's build your dream gaming PC+2bit-tech+2pacifiko.com+2 3. AMD Radeon RX 6800 Výkon: Přibližně 4× vyšší než RX 570. VRAM: 16 GB GDDR6. Výhody: Vhodná pro hraní ve 4K a náročné grafické aplikace. Kompatibilita: Vaše sestava by měla být kompatibilní, ale doporučuji ověřit rozměry karty a případně aktualizovat BIOS základní desky.YouTube Shrnutí kompatibility s vaší sestavou Procesor: AMD Ryzen 5 3600 je dostatečně výkonný pro výše uvedené grafické karty. Základní deska: MSI B450 TOMAHAWK MAX podporuje PCIe 3.0, což je kompatibilní s uvedenými kartami. Paměť: 32 GB DDR4 3000 MHz je více než dostatečné. Zdroj: Corsair RM650x (650 W) poskytuje dostatek energie pro tyto karty. Skříň: SilentiumPC Regnum RG4 má dostatek prostoru, ale doporučuji ověřit fyzické rozměry konkrétní grafické karty. Doporučení pro nákup AMD Radeon RX 6700 XT: Ideální volba pro poměr cena/výkon. NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti: Vhodná pro ty, kteří preferují technologie NVIDIA, jako je DLSS. AMD Radeon RX 6800: Pro uživatele hledající maximální výkon a větší VRAM.
Perkele Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května Má pravdu Aičko - zde názorně vidíte, jak nás časem všechny nahradí aplikace v mobilu. A až ti Číňani zkonstruují použitelného robota s rukama, bude vymalováno..
papun Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května (upraveno) Akorát ta první se nedá koupit. Určitě chci novou se zárukou a ty další jsou cenově mimo. Tak jsem si povídal s AI a když jsme jít osvětlil cenu a zájem o nové zboží, tak mi nabídla: GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12G LHR https://www.alza.cz/gigabyte-geforce-rtx-3060-gaming-oc-12g-d6533355.htm Fakt o tom nic nevím a zase spoléhat na Číňany úplně nechi :(. Jo ještě bych ocenil, kdyby v minimální zátěži ventilátory nejely. Upraveno 17. května uživatelem papun
Josef01 Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května Tak co tahle ? Kompatibilita RX 7600 s tvou sestavou Komponenta Stav Komentář Procesor: AMD Ryzen 5 3600 CPU nebrzdí RX 7600, výkonově se dobře doplňují Základní deska: MSI B450 TOMAHAWK MAX Má PCIe ×16 slot, funguje s PCIe 4.0 GPU na PCIe 3.0 bez problému RAM: 2×16 GB DDR4 3000 MHz Více než dostatečná kapacita a frekvence SSD: ADATA XPG SX8200 Pro Rychlé úložiště, vhodné pro moderní OS a hry Zdroj: Corsair RM650x (650 W) Kvalitní zdroj s rezervou, RX 7600 má TDP ~165 W Skříň: SilentiumPC Regnum RG4 Skříň podporuje plnohodnotné karty – ověř si délku (většina RX 7600 má do 280 mm) Chlazení CPU: Arctic Freezer 34 Bez konfliktu s GPU
zceyee Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 6 hodinami, Perkele napsal: Má pravdu Aičko - zde názorně vidíte, jak nás časem všechny nahradí aplikace v mobilu. A až ti Číňani zkonstruují použitelného robota s rukama, bude vymalováno.. A bude take umet vytvaret realitu a adaptovat se k ni? Pokud vnimas lidi jen jako zpracovávače informací a roboty, tak z tohoto uhlu pohledu je AI asi nahradí no. 2
Perkele Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května To už je poněkud filozofování - ale, de facto to již vytvořilo část reality tím, že to kupříkladu zde poradilo a tím pádem ovlivnilo rozhodnutí člověka. Je to zkrátka budoucnost, nástroj, který je stále v plenkách, ale roste opravdu rychle. Domnívám se, že třeba do 2-3 let nahradí vyhledávání informací pomocí Google čistě hlasové vyhledávání (alá Chagtp). Vyzkoušet si to můžete ostatně už teď. Pravděpodobně dojde časem k nějakému regulování státy, ale to bude chvíli trvat, než se probere tradičně pomalá administrativa. Holt uvidíme, co všechno to změní, je to zkrátka "next big thing"..
geometr Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Podle mě vyhledávání (vyhledávač) bude existovat v nějaké podobě vždycky (někdo/něco ty informace vyhledat musí) - vyhledávač použije buď člověk a sám si ty vyhledané info vyhodnotí a přebere nebo vyhledávač použije umělá inteligence (vyhledávač může být její součástí) a informace vyhodnotí, probere a nějak prezentuje člověku a ten to pak nepochybně v mnoha případech tupě přijme (což v případě opravdu kvalitní AI nemusí být problém, v případě nekvalitní třeba velkej). No a jestli bude člověk komunikovat (zadávat dotazy a přijímat odpovědi) pomocí klávesnice a monitoru nebo mikrofonu a reproduktoru je věc jiná (technická).
zceyee Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května před 10 hodinami, Perkele napsal: To už je poněkud filozofování - ale, de facto to již vytvořilo část reality tím, že to kupříkladu zde poradilo a tím pádem ovlivnilo rozhodnutí člověka. Nevytvořilo to žádnou realitu, realitu vytvořil ten člověk ve svý hlavě (kterou ten nástroj ovlivnil, taky jeho rozhodnutí mohla ovlivnit reklama v televizi při koupi sekačky), AI není živá, je to jen nástroj. Pokud nová technologie vezme lidem práci, je to přirozený vývoj. Lidi se adaptujou a když ne tak časem vychcípaj (ti co se neadaptovali). Warren Buffet někde zmiňoval článek který vyšel někdy ve Forbesu (už ho nemůžu najít), kde bylo psáno že lidi co skórovali nejníž na různých stupnicích "intelektu" (myslim že psali 20%) mají zároveň nejlepší predispozice k tomu aby vykonávali práci která byla aktuální před 100 lety. Nepsali proč. Já myslím (na základě laických znalostí psychologie), že pokud se lidstvo vydá špatným směrem, regrese je přirozený nástroj.
papun Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května (upraveno) Čus, Windows Defender mi už dlouho píše tuto hlášku? Mám to zapnout nebo ne? Jako snažil jsem se něco načíst, ale nějak tomu nerozumím. Někde jsem četl, že to pak byl problém vypnout, že to někomu dělalo problémy. Díky Upraveno 29. května uživatelem papun
lamizol Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června (upraveno) Pánové potřeboval bych poradit zdali se vyplatí upgradovat současnou herní sestavu nebo jít do nové, což se mi pochopitelně moc nechce, ale kdyby nebylo zbytí... Mám herní sestavu dva roky starou a tenkrát stála 40tis a chtěl bych jí v rámci možností zrychlit. Kdyby se to povedlo za co nejmíň budu pochopitelně rád, ale nemám problém do toho něco pustit, když to zase chvíli vydrží. Operační systém: Windows 11 Home 64 Procesor: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700K, 3600 Mhz Základní deska: Gigabyte B760M GAMING X AX DDR4 Grafická karta: NVIDIA GeForce RTX 3070 Phantom RAM: 32GB Kingstom Fury Beast (2x16) HD: SSD 931 GB Co myslíte, dalo by se z toho ještě něco vyždímat nebo to chce zase novou strojovnu. Ještě doplním, že mi to kolikrát přijde takový pomalý. Různě promazávám čistícíma programama i jsem přeinstaloval a pořád mi to přijde, že by to mohlo pracovat rychlejc... jestli třeba nedat větší ramky nebo tak něco Upraveno 6. června uživatelem lamizol
shaggy Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června 1 hour ago, lamizol said: Pánové potřeboval bych poradit zdali se vyplatí upgradovat současnou herní sestavu nebo jít do nové, což se mi pochopitelně moc nechce, ale kdyby nebylo zbytí... Mám herní sestavu dva roky starou a tenkrát stála 40tis a chtěl bych jí v rámci možností zrychlit. Kdyby se to povedlo za co nejmíň budu pochopitelně rád, ale nemám problém do toho něco pustit, když to zase chvíli vydrží. Operační systém: Windows 11 Home 64 Procesor: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700K, 3600 Mhz Základní deska: Gigabyte B760M GAMING X AX DDR4 Grafická karta: NVIDIA GeForce RTX 3070 Phantom RAM: 32GB Kingstom Fury Beast (2x16) HD: SSD 931 GB Co myslíte, dalo by se z toho ještě něco vyždímat nebo to chce zase novou strojovnu. Ještě doplním, že mi to kolikrát přijde takový pomalý. Různě promazávám čistícíma programama i jsem přeinstaloval a pořád mi to přijde, že by to mohlo pracovat rychlejc... jestli třeba nedat větší ramky nebo tak něco CPU by mal ist az do i9-14900k. Dokupit uplne rovnaku RAM ako mas, t.j. 64GB total. SSD nepises, ci mas M2 NVMe alebo pomaly SATA 2.5". Grafiku das hocijaku, napr. RTX 5070 Ti. Otazne je, ci to zdroj zvladne. A mas to opat za 40tis.
vraby Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června Chlazení CPU krabicové? Tam případně bych měnil. Druhý disk jen na hry. Rychlejší RAM ? 3200-3600 CL 16 Zdroj? 650-750W
lamizol Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června (upraveno) SSD 931 M.2 (PCIe 3.0 4x NVMe) zdroj 750W Upraveno 6. června uživatelem lamizol
lamizol Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června (upraveno) Takže když tam prdnu tohle, tak by to mělo trochu pomoct? https://www.alza.cz/kingston-fury-64gb-kit-ddr5-6000mt-s-cl30-beast-black-expo-d12276316.htm Upraveno 6. června uživatelem lamizol
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se