TomAnt Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2012 Presne to som chcel napisat, tak aj napisem. Napis rozpocet, aby sme vedeli kde sa hybat. To mas ako s hodinkami. Tiez ti neporadi nikto oblekovky, kym nevieme aspon cenovy strop A zisla by sa zakladna info, co je pre teba najdolezitejsie, idealne spravit poradie parametrov podla dolezitosti: kapacita, rychlost, "sluzby" NASka, bezpecnost, intenzivny paralelny pristup viacerych pouzivatelov, nebodaj fyzicka velkost, bezproblemova spolupraca s roznymi OS atd atd atd... Skus napisat aj toto, nie vsetky NAS su vhodne na vsetko... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 6. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2012 Boo-Beek a TomAnt díky. Oba SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 Opet trochu prispeju svym dotzem.Má někdo zkušenost s PowerLine adaptery(rozvod sítě,internetu přes elektrickou zásuvku) je možné aby toto řešení fungovalo i v paneláku mezi dvěma byty o patro nad sebou?Předem díky za odověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 Opet trochu prispeju svym dotzem. Má někdo zkušenost s PowerLine adaptery(rozvod sítě,internetu přes elektrickou zásuvku) je možné aby toto řešení fungovalo i v paneláku mezi dvěma byty o patro nad sebou? Předem díky za odověď Kdysi jsem to používal k připojení síťové kopírky. Fungovalo bez problémů v rámci jedné budovy. Ale pozor, podmínkou je, aby obě zásuvky byly připojené na stejnou fázi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 Kdysi jsem to používal k připojení síťové kopírky. Fungovalo bez problémů v rámci jedné budovy. Ale pozor, podmínkou je, aby obě zásuvky byly připojené na stejnou fázi. a to v panelacich bejva nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikhra Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 a to v panelacich bejva nebo ne? Myslím, že to bývá rovnoměrně rozděleno na třetiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Svoboda Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 Místo fáze bych to pojmenoval "stejný elektrický rozvod". Laický z toho vyplývá, že např. v rodinném domku s jedním přívodem (jedním elektroměrem)budou všechny zásuvky vzájemně "propojeny" a bude to OK. V paneláku to tak jednoduché nebude. Každopádně bude dobře když se k tomu vyjádří někdo, kdo této problematice opravdu rozumí a má praktické zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
josuk Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 220V jsou dvě fáze spojený (380 V jsou všechny tři) - čili pokud se to připojí na dvě fáze (220V) je 100% že to bude propojený i kdyby v tom jiném rozvodu byly zapojeny "jiné dvě" - jedna fáze bude totiž vždycky stejná. Další věc je, že v panelácích bývají rozvody lecjaké, uzemnění špatné, sposta jiskření, rušení, prostě kdyby to šlo raději bych natáhl pro internet třeba šachtou solo kablik.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 Tak tu mám novou vychytavku,dneska mi technici nainstalovali IPTV.Dostal jsem novy router a stary(WL-520gu) mi zustal tudiz me napada, že má umí fungovat jako Bridge nebo APcko, ale nejak si nevím rady jak to nastavit.Představa je taková nový router nechám na místě kde je a do druhého patra dám starý router který bych nastavil asi jako bridge a ten mi tak v podstatě rozšíří wifi sít.Lze to tak nebo sem napsal blbost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomAnt Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 Musi to podporovat aj ten druhy router... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 18. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2012 (upraveno) a to v panelacich bejva nebo ne? Co je v panelácích, nevím, ale v podstatě můžeš počítat se vším. S dojetím vzpomínám, jak jsem do nikdy nepoužité zásuvky zapojil nový mrazák a on nešel. Fáze byla na kolíku a zem nezapojena, tzv. ochrana fázováním . Naštěstí ten bílý smalt dobře izoloval. Abych to zjednodušil, jedná se o přenos po dvou drátech. Takže levá ďurka v zásuvce v bytě A musí být galvanicky propojená s levou ďurkou v bytě B a pravá ďurka s pravou ďurkou. Zemnící kolík se neřeší. Pokud jsou oba byty na stejné fázi a elektroinstalace je podle normy, tak to funguje. V paneláku se samozřejmě používají všechny 3 fáze a jsou rovnoměrně rozděleny do všech bytů. Jestli je na jedné fázi jedno patro nebo jeden vchod záleží už jen na těch, co to projektovali. Upraveno 18. ledna 2012 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdojinej Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Prosím o radu: Mám zhruba 300 pdf souborů, každý o cca 26 stránkách, a potřebuju to zkonvertovat do jednotlivých (celkem tedy asi 8 000) jpg o kvalitě 300 dpi.Poradí mi někdo jak to udělat co nejefektivněji? Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin J. Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Prosím o radu: Mám zhruba 300 pdf souborů, každý o cca 26 stránkách, a potřebuju to zkonvertovat do jednotlivých (celkem tedy asi 8 000) jpg o kvalitě 300 dpi. Poradí mi někdo jak to udělat co nejefektivněji? Děkuji. Exportovat hromadně více souborů z PDF do JPG dokáže třeba Adobe Bridge, teď jsem to zkoušel, ale nevím jak udělat aby to vzalo všechny stránky z toho kterého souboru. Vždycky mi to vzalo jenom tu první z každého PDFka. Možná to tam ale někde bude, dá se to předpokládat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Prosím o radu: Mám zhruba 300 pdf souborů, každý o cca 26 stránkách, a potřebuju to zkonvertovat do jednotlivých (celkem tedy asi 8 000) jpg o kvalitě 300 dpi. Poradí mi někdo jak to udělat co nejefektivněji? Děkuji. Já bych na to šel hrubou silou. Napřed spojit všechna PDF do jednoho souboru a ten pak vyexpoortovat do jpg. Kdyby to byl moc velký krajíc, tak bych těch souborů udělal třeba 10, s tím už se dá pracovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdojinej Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Potřebuju ale zachovat tu strukturu, spojovat pdfka nemohu. Potřebuju aby se mi z 1 pdfka vysypaly jpgy do 1 složky..a tak dál. Zkusil jsem v PDFCreatoru z pdf na tiff a tiff na jpg jsem chtěl v XnView, ale vždy se mi převede pouze první stránka z vícestránkového tiffu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Potřebuju ale zachovat tu strukturu, spojovat pdfka nemohu. Potřebuju aby se mi z 1 pdfka vysypaly jpgy do 1 složky..a tak dál. Zkusil jsem v PDFCreatoru z pdf na tiff a tiff na jpg jsem chtěl v XnView, ale vždy se mi převede pouze první stránka z vícestránkového tiffu..... Hele zkoušel jsem to teď v Pdf- Xchange Vieweru - odkaz a jde to v pohodě, nahraješ si PDF (já zkusil se 43 stránkami), vybereš do které složky, kvalitu ( do 2400 dpi) a už to jede, všechny stránky, každá jako jpg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Potřebuju ale zachovat tu strukturu, spojovat pdfka nemohu. Potřebuju aby se mi z 1 pdfka vysypaly jpgy do 1 složky..a tak dál. Zkusil jsem v PDFCreatoru z pdf na tiff a tiff na jpg jsem chtěl v XnView, ale vždy se mi převede pouze první stránka z vícestránkového tiffu..... Nemáš v tom PDFCreatoru možnost z pdf na jpg? Tiff je vícestránkový, ale jpg je jednostránkový a vyplivne to do jedné složky tolik jpg, kolik je stránek s vzestupným číslováním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Tak načíst PDF a uložit jako JPG umí i GIMP, ale ne automaticky. Asi by na to šlo naprogramovat nějaké makro, jenže, pokud se něco nezměnilo, tak GIMP neumí "klikací" makra, musí se skutečně naprogramovat, takže nic pro mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 I já mám jeden dotaz-existuje něco,nebo někdo kdo by za lahev skotské nebo finanční úplatu přeložil PDF manuál o velikosti 4,7 MB k bagru Takeuchi.Stroj se v ČR neprodával,jednalo se o individuální dovoz a laicky jsem si představoval jakože se to zkopíruje do nějakého slovníku a vyleze z toho český překlad.Existuje něco takového,díky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filippo Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Dá se to, nejdřív potřebuješ z pdf dostat text, silnej nástroj je ABBYY FineReader, ale existují i další free služby na převod pdf -> word. Pro strojový překlad potom stačí překopírovat do google translate, ale kvalita překladu není nic moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se